Филтрирай
Цена
198лв.1730лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Електрически дробилки за клони

Електрически Дробилки за клони → Цени — Коледжиков

Електрически дробилки за клони и техните предимства

Електрическата дробилка е чудесен помощник в разчистването на клони, листа и градински отпадъци за всеки частен двор. Тези отпадъци няма самостоятелно да се разградят бързо и лесно върху земята. Обикновено се очаква да ги съберете и извозите до сметището, но защо да се мъчите с всичко това? Като алтернатива, може да инвестирате в електрическа дробилка. Градински шредер превръща дървото в дървени стърготини, които могат да се използват по различни начини:

 • Да се пресоват за направа на дървени плоскости;
 • Да се превърнат в пелети за огрев;
 • Да се използват като биологичен тор;
 • Да се използват като декорация между цветя, дървета и храсти.

Голям плюс за тях е това, че не използват бензин, за да работят. Благодарение на този факт са по-икономични в дългосрочен план на употреба, защото пестят разходи за гориво. Електрическите клонодробилки са по-тихи от бензиновите модели и са чудесни, ако имате източник на енергия в непосредствена близост до градината. Постоянната мощност и по-икономичният характер на електродвигателите предлага по-екологичен метод за раздробяване. Цената също е ниска, така че ако имате бюджет, към който да се придържате, тогава те са идеалният избор. Лекото им тегло ще Ви позволи лесно да се пренесат или натоварят в автомобил. Тяхната маневреност се дължи на колела за транспорт, за да бъдат придвижвани с лекота от едно място на друго.

Избор на електрическа дробилка за клони

Едно от най-хубавите неща на електрическите дробилки за дърва е, че те са леки. Тъй като те са компактни и лесни за придвижване, това ги прави преносими и практични за използване навсякъде във Вашия двор - стига удължителният кабел да достигне. Някои функции са необходимост, докато други са допълнителни екстри. Ето какво да търсите в най-добрата клонодробилка за Вас:

 • Колела

Въпреки, че са преносими, не всички модели включват колела. Макар, че всички те са достатъчно леки и могат да се пренасят без помощта на колела, е по-добре да притежавате колесен вариант. Колкото по-големи са колелата, толкова по-лесно ще придвижвате дробилката из двора, независимо от терена.

 • Бункер

Ще откриете, че различните модели са с различен размер на бункера. Тази любопитна разлика се дължи на фактът, че тези с по-малки бункери са предназначени за клонки, а тези с по-големите са пригодени за смилане и на листа.

 • Функции за безопасност

Много електрически дробилки за дърва са проектирани с внимание към Вашата безопасност. Много от тези машини включват функция за автоматично изключване в случай, че моторът стане прекалено горещ. По този начин се избягва прегряване и повреда на електромотора поради претоварване. Заключващия механизъм за бункера е друга функционалност. Ако е отворен, моторът няма да работи.

 • Торба или държач

Раздробеният материал се изхвърля през дефлектора директно върху земята. Някой модели са снабдени с торба за събиране или предлагат държач, към който да поставите Ваш собствен чувал.

 • Мощност

Като цяло електрическите дробилки не са много мощни, поради което не трябва да поставяте големи клони. Ако са с диаметър 5 сантиметра или по-голям, вероятно е най-добре да използвате бензинов модел.

 • Ниво на шум

Като цяло градинските шредери работят тихо, но все пак е добре да използвате антифони. Въпреки това звукът при работа не е толкова силен, че да да нарушава спокойствието на хората в съседство.

Защо да използвате електрическа дробилка за клони

На първо място тя е много лесна за употреба. Бързо ще се научите да работите с нея. Лекото тегло е голям плюс. Повечето модели тежат под 30 килограма с което улесняват транспортирането и пренасянето на машината за мелене на клони из двора и градината. Друга причина, поради която градинският шредер е полезен, е това, че ще можете сами да създавате свой собствен мулч и компост бързо и лесно. Смляната дървесина ще Ви помогне да отглеждате по-здрави растения и култури, без да харчите излишни пари за тор и други добавки. Преработката и рециклирането на градински отпадъци не само облагородява почвата. С използването на клонодробилка няма да Ви се налага да мислите какво да правите с излишния боклук. Като цяло ще откриете множество предимства от използването на клонотрошачка. Това включва начини за подхранване на Вашите цветя или растения, или да създавате био гориво. 

Всяко едно от тези предимства може да бъде чудесна причина за употреба на клонодробилка, а не други обичайни методи за разчистване във Вашия имот. Имате ли нужда от дървени стърготини за Вашия опушвач? С помощт на електрическа дробилка може да раздробите малки клонки, за да ги превърнете в стърготини за опушване на месо. От сламата се получава страхотно легло за коне в плевнята, но може да бъде някак неудобна, когато е прекалено дълга. Пуснете сухото сено през шредера и ще имате фини парчета, които са пухкави и удобни. След подрязване на розови храсти, жив плет и събиране на всички листа, можете да създадете материал, богат на хранителни вещества за Вашата почва. Вземете големите купчини листа и ги раздробете, за да получите компост за храсти и други растения.

Какво е компост и как да го направите

Казано по-просто и ясно, компостът представлява разградени органични съставки, включително листа, клонки и изрезки от тревата. Градинарите го наричат ​​„черно злато“ поради невероятното количество ползи, които има върху градините, тъй като хранителните вещества, осигурени от органичната материя, обогатяват почвата за по-здрави растения.

Как се прави? Това е просто, когато имате електрическа дробилка. Всичко, което трябва да направите, е следното:

 • Поставете изрезките от Вашата градина - листа, трева, клони - в голям контейнер;
 • След като имате равни части кафяви и зелени органични отпадъци те трябва да са влажни. Не добавяйте прекалено много вода. Необходим е да запазите органичната материя влажна, а не мокра;
 • След като бъде раздробен, оставете го да гние, като го разравяте от време на време, за да осигурите кислород;
 • Целият процес може да отнеме от 1 до 6 месеца, в зависимост от това колко голяма е купчината Ви.

Какво е мулч и как да го направите

Компостът изисква много време и умения за създаване, а ползите са огромни. Но ако не искате да отделите време и енергия, за да създадете компост, има друг отличен вариант да помогнете на Вашата градина да расте здрава и зелена. За приготвянето на мулч се използват същите съставки. Тук на помощ отново идва електрическата дробилка, с която да създадете фино нарязан материал. След като изрезките са раздробени на малки парчета, разпределете равномерно количество от тях върху земята. Дебелината на слоя не трябва да е повече от 7 сантиметра, в противен случай може да задушите растенията си, вместо да ги подсилите с хранителни вещества.

Изберете за Вашата градина клонодробилка от koledzhikov.bg

След подрязване на храсти, жив плет и събиране на всички опадали листа, съберете отпадъка и използвайте електрическа дробилка, за да го превърнете в богата на хранителни вещества компост за Вашата почва. Имате много възможности, когато става въпрос за избора на електрически дробилка за клони. Важно е да се има предвид, че тези модели не са пригодени за дебели клони. Ако се налага да раздробявате по-големи се ориентирайте към професионалните машини за раздробяване. Доверете се на марки, като AL-KO, MTD, SOLO BY AL-KO, STIGA, STIHL и WOLF GARTEN.

  Продуктът е добавен към желани продукти
  Виж Всички Любими
  Продуктът е добавен за сравнение.
  Виж Всички