Филтрирай
Цена
160лв.1684лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Електрически гроздомелачки ронкачки

Електрически гроздомелачки ронкачки Цени и Видове — Коледжиков

Какво е електрическа гроздомелачка ронкачка?

Машината за смилане на грозде е важно оборудване за преработка в лозаро-винарския бранш и спомагателно устройство за производство на вино в домашни условия. С употребата на електрическа гроздомелачка и ронкачка се извършва смилане на плода и отделяне на гроздовите зърна от дръжките. Това е първият процес от винопроизводство, след като лозите се оберат и се сортират само най-качествените чепки.

Това специално винарско оборудване е предназначено единствено за преработка на прясно грозде. Гроздомелачката се използва за спукване на зърната, за да може гроздовият сок да изтече и ферментацията да започне. Заедно с това се премахват дръжките от мъстта, благодарение на което виното остава бистро и без танини. Електрическите машини за мелене на грозде и отстраняване на чепките работят бързо и имат голяма производителност. Структурата им е компактна и са лесни за инсталиране и преместване.

Машините за мелене и ронкане са оборудвани с електромотор и устройство за контролиране на скоростта. Темпото на работа може да бъде регулирано според сорта на лозата. В допълнение, силата на притискане също може да бъде настройвана, като се променя разстоянието между ролките. Частта, която контактува с плода и откритата част на цялата машина, са изработени от неръждаема стомана, която отговаря на стандартите за работа с хранителни продукти.

Как са устроени електрическите гроздомелачки и роначки?

Тези автоматични машини за смилане на грозде и отделяне на чепките са съставени от няколко компонента. Всички те са изработени от прахово боядисана стомана или инокс. Първият е бункера, в който се поставя плода за мелене. Той се състои от един горен, захранващ отвор и долен отвор. Според модела на винарското оборудване, бункерът може са е снабден с винтов шнек за придвижване на материала към следващия компонент, а това са ролките. Те представляват два назъбени барабана, които се въртят и мачкат гроздовите зърна. Разстоянието между двете ролки може да се регулира свободно от 5 до 15 милиметра.

Устройството за премахване на чепките е разположено под барабаните. То се състои от сито и червяк или вал с лопатки. Ситото представлява цилиндър от неръждаема стомана с перфорирани стени. Основната функция на двата компонента е да се разделят зърната от дръжките, като излишното се изхвърля извън машината. Задвижването на всички компоненти се извършва от електромотор и система за предаване на въртенето. Електромоторът се намира в предния край на корпуса на гроздомелачката. Моторът се свързва към трансмисията посредством ремък или верига, а скоростта на въртене може да се регулира.

Как работят електрическите мелачки за грозде?

Всичко започва от захранващия бункер. Гроздето се изсипва в него и се транспортира към системата за мелене и ронкана. Ако гроздомелачката е оборудвана с червяк, той избутва плода към ролките. Ако няма такъв, то тогава захранващият кош е с форма на фуния, с полегати стени, за да може материала да се насочи към барабаните.

Ролките се въртят една срещу друга, като по този начин захващат гроздовите чепки и смачкват зърната. След това те попадат в устройството за отделяне на дръжките. Въртящият се вал притиска плода към стените на ситото. Зърната и сокът изпадват през дупките, а дръжките се транспортират от червяка извън машината.

Целият процес е механизиран, благодарение на наличния електрически мотор. Операторът не трябва да задвижва винарското оборудване на ръка. Той е ангажиран единствено със зареждане на материал в бункера и събиране на гроздовата мъст в корито или друг съд. Скоростта на мелене и ронкане е изключително бърза. Производителността на една електрическа мелачка за грозде варира от 1 500 до 2 000 килограма на час.

Каква гроздомелачка и ронкачка да купя?

Изборът на мелачка и ронкачка за грозде е свързан с няколко критерия. На първо място това е производителността на винарското оборудване. Изборът Ви трябва да бъде съобразен с количество плод за обработка. Купете мелачка, с която за 4 или 5 часа бихте могли да приключите смилането.

Необходимо ли Ви е устройство за отделяне на чепките? Тогава си купете ронкачка. Този вид машина няма ролки за смилане, а само вал и сито за отделяне на зърната. Ако желаете да мелите и ронаката едновременно, тогава вземете гроздомелачка с отделяне на чепките.

Знаете ли, че...

  • Някои ръчни мелачки могат да бъдат преоборудвани с мотор и да се превърнат в електрически;
  • Освен за грозде мога да се използват за преработка на череши, вишни, боровинки, черница и други плодове;
  • Устройството за премахване на чепките има регулируем размер на ситото;
  • Към електрическите мелачки може да се добави помпа за транспортиране на винената мъст директно в съд за съхранение и ферментация.

Гроздомелачка ронкачка с отделяне на чепки за бяло или червено вино

Нашата гама от оборудване за винарски изби е богата. Грижим се да поддържаме продукти както за любители, така и за професионални производители на бяло и червено вино. При нас ще намерите мелачки и ронкачки с отделяне на чепки, изработени от прахово боядисана стомана или инокс. Освен здрава и устойчива на киселия гроздов сок конструкция, са оборудвани с качествен и издръжлив на натоварване мотор.

Машина за мелене на грозде, закупена от Коледжиков

Вземете принадлежности за домашно производство на вино или професионално оборудване за винарски изби на добра цена. Ние внасяме качествени винарски принадлежности от Италия с марка GRIFO и ENOITALIA. Компаниите са прочути със своите продукти предназначени за енология и хранително-вкусова промишленост. Купете гроздомелачка и ронкачка на ниска цена от Коледжиков. Ще получите машината на желан от Вас адрес в комплект с инструкции за правилна употреба на български език.

Електрическа гроздомелачка ронкачка с шнек GRIFO DMC
Гроздомелачка GRIFO DMC е проектирана и изработена с внимание към всеки компонент и детайл. Съчетава висококачествени материали, гарантиращи...
GRIFO
Редовна цена 1 250.00 лв.
Цена 1 050.00 лв.
  • -200.00 лв.
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички