Филтрирай
Цена
0лв.11200лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Газови калорифери

Газови калорифери ⋆ Отоплители на ниска цена ⋆ Коледжиков

Какво е газов калорифер?

Газов калорифер е уред за отопление на гаражи, вили, оранжерии, складове, работилници и друг тип помещения, който се захранва с газ и използва електричество за по-бързо и обхватно разпространяване на топлия въздух. Той е добра и изгодна алтернатива, когато нямате парно или нямате възможност да използвате друг тип отоплителни уреди.

Тъй като в почти всеки модел за нагряване на въздуха се използва вентилатор, използването на газов калорифер изисква достъп до електрическата мрежа. В повечето случаи стандартното напрежение е 220 волта, но не е изключено да са необходими 380 волта (при калориферите от промишлен тип).

Как да изберем газов калорифер?

Когато ви предстои да изберете газов калорифер, желателно е да обърнете внимание на няколко ключови характеристики. По този начин ще изберете продукт, който отговаря на потребностите ви. 

Това са:

 • Мощност
 • Разход
 • Дебит на вентилатора
 • Дали вентилаторът е с батерия или 220 V захранване

Има още няколко функционални особености, които са от значение. Ако не се запознаете с тях своевременно, е възможно газовият калорифер да не отговори на очакванията ви. 

Това са:

 • Ниво на шум - много важен показател, особено ако ще се отопляват закрити помещения. Моделите с ниво на шума до 40 децибела са приемлив вариант. По-високият показател предполага използване на уреда за отопление на складови помещения с големи и малки размери, както и земеделски постройки. 
 • Температура на въздуха на изхода - тя може да варира от 70 до 400 градуса при най-мощните калорифери. За да осигурите безопасна среда на експлоатация, прочетете внимателно инструкциите на производителя или попитайте наш търговски консултант. 
 • Продължителност на работа - тя е посочена за всеки отоплител. Принципно всеки уред работи известно време и след това има нужда от почивка. Маркировка от типа 24/1 указва, че газовият калорифер трябва да бъде изключен за час на всяко денонощие непрекъсната работа. 

Как работи технологията?

Принципът на работа на газовия калорифер е прост и изпитан във времето. Той е базиран на т.нар. горене без пламък. Нагревателният елемент загрява въздуха, а вентилаторът го разнася из помещението. Интензивността на нагряване може да се регулира чрез завъртане на потенциометър или натискане на копче

Газовите калорифери, които предлагаме в магазина, се стартират електронно. Те са изработени от износоустойчиви материали и за да бъдат използвани безопасно, е необходимо да осигурите добра циркулация на въздуха в помещенията. 

Пламъкът се следи непрестанно от йонизационен електрод, а за по-голяма сигурност калориферът е снабден с регулатор и предпазен клапан, който преустановява подаването на газ в случай на риск. По желание може да монтирате допълнителен стаен термостат, с който да следите температурата в помещенията. 

Къде се използва?

Калориферите на газ бързо затоплят въздуха в помещението и са икономични. Затова са предпочитани в много сфери на живота и бизнеса, при които се изисква поддържане на комфортна температура - например в заведения, халета, работилници, складове, храмове и др. Когато се използват за отопление на жилища, препоръчително е те да се проветряват периодично.

За гаража

Подходящ е всеки тип отоплител с мощност до 2,5 kW. Ако помещението е съвсем малко, може да потърсите и модел до 1,5 kW. 

За строителни обекти 

Тук вече може да се наложи отопляване на открити пространства. Препоръчваме газовите калорифери с по-големи нагревателни възможности. Те ще осигурят достатъчно топлина за работниците и са добро решение за бързо изсушаване на помещения след боядисване, поставяне на тапети и др. 

За оранжерии, складове, халета и др  

За оранжерии с площ над 50 кв.м препоръчваме да се използват газови или дизелови калорифери, а не електрически. 

За вилата 

При избора на газов калорифер за вилата обърнете внимание на разхода на гориво и нивото на енергопотребление. Тези изчисления ще ви помогнат да разберете какви ще бъдат разходите за отопление с един или друг модел. 

Правила за безопасна употреба на газов калорифер

Спазването на основни правила за безопасност при използването на газови калорифери/отоплители е ключово за дългогодишната им употреба и вашето здраве.

Обърнете внимание на следните неща:

 • Използвайте калорифера на газ само в помещения, които редовно и добре се проветряват.
 • Не се препоръчва свалянето на предпазните решетки.
 • Забранено е поставянето на дрехи или други вещи върху отоплителя.
 • Не е препоръчително да местите вашия газов калорифер, докато работи.
 • Не го поставяйте в близост до мивки, душове, басейни и други.
 • Препоръчително е уредът да е поставен на пода.
 • Проверявайте редовно решетките, там не трябва да има препятствия, които да не пропускат горещия въздух.

Има ли подвидове?

Газовите отоплители се различават по мощност и габарити. За да се ориентирате сред разнообразието от модели, ще ви дадем няколко насоки. На първо място е мощността. Най-просто казано, за помещение с площ 10 кв. метра и височина до 3 метра имате нужда от калорифер на газ 10 kW.  

Регулирането на нагряването е друг важен параметър. Някои модели на пазара имат няколко режима - пълна мощност, частична и без нагряване. 

Всеки газов калорифер има определен цикъл на работа и почивка. Той е указан от производителя. Сред най-издръжливите модели са тези, които могат да работят непрекъснато в продължение на почти денонощие

Предлаганите в магазин Коледжиков газови отоплители се различават и по конструкцията си. Корпусът може да бъде цилиндричен, правоъгълен или квадратен, когато в него са разположени няколко вентилатора.

В зависимост от конструкцията газовият калорифер може да бъде стационарен или мобилен. Първият вид е по-производителен и икономичен. Преносимите отоплители са по-леки и са оборудвани често с дръжки. По-тежките модели са снабдени с колесна база. 

Какви марки предлагаме?

При нас ще откриете отоплители в широк ценови диапазон на утвърдени производители на пазара - MASTER, CIMEX и RAIDER. В продуктовия асортимент на италианската марка MASTER има модели с мощност от 10 kW до 103 kW

Те са подходящи за отопляване на помещения с малки до средни и големи размери, например просторни складове и производствени халета. 

Друга утвърдена марка на пазара е CIMEX. В магазина може да поръчате неин модел с мощност 15 kW, 30 kW или 50 kW. В сходен ценови диапазон са калориферите на RAIDER. Сред тях ще откриете модели с мощност 15 kW и 40 kW

Защо да купим газов калорифер от Коледжиков?

В магазини Коледжиков предлагаме различни калорифери на газ за отопление, които са компактни и лесно може да бъдат комбинирани с други източници на топлина, например електрически печки, инфраред отоплители, печки на отработено масло и други.  

При нас ще получите персонално внимание, компетентна консултация, инструктаж за употреба и сервизно обслужване. Работим с утвърдени на пазара марки, които са спечелили доверието на потребителите. 

Ако имате въпроси или нужда от съвет, не се колебайте да използвате посочените по-долу контакти за връзка. С удоволствие ще ви помогнем да закупите подходящия за вас газов калорифер

Често задавани въпроси 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, в онлайн магазина може да пазарувате с вече направени регистрации Gmail или Facebook, като гост или като използвате опцията “Бърза поръчка”. Изпратени заявки по имейл и в страницата ни във Facebook се стремим да обработваме в най-кратък срок.

Какви са начините за доставка?

Работим с всички куриерски фирми, които обслужват територията на страната.

Каква е цената за доставка?

Цената за доставка зависи от тарифите на избраната от вас куриерска фирма. Ние покриваме транспортните разходи на поръчки на стойност над 250 лв.

В какъв период ще получим продуктите?

Стандартният срок за доставка на потвърдена поръчка е от 1 до 3 работни дни. Той не важи за онези продукти, които изискват производствено време. Може да получите конкретна информация за дадена машина от нашите консултанти.

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Газови калорифери"?

Стремим се да предлагаме газови калорифери на достъпни цени. В продуктовия ни каталог има продукти на цени от 186 до 12 000 лв.

Как и кога можем да се свържем с вас?

Може да се свържете с нас по удобен за вас начин, като използвате предоставените данни за контакт.

Магазин Варна: 

 • тел. 0877 880 840, 0888 526 133, 052 30 35 90, 052 30 36 90 / e-mail: varna@kol-bg.com
 • от Понеделник до Петък: 8.30 - 18.00 ч.
 • Събота: 8.30 - 14.00 ч.

 

Магазин София: 

 • тел. 0887 201 700, 0879 027 917, 0879 027 918, 0885 479 918, 0889 722 581 / e-mail: sofia@kol-bg.com
 • от Понеделник до Петък: 9.00 - 18.00 ч.
 • Събота: 9.00 - 14.00 ч.
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички