Филтрирай
Цена
990лв.87400лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Мотокултиватори и мотоблокове

Мотокултиватори ⋆ Мотоблокове ⋆ Вносител ⋆ Цени ⋆ Коледжиков

Мотоблок - вашата многофункционална градинска техника

Наричан още "малък трактор" или "мотокултиватор", мотоблокът не е ограничен до извършването на една дейност. С повече от четиридесет налични приставки, той е проектиран да бъде използван от професионалисти и любители. Ценен е в цял свят, благодарение на сравнителнo лесната поддръжка и експлоатация.

Качественият мотоблок има характеристики, които позволяват да се използва за:

 • Прекопаване на почвата;
 • Косене;
 • Оране;
 • Почистване на сняг;
 • Дробене на клони;
 • Транспорт на товари
 • Измитане посредством роторна четка.

Мотоблок в градината - предимства


Висока универсалност

С разнообразие от прикачен инвентар като бразди, плуг, сърповидна косачка, ротационна метла, палцова косачка, това е една от най-универсалните машини, които можете да имате в имота си. Намаляването на общия брой градинска техника води до по-добра възвръщаемост на инвестицията и спестява място за съхранение.

Зъбни предавки. Без колани и вериги

Всеки мотоблок е проектирани с трансмисия, използваща прецизни зъбни колела и закалени стоманени валове, монтирани на сачмени лагери. Този тип предаване може да се похвали с повече от четиридесет години опит, което е най-добрата гаранция за надеждност. Скоростната кутия и редукторът са проектирани да предложат години на безпроблемна работа.

Регулируемо ергономично кормило

Различните модели използват различни видове регулиране на кормилото в зависимост от тяхното приложение. Мотоблок, който е пригодени за теглене или бутане на прикачен инвентар разполага с обръщащо се кормило. Устройството за бързо регулиране дава по-добра ефективност по време на транспорт или по време на обслужване. Регулирането на височината служи за нагаждане към ръста на водача. Промяната на ъгъла пък позволява на оператора да се движи отдясно или отляво на мотоблока при работа.

Добре балансиран

Тъй като двигателят е в съответствие с трансмисията, всеки мотоблок постига нисък център на тежестта. При други машини (например тези с ремъчно задвижване) двигателят е по-високо, което ги прави по-малко стабилни. Освен това цялото тегло е съсредоточено в центъра.

Независими PTO вал и задвижване на колелата

Всек мотоблок има независимо зацепване на силоотводния вал и задвижване на колелата. Това позволява на оператора да изключи прикачения инвентар, докато колелата са в движение, за по-безопасен транспорт.

Защита при заден ход

Мотоблоковете са оборудвани с механично устройство, което автоматично изключва PTO, когато машината превключва на задна предавка.Това осигурява максимална защита на оператора.

Блокаж на диференциала

Служи за увеличаване на сцеплението чрез задействане на двете задвижващи колела по избор.

Обработка на земята

С поставяне на прикачна фреза се извършва перфектно разрохкване. Дълбочината е регулируема, както и работната ширина. При по-твърда почва, колелата могат да се свалят и на полуоските да бъдат поставени мотички.

Косене на трева

Палцовите косачки са идеални за рязане на всички видове трева и могат да се използват в селски райони и овощни градини. С тяхна помощ ще осигурите храна за преживни животни. Секциите на остриетата са изработени от специална стомана и фиксирани със специални нитове. Зъбите на косачка са направени от специален профил, за да се осигури перфектен разрез и са изработени от термично обработена стомана.

Нужен ли ми е мотокултиватор?

Мотокултиваторът е двуколесна едноосова версия на 4-колесния селскостопански трактор, стандартен за широкомащабното земеделие. Подобно на него, той е невероятно издръжлив и надежден. Позволява на собственика да изпълнява много земеделски приложения, като например косене и обработка на почвата. Идеален е за дребномащабно земеделие, където е нужно повърхностно обработване на почвения слой.

Професионални мотокултиватори - преимущества и ползи

Неуморими помощници

Качественият мотокултиватор е пригоден за хиляди часове работа при изпълняване на различни земеделски и селскостопански задачи. Има способност да борави с широк набор от прикачен инвентар. Приспособленията се прикрепят към мотокултиватора с помощта на фланец (PTO) с интегриран задвижващ вал.

Кормило, въртящо се на 180°

Допълнително предимство е неговото кормило, което се върти на 180°. По този начин инвентарът се тегли или бута, а операторът може да остане встрани от ивицата на обработка.

Стабилни при работа по стръмен и хлъзгав терен

Отличен е за използване по стръмен, неравен и хлъзгав терен, без риск за безопасността на оператора. Има интелигентна система с блокаж на диференциала, която осигурява необходимата стабилност и сигурност.

Може да се използват с допълнителен инвентар

Повечето професионални мотокултиватори предлагат система за бързо свързване на допълнителния инвентар. Подмяната на приставки не отнема повече от 30 секунди. Много по-лесно е да притежавате модел, който работи с много различни прикачни инвентари, вместо да поддържате множество самостоятелни машини.

Евтино обслужване

Наличието на един двигател спестява време и пари за обслужване. Освен това се постига същата производителност, каквото притежава всяка една отделна машина, която замества.

Целогодишна употреба

Поради целогодишната му употреба никога няма да остане неизползван за нито един период от време. Няма да се налага да се сблъсквате с проблеми със съхранението, както при сезонните машини. Към това добавете и факта, че един мотокултиватор от реномиран производител е създаден по стандарти за дълготрайност и качество, общи за всички висококачествени селскостопански машини. Той е изключително безопасен и когато се използва за селскостопанска дейност в малък мащаб, ще издържи цял ​​живот.

Да инвестирате в покупка на мотокултиватор е повече от мъдър избор.

Употреба на мотоблок с прикачен инвентар

В магазин Коледжиков ще откриете много налични приставки, които можете да използвате скачени с мотоблок. Най-често срещаният прикачен инвентар е косачка за трева, дробилка за клони, фреза за почва, снегорин, четка за метене.

Различни приставки се предлагат от независими производители. Всички се произвеждат по единен стандарт за съвместимост. Въпреки че мотоблокът е идеален за селскостопанско производство в малки размери, може да бъде употребяван като помощно средство за широкомащабно земеделие и градинарство. С него се изпълняват задачи в зоните, които не са леснодостъпни за големи трактори. Такива са косенето на стръмни склонове, тесни пространства, отстраняване на сняг от тротоари и алеи, почистване около препятствия и канавки, и много други.


Защо да се доверите на избора на Коледжиков? 

При нас ще откриете мотоблок и мотокултиватор на достъпна цена от производители, които са спечелили доверието на милиони потребители в цял свят: ITALIAN POWER, GARDENIA, AL-KO, BCS, GREEN GARDEN, GRILLO, HUSQVARNA, MCCULLOCH, PUBERT, RAIDER, TEXAS и HEBA

  Мотоблок PETROV G52

  Мотоблок PETROV G52 е здрава машина с мощен двигател - 7 конски сили и надеждна двускоростна трансмисия, с  една предавка за движение напред и една за реверсивен ход.

  PETROV
  Цена 1 742.00 лв.
  Мотоблок PETROV G85

  Мотоблок PETROV G85 разполага с големи колела, които улесняват придвижването, ергономични ръкохватки, 3 скорости за движение напред и 2 за обратен ход.

  PETROV
  Цена 2 940.00 лв.
  Мотоблок RAIDER RD-T03

  Мотоблок RAIDER RD-T03 е снабден с издръжлив, четиритактов двигател - 7 к.с. (5.2kW), здрава скоростна кутия 2+1R и удобни дръжки за лесно управление.

  RAIDER
  Цена 1 045.00 лв.
  Мотоблок BCS 750 POWERSAFE REVERSIBLE

  Мотоблок BCS 750 използва общо 6 скорости за задвижването си, от които 3 са напред и 3 назад, а също така и разполага с функция реверс, с която обръщате много бързо и лесно посоката на движение, без да сменяте предавки.

  BCS
  Цена 7 890.00 лв.
  Продуктът е добавен към желани продукти
  Виж Всички Любими
  Продуктът е добавен за сравнение.
  Виж Всички