Филтрирай
Цена
1890 лв. 1108000 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Професионални дробилки за клони

Професионални Дробилки за клони Цени и модели — Коледжиков

Кой работи с професионална дробилка за клони

Използването на професионална дробилка е безценно за озеленители, общини, общински предприятия или собственици на големи имоти по няколко причини:

 • Улеснява разчистването на окастрените клони;
 • Позволява събиране на по-голямо количество отпадъци в камион;
 • Елиминира необходимостта от изхвърляне на сметище, чрез превръщане на клоните в мулч и компост.

Всяка професионална дробилка, която предлагаме е здрава и мощна. Справя се в ситуации при редовна и тежка употреба. Раздробява каквито и да е дървесни отпадъци без проблем, разбира се до номиналния ѝ капацитет. Тя създава от битови отпадъци, полезна за почвата тор. По този начин освен, че ще се отървете от отпадъците, постигате и промяна в състава на почвата, а обогатяването ѝ е гарантирано. Всяка професионална дробилка разполага с бензинов или дизелов двигател, подходящ за голям обем от работа. Най-очевидните характеристики са несравнимата работна скорост, ергономичността и минималните разходи за поддръжка. Сред предлаганите модели са: клонодробилки с малки размери, които да придвижвате сами; големи модели с теглич и окачване /хомологирано ремарке/ за транспорт по републиканската пътна мрежа.

Как работят индустриалните дробилки за клони

Независимо от размера, работят на един и същ основен принцип. 

 • Двигателят осигурява мощността, която е необходима за завъртане на коляновия вал;
 • Коляновият вал е прикрепен към съединителя;
 • Когато двигателят достигне 1600 об / мин, съединителят захваща задвижващия ремък, карайки го да се върти;
 • Ремъкът задвижва турбина с разположение на нея ножове, които раздробяват дървесината на парчета;
 • Лопатките на гърба на работното колело, заедно с въздушния поток от отворите, изтласкват дървените стърготини през улея за изпускане.

Оборудвани са с бензинов, дизелов или електрически двигател и зъбчати колела или клиновиден ремък за предаване на мощността към механизма за раздробяване. Обикновено имат два отвора за подаване на материал. По-малкия се използва за натрошаване на клонки и градински отпадъци. По-голямата фуния разполага с ножове и чукове, за да превърне излишните клони и листа в мулч. Въз основа размера и вида на машината се определят и нейните способности. Колкото по-голяма е една машина за раздробяване на клони, толкова по-голям е диаметъра на раздробяване. Според механизма за натрошаване се разграничават на барабанни, дискови и винтови дробилки за клони.

Видове професионални клонотрошачки

Предлагат се различни модели. Това води до сложна ситуация при избора на перфектния тип за правилните професионални цели. Нека да разгледаме различните видове дробилки, които бихте могли да срещнете.

Електрически

Клонодробилки с електрическо захранване са често срещана алтернатива в професионалната индустрия. Те са стационарни. Поради големия си размер, са идеални за големи фабрики и други промишлени обекти, които имат необходимост да нарязват и раздробяват по-големи дървета и клони.

Дизелови и бензинови

Тези клонодробилки са едни мощни гиганти и поради тяхната мобилност можете да ги премествате и транспортирате, където имате нужда от тях. Те са не само по-големи, но и по-мощни в сравнение с електрически варианти. Дизеловите и бензинови професионални дробилки са полезни за натрошаване и раздробяване на клони и дървета с по-голям диаметър. Те имат капацитет от 3 см. в диаметър до 18 см. в диаметър. Както беше споменато по-горе, поради своята мобилност тези видове са идеални за фабрики, ферми и общински работни места.

Прикачни (PTO)

Te са основно подходящи за професионални приложения и ферми. Силоотводният вал на трактора захранва тези клонотрошачки. Тяхната способност е раздробяване на клони с диаметър 20 сантиметра. Системата за автоматично подаване, с която разполагат, изтегля отпадъците от бункера към  барабаните, за да произведе дървени стърготини или мулч. Тези модели обаче няма да работят, освен ако нямате собствен трактор.

Как работи самозахранването

Първо, бункерът е вертикален, така че под въздействието на гравитацията клоните слизат надолу към ножа за отрязване. Второ, остриетата са разположени под такъв ъгъл, че захващат и придърпват материала. И накрая, потокът  на въздуха помага за създаването на вакуум в камерата за отрязване, който всмуква стърготини и ги изхвърля през дефлектор.

Как правилно да поддържате и обслужвате дробилка за клони

Редовната и правилна поддръжка на оборудването осигурява безопасност и ефективност, без риска да нараните себе си или някой друг , както и да повредите самата машина. Да се съсредоточим върху правилното обслужване на моторна дробилка.

 • Сменете маслото

Честотата, с която сменяте маслото, зависи от продължителността на употреба. Ако използвате клонотрошачката целогодишно, е необходима смяна поне два пъти в годината. При по-рядка употреба веднъж годишно е достатъчно.

 • Проверете запалителните свещи

При бензинов двигател не е необичайно да забележите корозия върху запалителната свещ, преди тя да се повреди. Това е част от рутинната поддръжка на всеки двигател. Проверете внимателно за някакви признаци, дори и най-малките, че се е образувала корозия. Ако свещта е чиста, можете да я поставите обратно, но ако видите някакви повреди, трябва да я замените. 

 • Проверете въздушния филтър

Необходимо е да го отстраните, за да видите какво е негово състояние отвътре. Въздушният филтър на Вашата професионална дробилка трябва да бъде напълно чист. Ако е много замърсен имате две възможности. Много модели имат филтри, които могат да се измиват. По този начин, ако използвате вода, ще трябва да го оставите да изсъхне напълно, преди да го поставите обратно. Така ще си спестите излишни разходи вместо да харчите пари за нов.

 • Проверете остриетата

На всеки 10 до 12 часа употреба ще трябва да заточвате ножовете или да ги замените с нови. Има много начини сами да почистите и заточите остриетата, включително с шлифовъчна машина. Ако обаче не се чувствате уверени в това, можете да използвате услугите на опитен точилар. Тази манипулация не скъпа и си струва всяка стотинка, ако искате безпроблемна работа.

Сега, когато всичко останало е готово, можете да добавите новото масло и да се уверите, че остриетата са смазани. С правилната поддръжка, грижи, употреба и съхранение, Вашата професионална дробилка за клони ще издържи много сезони.

Изберете професионални дробилки за големи натоварвания от koledzhikov.bg

Тъй като има много опции за закупуване на индустриални клонодробилки, Нашите консултанти ще Ви помогнат в оценката и избора на най-добрия вариант, подходящ за вашите специфични нужди.

Фирма КОЛЕДЖИКОВ ЕООД е официален вносител за Република България на професионални дробилки, с марка AGRINOVA, CARAVAGGI, NEGRI и MULLER PRO MASCHINEN.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички