Филтрирай
Цена
1025лв.87400лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Мотокултиватори и мотоблокове

Мотокултиватори ⋆ Мотоблокове ⋆ Вносител ⋆ Цени ⋆ Коледжиков

Какво е мотоблок?

Наричан още "малък трактор" или "мотокултиватор", мотоблокът не е ограничен до извършването на една дейност. С повече от четиридесет налични приставки, той е проектиран да бъде използван от професионалисти и любители. Ценен е в цял свят, благодарение на сравнително лесната поддръжка и експлоатация.

За какво е предназначен?

Качественият мотоблок има характеристики, които позволяват да се използва за:

● Прекопаване на почвата
● Косене
● Оране
● Почистване на сняг
● Дробене на клони
● Транспорт на товари
● Измитане посредством роторна четка

Какво представлява мотокултиваторът?

Мотокултиваторът е двуколесна едноосова версия на 4-колесния селскостопански трактор, стандартен за широкомащабното земеделие. Подобно на него, той е невероятно издръжлив и надежден.

Позволява на оператора да изпълнява много земеделски дейности, като например косене и обработка на почвата. Идеален е за дребномащабно земеделие, където е нужно повърхностно обработване на почвения слой.

За какво е предназначен?

Качественият мотокултиватор е пригоден за хиляди часове земеделска работа. Може да бъде използван с широк набор от прикачен инвентар. Приспособленията се прикрепят към мотокултиватора с помощта на фланец (PTO) с интегриран задвижващ вал.

Характеристики на мотоблоковете

Висока универсалност

С разнообразие от прикачен инвентар като:
●    бразди
●    плуг
●    сърповидна косачка
●    ротационна метла
●    палцова косачка

Това е една от най-универсалните машини, които можете да имате в имота си. Намалявайки общия брой градинската техника, ще постигнете по-добра възвръщаемост на инвестицията си и ще спестите място за съхранение на инвентара.

Зъбни предавки. Без колани и вериги

Всеки мотоблок е проектиран с трансмисия, използваща прецизни зъбни колела и закалени стоманени валове, монтирани на сачмени лагери. Този тип предаване може да се похвали с повече от четиридесет години опит, което е най-добрата гаранция за надеждност. Скоростната кутия и редукторът са проектирани да предложат години на безпроблемна работа.

Регулируемо ергономично кормило

Различните модели използват различни видове регулиране на кормилото в зависимост от тяхното приложение. Един мотоблок, който е пригоден за теглене или бутане на прикачен инвентар, разполага с обръщащо се кормило. То дава по-добра ефективност по време на транспорт или по време на обслужване.

Функцията за регулиране на височината служи за нагаждане към ръста на водача. Промяната на ъгъла пък позволява на оператора да се движи отдясно или отляво на мотоблока при работа.

Добър баланс

Тъй като двигателят е съобразен трансмисията, всеки мотоблок постига нисък център на тежестта. При други машини (например тези с ремъчно задвижване) двигателят е по-високо, което ги прави по-малко стабилни. Освен това цялото тегло е съсредоточено в центъра.

Независими PTO вал и задвижване на колелата

Всеки мотоблок има независимо зацепване на силоотводния вал и задвижване на колелата. Това позволява на оператора да изключи прикачения инвентар, докато колелата са в движение, за по-безопасен транспорт.

Защита при заден ход

Мотоблоковете са оборудвани с механично устройство, което автоматично изключва PTO, когато машината превключва на задна предавка. Това осигурява максимална защита на оператора.

Блокаж на диференциала

Служи за увеличаване на сцеплението чрез задействане на двете задвижващи колела по избор.

Обработка на земята

С поставяне на прикачна фреза се извършва перфектно разрохкване. Дълбочината е регулируема, както и работната ширина. При по-твърда почва, колелата могат да се свалят и на полуоските може да бъдат поставени мотички.

Косене на трева

Мотоблоковете са съвместими с палцови косачки, които са идеални за рязане на всички видове трева и могат да се използват в селски райони и овощни градини. С тяхна помощ ще осигурите храна за преживни животни. Секциите на остриетата са изработени от специална стомана и фиксирани със специални нитове.

Характеристики на мотокултиваторите

Кормило, въртящо се на 180°

Допълнително предимство е неговото кормило, което се върти на 180°. По този начин инвентарът се тегли или бута, а операторът може да остане встрани от ивицата на обработка.

Стабилни при работа по стръмен и хлъзгав терен

Отличен е за използване по стръмен, неравен и хлъзгав терен, без риск за безопасността на оператора. Има интелигентна система с блокаж на диференциала, която осигурява необходимата стабилност и сигурност.

Евтино обслужване

Наличието на един двигател спестява време и пари за обслужване. Освен това се постига същата производителност, каквото притежава всяка една отделна машина, която замества.

Целогодишна употреба

Поради целогодишната му употреба никога няма да остане неизползван за нито един период от време. Няма да се налага да се сблъсквате с проблеми със съхранението, както при сезонните машини. Към това добавете и факта, че един мотокултиватор от реномиран производител е създаден по стандарти за дълготрайност и качество, общи за всички висококачествени селскостопански машини.

Той е изключително безопасен и когато се използва за селскостопанска дейност в малък мащаб, ще издържи цял живот.

Да инвестирате в покупка на мотокултиватор е повече от мъдър избор.

С какъв прикачен инвентар мога да използвам своя мотоблок?

В магазин Коледжиков ще откриете много налични приставки, които можете да използвате скачени с мотоблок.

Най-често срещаният прикачен инвентар е косачка за:

● трева
● дробилка за клони
● фреза за почва
● снегорин
● четка за метене

Различни приставки се предлагат от независими производители. Всички се произвеждат по единен стандарт за съвместимост. Въпреки че моноблокът е идеален за селскостопанско производство в малки размери, може да бъде употребяван като помощно средство за широкомащабно земеделие и градинарство.

С него се изпълняват задачи в зоните, които не са лесно достъпни за големи трактори.

Такива са косенето на:

● стръмни склонове
● тесни пространства
● отстраняването на сняг от тротоари и алеи
● почистването около препятствия и канавки
● много други

С какъв прикачен инвентар мога да използвам своя мотокултиватор?

Повечето професионални мотокултиватори предлагат система за бързо свързване на допълнителния инвентар. Подмяната на приставки не отнема повече от 30 секунди. Много по-лесно е да притежавате модел, който работи с различни прикачни инвентари, вместо да поддържате множество самостоятелни машини.

Защо да се доверите на избора на Коледжиков?

При нас ще откриете мотоблок и мотокултиватор на достъпна цена от производители, които са спечелили доверието на милиони потребители в цял свят: ITALIAN POWER, GARDENIA, AL-KO, BCS, GREEN GARDEN, GRILLO, HUSQVARNA, MCCULLOCH, PUBERT, RAIDER, TEXAS и HEBA.

Какви мотоблокове и мотокултиватори предлагате?

В магазини Коледжиков предлагаме бензинови и дизелови мотоблокове и мотокултиватори.

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да,  в онлайн магазина ни може да направите поръчка без регистрация.

Какви са начините за доставка?

Предлагаме няколко начина за доставка: чрез куриер до посочен от Вас адрес, наш разнос или до офис на куриер.

Каква е цената за доставка?

Получавате безплатна доставка при поръчка над 250 лв. до посочен от Вас адрес, независимо от населеното място на територията на България. Изключение правят артикулите от раздел "Винарско оборудване" и тези в промоция. Конкретна информация за Вашата поръчка може да получите от нашите търговски консултанти. 

В какъв период ще получим продуктите?

Необходими са от 1 до 3 работни дни, за да получите своята поръчка. Имайте предвид, че някои от продуктите ни изискват производствено време и при тях срокът на доставка може да се удължи до 30 работни дни.

В какъв ценови диапазон са продуктите в категория "Мотокултиватори и мотоблокове"?

Цените на мотокултиваторите и мотоблоковете в магазин Коледжиков варират от 1000 до 90 000 лв.

Как и кога можем да се свържем с вас?

Може да се свържете с нас, като посетите наш магазин или използвате посочените на сайта контакти.

От понеделник до петък работното време на магазина ни във Варна е от 8:30 до 18:00 (до 18:30 през лятното часово време).

През стандартната работна седмица магазинът ни в София отваря в 9:00 часа.

В събота сме на ваше разположение от 9:00 до 14:00 часа.

Мотофреза RAIDER RD-T10
Бензинова мотофреза RAIDER RD-T10 разполага с 13 конски сили и 3 скорости, като 2 са напред и 1 назад. Снабдена е с фар, който е монтиран в...
RAIDER
Цена 1 799.98 лв.
Мотоблок RAIDER RD-T03
Мотоблок RAIDER RD-T03 може да използвате за фрезоване  на почва, за да стане по-рохка и по-благоприятна за засаждане на култури в нея. Осен...
RAIDER
Цена 1 199.00 лв.

Често задавани въпроси за мотоблокове и мотокултиватори

Как да подготвите за работа нов мотоблок?

Първото, което трябва да направите, след като купите мотоблок, е да проверите нивото на маслото. Ако е ниско, добавете масло до отметката. В противен случай още в първите минути работата на двигателя може да излезе от строя, иначе казано, да блокира.

Как се обслужва мотоблок?

Има три типа обслужване, когато става дума за този тип почвообработващи машини - всеки път преди стартиране, на всеки 100 часа работа и на всеки 500 часа работа. Преди всяко стартиране е задължително да прегледате състоянието на болтовете на ходовата част, рамата, трансмисията и носещите колела. Обслужването на всеки 100 часа работа е важно заради смяната на маслото на двигателя, редуктора и въздушния филтър.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички