Филтрирай по:
Цена
940 лв. 87400 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Мотокултиватори и мотоблоци

Филтри

Продукти на страница:

20 40 60
Показани са 1-20 от общо 86 артикул(а)
Мотокултиватори и Мотоблоци Цени от магазин — Коледжиков

Мотоблок - многофункционална градинска машина

Може да го срещнете с наименованието "малък трактор" или "мотокултиватор" поради устройство. Мотоблокът не е ограничен до извършването на една дейност. С повече от четиридесет налични приставки, той е проектиран да бъде използван от професионалисти и любители. Известен e по целия свят, благодарение на сравнителнo лекaта поддръжка и експлоатация. Притежава характеристики, които му позволяват да се използва за:

 • Прекопаване на почвата;
 • Косене;
 • Оране;
 • Почистване на сняг;
 • Дробене на клони;
 • Транспорт на товари
 • Измитане посредством роторна четка.

Какво представлява мотокултиватор

Той е двуколесна, едноосова версия на 4 колесния селскостопански трактор, стандартен за широкомащабното земеделие. Подобно на него, мотоблокът е невероятно издръжлив и надежден. Позволява на собственика да изпълнява много земеделски приложения, като например косене и обработка на почвата. Идеален е за дребномащабно земеделие, където е нужно повърхностно обработване на почвения слой. Пригоден е за хиляди часове на употреба при изпълняване на различни земеделски и селскостопански задачи. Има способност да борави с широк набор от прикачен инвентар. Приспособленията се прикрепят към мотоблока с помощта на фланец (PTO) с интегриран задвижващ вал. Допълнително предимство на един мотоблок е неговото кормило, което се върти на 180°. По този начин инвентара се тегли или бута, а операторът може да остане встрани от ивицата на обработка.

Отличен е за използване по стръмен, неравен и хлъзгав терен, без риск за безопасността на оператора. Има интелигентна система с блокаж на диференциала, която осигурява необходимата стабилност и сигурност. Повечето модели предлагат система за бързо свързване на допълнителния инвентар. Подмяната на приставки не отнема повече от 30 секунди. Много по-лесно е да притежавате мотоблок, който работи с много различни прикачни инвентари, вместо да поддържате множество самостоятелни машини. Наличието на един двигател спестява време и пари за обслужване. Освен това се постига същата производителност, каквото притежава всяка една отделна машина, която замества. Поради целогодишната му употреба никога няма да остане неизползван за нито един период от време. Няма да се налага да се сблъсквате с проблеми със съхранението, както при сезонните машини. Към това добавете и факта, че един мотоблок от реномиран производител е изграден по стандартите за дълготрайност и качество, общи за всички висококачествени селскостопански машини. Той е изключително безопасен и когато се използва за селскостопанска дейност в малък мащаб, ще издържи цял ​​живот. Да инвестирате в покупка на мотоблок е повече от мъдър избор.

Мотоблокове и техните предимства

 • Висока универсалност

С разнообразие от прикачен инвентар като бразди, плуг, сърповидна косачка, ротационна метла, палцова косачка, това е една от най-универсалните машини, които можете да имате в имота си. Намаляването на общия брой градинска техника води до по-добра възвръщаемост на инвестицията и спестява място за съхранение.

 • Зъбни предавки. Без колани и вериги

Всеки мотоблок е проектирани с трансмисия, използваща прецизни зъбни колела и закалени стоманени валове, монтирани на сачмени лагери. Този тип предаване може да се похвали с повече от четиридесет години опит, което е най-добрата гаранция за надеждност. Скоростната кутия и редукторът са проектирани да предложат години на безпроблемна работа.

 • Регулируемо, ергономично кормила

Различните модели използват различни видове регулиране на кормилото в зависимост от тяхното приложение. Мотоблок, който е пригодени за теглене или бутане на прикачен инвентар разполага с обръщащо се кормило. Устройството за бързо регулиране дава по-добра ефективност по време на транспорт или по време на обслужване. Регулирането на височината служи за нагаждане към ръста на водача. Промяната на ъгъла пък позволява на оператора да се движи отдясно или отляво на мотоблока при работа.

 •  Добре балансиран

Тъй като двигателят е в съответствие с трансмисията, всеки мотоблок постига нисък център на тежестта. При други машини (например тези с ремъчно задвижване) двигателят е по-високо, което ги прави по-малко стабилни. Освен това цялото тегло е съсредоточено в центъра.

 • Независим PTO вал и задвижване на колелата

Всек мотоблок има независимо зацепване на силоотводния вал и задвижване на колелата. Това позволява на оператора да изключи прикачения инвентар, докато колелата са в движение, за по-безопасен транспорт.

 • Защита при заден ход

Мотоблоковете са оборудвани с механично устройство, което автоматично изключва PTO, когато машината превключва на задна предавка.Това осигурява максимална защита на оператора.

 • Блокаж на диференциала

Служи за увеличаване на сцеплението чрез задействане на двете задвижващи колела по избор.

 • Обработка на почва

С поставяне на прикачна фреза се извършва перфектно разрохкване. Дълбочината е регулируема, както и работната ширина. При по-твърда почва, колелата могат да се свалят и на полуоските да бъдат поставени мотички.

 • Косене на трева

Палцовите косачки са идеални за рязане на всички видове трева и могат да се използват в селски райони и овощни градини. С тяхна помощ ще осигурите храна за преживни животни. Секциите на остриетата са изработени от специална стомана и фиксирани със специални нитове. Зъбите на косачка са направени от специален профил, за да се осигури перфектен разрез и са изработени от термично обработена стомана.

Употреба на мотоблок и прикачен инвентар

Има много налични приставки, които можете да използвате скачени с мотоблок. Най-често срещания прикачен инвентар е косачка за трева, дробилка за клони, фреза за почва, снегорин, четка за метене. Различни приставки се предлагат от независими производители. Всички се произвеждат по единен стандарт за съвместимост. Въпреки че е идеален за селскостопанско производство в малки размери, може да бъде употребяван като помощно средство за широкомащабно земеделие и градинарство. С него се изпълняват задачи в зоните, които не са лесно достъпни за големи трактори. Такива са косенето на стръмни склонове, тесни пространства, отстраняване на сняг от тротоари и алеи, почистване около препятствия и канавки, и много други.

Закупете мотоблок от koledzhikov.bg

Доверете се на признатите марки ITALIAN POWER, GARDENIA, AL-KO, BCS, GREEN GARDEN, GRILLO, HUSQVARNA, MCCULLOCH, PUBERT, RAIDER, TEXAS и HEBA.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички