Масла

Масла за четиритактови и двутактови двигатели — Коледжиков

Масла за четиритактови и двутактови двигатели и други видове

Ако искате да се наслаждавате на Вашата резачка или косачка възможно най-дълго, тогава не трябва да пестите пари от смазочни средства! Изберете най-подходящото масло за Вашата машина, за да може работата да върви по-лесно и по-гладко. За да направите правилния избор разгледайте нашата категория. Тук предлагаме само най-качествените продукти, които се срещат на пазара.

Правилно смазване на моторния двигател

Точната бензиново-маслена смес за Вашата машина, работеща с двигател с вътрешно горене е важно, защото тя е изложена на големи натоварвания. Подвижните части се трият една в друга и то многократно, което разбира се предполага голям потенциал за износване. С нужното количество масло на правилните места, тя буквално ще работи като часовник. Следователно смазването е изключително важно за продължителността на живота на двигателя и частите му. Ако всички детайли работят със значително по-слабо триене, това оказва положително влияние върху експлоатационния живот и консумацията на енергия на Вашето моторно устройство.

Тук ще намерите различни видове масла:

  • За вериги;
  • Минерално;
  • Био и разградими;
  • Синтетично;
  • Полусинтетично;
  • На марки STIHL, HUSQVARNA и други.

Масла за двигатели и вериги

Трябва редовно да доставяте на машината си нужното количество масло. Това може да бъде мотора и веригата. Маслото за двигателя се смесва директно с горивото - в специално съотношение, което съответства на точно определено количество. Можете също така просто да закупите готова смес от бензин и масло като STIHL MotoMix. Смазката за веригата идва от отделен резервоар, затова винаги проверявайте дали нивото ѝ е достатъчно. Най-добре е винаги да проверявате и пълните двата резервоара едновременно!

STIHL разработва и тества свои горива и смазочни материали в собствена лаборатория - така че те да си взаимодействат перфектно със собственото му оборудване.

Разлика между добро и обикновено масло

Евтините смазочни материали често нямат необходимия вискозитет и адхезивни свойства. Най-добре използвайте маслото, препоръчано от производителя на Вашето устройство.

Двутактово и четиритактово моторно масло

В допълнение към практическите свойства на маслата, екологичните съображения също играят роля за много потребители. Някои производители обръщат повече внимание на околната среда, отколкото други. Чистото изгаряне не позволява излишният CO2 да излезе в атмосферата - и дори при зареждане с гориво, на практика не трябва да има вредни изпарения с олефини или аромати. Замърсяването на подземните води може да бъде изключено, ако се използва разградимо масло. Ако всичко това е твърде сложно за Вас, ние ще се радваме да Ви помогнем с практични разяснения.

Минералните смазочни масла имат дълъг срок на годност и са особено подходящи, когато резачката не се използва много често - при честа употреба по-скоро трябва да използвате растително масло.

Смазване на верига на резачка

За да сведете до минимум износването на веригата и шината заредете Вашият моторен трион с подходящо смазочно масло. По-мощните резачки имат регулируема маслена помпа, с която можете да адаптирате количеството на доставяната течност към свойствата на използваното масло и дървесината, която трябва да се реже.

Остатъците от масло по веригата и шината трябва да се отстраняват от време на време с четка или сгъстен въздух, а за упоритите замърсявания може да използвате и почистващи препарати.

Категории

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички