Филтрирай
Цена
71лв.679лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Ръчни гроздомелачки

Ръчни гроздомелачки | Топ цени — Магазин Коледжиков

Какво е ръчна гроздомелачка?

Ръчни гроздомелачки се използват за смачкване на гроздето и отделяне на дръжките. Подходящи са за домашния винопроизводител, който обработва малки количества плод или работи съвместно с приятели, които нямат нищо против работата.

Смилането на гроздето преди първичната ферментация помага за разграждането на плодовата каша и позволява на сока да изтече, за да може да се смеси с маята за ферментация. Ръчна гроздомелачка притежава следните характеристики:

  • Конструктивно e много здрава;
  • Осъществява лесно смилане и премахване на чепките;
  • Голямото въртящо се колело позволява лесна работа за винопроизводителя;
  • Бункерът осигурява лесно почистване и притежава дълъг работен живот.

Ролките на машината могат да бъдат регулирани, за да бъде правилно контролиран, упражнения върху плодовете натиск. Компактният дизайн прави механичните машини за мелене на грозде преносими и лесни за употреба. Производителността, която може да очаквате от подобен модел е от 500 до 800 килограма на час.

Гроздомелачка с отделяне на чепките

Ръчна машина за мелене на грозде е идеална за приготвяне на червено вино. Премахването на стъблата с ръка или с гребло може да бъде досадно и отнема много време. Ако не отделите зърната от чепката и оставите стъблата в мъстта, това може да доведе до растителни аромати и прекалено таниново вино.

Купете си гроздомелачка с отделяне на чепките, която може едновременно да смачка зърната и да отстрани дръжките. Тя ще Ви спести голямо количество работа. Благодарение на нея, ще произвеждате вино с по-добро качество. Ситото за дестемиране може да бъде премахнато при производство на бяло вино (когато стъблата ще бъдат оставени за по-лесно пресоване).

Уреди за отделяне на гроздовите чепки притежават контейнер с увеличен обем. Това означава, че с едно зареждане смилате по-голямо количество гроздов плод. По този начин прекъсванията са по-малко и по-нарядко. Благодарение на бункера с голям обем, производителността може да достигне от 700 до 1 000 килограма на час.

Как са устроени ръчните гроздомелачки?

Устройството им е просто и се състои от няколко основни компонента. На първо място това е бункера, който бива изработен от стомана - неръждаема или с прахово боядисано покритие. Формата му наподобява фуния, за да може по естествен път гроздовите чепки да се сбират в долния край. Вал с лопатки улеснява придвижването и подаването на гроздето. Лопатките могат да бъдат пластмасови или от стомана. Обикновено, отворът в горната част на бункера е с приблизителни размери 70 x 50 сантиметра. Дъното му окончава с по-малък по размер отвор, който се намира непосредствено над следващия компонент - ролките.

Ръчната гроздомелачка разполага с две еднакви по размер ролки. Това е същинският елемент в мелачката, който извършва най-важното - смилане на гроздето. Изработени са от специален полимер, с или без гумено покритие, или от алуминий. И трите варианта са устойчиви на корозия, която може да предизвика киселинността на гроздовия сок. Назъбените ролки се въртят в противоположна посока една срещу друга, така че гроздето да се захваща и смачква. Зъбците перфектно се разминават, а разстоянието между тях може да се регулира. По този начин контролирате силата на притискане.

Как се задвижват ръчните гроздомелачки

Оборудвани са с трансмисия за механично задвижване, разположена отдясно или отляво на машината. Тя представлява голямо колело, което се върти с помощта на пластмасова или дървена дръжка. Движението се предава към механизъм изграден от зъбни колела. Общо три на брой, зъбчатите колело отговаря за задвижване на двете ролки и лопатките. Всички компоненти се въртят с еднаква скорост, благодарение на което се постига синхронна работа на ръчната роначка.

Богат избор от ръчни гроздомелачки на ниски цени

Купете си машина за мелене на грозде с или без уред за отделяне на чепките. Каквато и гроздомелачка да изберете, всички предлагани от нас модели са здрави, надеждни, производителни и най-важното - на изгодна цена! Нашите машини са с красив външен вид. Бункерът и тялото са прахово боядисани, за да имат страхотен завършек. Всички елементи, които са в непрекъснат контакт с киселия гроздов сок са изработени от устойчив полимер, неръждаема стомана или алуминий. Употребата на материали, издръжливи на корозия, са гаранция за дълъг експлоатационен живот на винарското оборудване.

От нашите физически магазини в София и Варна или от Интернет страницата ни, може да закупите своята ръчна гроздомелачка или друг вид винарски принадлежности. В търговските обекти и онлайн може да разгледате продукти на италианския производител GRIFO. Италия е страна с традиции в енелогията, за това произвежда само винарско оборудване с професионално качество. Друг представител от “ботуша” е марката ENOITALIA, която също произвежда оборудване за винарски изби.Вижте още:

Съд за вино неръждавейка

Помпа за филтриране на вино

Шихти за бяло вино

Ръчна гроздомелачка с отделяне на чепките GRIFO DMA 18
Ръчна гроздомелачка с отделяне на чепките GRIFO DMA 18 е изградена от най-висококачествени материали. Специалната структура на машината за мелене...
GRIFO
Редовна цена 679.00 лв. Цена 578.00 лв.
  • -101.00 лв.
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички