Мотофрези, мотокултиватори и мотоблокове

Мотофрези → Мотокултиватори → Мотоблокове — Коледжиков

Мотофреза, мотокултиватор или мотоблок? 

Всяка една от тези машини се използва за обработка на повърхностния почвен слой, разбиване на твърда пръст и буци. Използва се широко в градинарството и селското стопанство. 

Видове машини за обработка на земята

Градинската техника за разкопаване на пръст условно се дели на:

Разлики между мотофреза и мотоблок

Основната разлика помежду им е в мощността и способностите. И двете машини ефективно заместват ръчната обработка с мотика или лопата и съкращават времето за прекопаване на градината. Електрическата фрезата служи за разрохкване на пръстта. Работната ѝ дълбочина е няколко сантиметра, а ширината около 30 сантиметра. Удачна е за употреба в цветни лехи и малки градинки.

Мотофрезата разполага с бензинов двигател и 2 до 3 предавки с различна скорост. Предлага автономна работа и транспортно колело. С този вид машини за фрезоване на почва могат да се прекопават големи парцели, а работната ширина зависи от броя на мотичките.

Мотоблокът е многофункционален, с по-голяма мощност, колела и по-голям брой предавки. Снабден е с PTO вал за прикачване на допълнителен инвентар. Движи се както напред, така и назад и може да тегли товар. 


Вижте още:

Ремаркета за мотофрези и мотоблокове
Двигатели за мотофрези
Мотофреза или мотоблок – съвети, мнения и препоръки


Защо да изберете Коледжиков?

  • Получавате стоката с безплатна доставка в рамките на страната.
  • Осигуряваме гаранционен и следгаранционен ремонт. 
  • Предлагаме мотоблокове, мотокултиватори и мотофрези на достъпна цена на утвърдени марки GRILLO, HUSQVARNA, ITALIAN POWER, GARDENIA, STIHL, BERTOLINI, PUBERT, GREEN GARDEN, AL-KO и още.
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички