Филтрирай
Цена
189лв.11200лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Газови калорифери

Газов калорифер ⋆ Отопление на пропан бутан ⋆ Ниски цени

Какво е газов калорифер?

Газовият калорифер е уред за отопление на гаражи, вили, оранжерии, складове, работилници и друг тип помещения, който се захранва с газ и използва електричество за по-бързо и обхватно разпространяване на топлия въздух. Той е добра и изгодна алтернатива, когато нямате парно или нямате възможност да използвате друг тип отоплителни уреди.

Тъй като в почти всеки модел за нагряване на въздуха се използва вентилатор, използването на газов калорифер изисква достъп до електрическата мрежа. В повечето случаи стандартното напрежение е 220 волта, но не е изключено да са необходими 380 волта (при калориферите от промишлен тип).

Как да изберем газов калорифер (отопление на пропан бутан)?

Когато ви предстои да изберете газов калорифер, желателно е да обърнете внимание на няколко ключови характеристики. По този начин ще изберете продукт, който отговаря на потребностите ви. 

Това са:

 • Мощност
 • Разход
 • Дебит на вентилатора
 • Дали вентилаторът е с батерия или 220 V захранване

Има още няколко функционални особености, които са от значение. Ако не се запознаете с тях своевременно, е възможно избраният модел да не отговори на очакванията ви. 

Това са:

 • Ниво на шум - много важен показател, особено ако ще се отопляват закрити помещения. Моделите с ниво на шума до 40 децибела са приемлив вариант. По-високият показател предполага използване на уреда за отопление на складови помещения с големи и малки размери, както и земеделски постройки. 
 • Температура на въздуха на изхода - тя може да варира от 70 до 400 градуса при най-мощните калорифери. За да осигурите безопасна среда на експлоатация, прочетете внимателно инструкциите на производителя или попитайте наш търговски консултант. 
 • Продължителност на работа - тя е посочена за всеки отоплител. Принципно всеки уред работи известно време и след това има нужда от почивка. Маркировка от типа 24/1 указва, че калориферът трябва да бъде изключен за час на всяко денонощие непрекъсната работа. 

Как работи калориферът на газ?

Принципът на работа на газовия калорифер е прост и изпитан във времето. Той е базиран на т.нар. горене без пламък. Нагревателният елемент загрява въздуха, а вентилаторът го разнася из помещението. Интензивността на нагряване може да се регулира чрез завъртане на потенциометър или натискане на копче

Газовите калорифери, които предлагаме в магазина, се стартират електронно. Те са изработени от износоустойчиви материали и за да бъдат използвани безопасно, е необходимо да осигурите добра циркулация на въздуха в помещенията. 

Пламъкът се следи непрестанно от йонизационен електрод, а за по-голяма сигурност калориферът е снабден с регулатор и предпазен клапан, който преустановява подаването на газ в случай на риск. По желание може да монтирате допълнителен стаен термостат, с който да следите температурата в помещенията. 

Къде се използва газов калорифер?

Калориферите на газ бързо затоплят въздуха в помещението и са икономични. Затова са предпочитани в много сфери на живота и бизнеса, при които се изисква поддържане на комфортна температура - например в заведения, халета, работилници, складове, храмове и др. Когато се използват за отопление на жилища, препоръчително е те да се проветряват периодично.

За гаража

Подходящ е всеки калорифер на газ с мощност до 2,5 kW. Ако помещението е съвсем малко, може да потърсите и модел до 1,5 kW. 

За строителни обекти 

Тук вече може да се наложи отопляване на открити пространства. Препоръчваме калорифер на газ с по-големи нагревателни възможности. Той ще осигури достатъчно топлина за работниците и е добро решение за бързо изсушаване на помещения след боядисване, поставяне на тапети и др. 

За оранжерии, складове, халета и др  

За оранжерии с площ над 50 кв.м препоръчваме да се използват газов или дизелов калорифер, а не електрически. 

За вилата 

При избора на калорифер за вилата обърнете внимание на разхода на гориво и нивото на енергопотребление. Тези изчисления ще ви помогнат да разберете какви ще бъдат разходите за отопление с един или друг модел. 

Правила за безопасна употреба на калорифер на газ

Спазването на основни правила за безопасност при използването на отоплителни уреди е ключово за дългогодишната им употреба и вашето здраве.

Обърнете внимание на следните неща:

 • Използвайте калорифера на газ само в помещения, които редовно и добре се проветряват.
 • Не се препоръчва свалянето на предпазните решетки.
 • Забранено е поставянето на дрехи или други вещи върху отоплителя.
 • Не е препоръчително да местите уреда, докато работи.
 • Не го поставяйте в близост до мивки, душове, басейни и други.
 • Препоръчително е уредът да е поставен на пода.
 • Проверявайте редовно решетките, там не трябва да има препятствия, които да не пропускат горещия въздух.

Има ли подвидове?

Газовите отоплители се различават по мощност и габарити. За да се ориентирате сред разнообразието от модели, ще ви дадем няколко насоки. На първо място е мощността. Най-просто казано, за помещение с площ 10 кв. метра и височина до 3 метра имате нужда от калорифер на газ 10 kW.  

Регулирането на нагряването е друг важен параметър. Някои модели на пазара имат няколко режима - пълна мощност, частична и без нагряване. 

Всеки газов калорифер има определен цикъл на работа и почивка. Той е указан от производителя. Сред най-издръжливите модели са тези, които могат да работят непрекъснато в продължение на почти денонощие

Предлаганите в магазин Коледжиков газови отоплители се различават и по конструкцията си. Корпусът може да бъде цилиндричен, правоъгълен или квадратен, когато в него са разположени няколко вентилатора.

В зависимост от конструкцията калориферът може да бъде стационарен или мобилен. Първият вид е по-производителен и икономичен. Преносимите отоплители са по-леки и са оборудвани често с дръжки. По-тежките модели са снабдени с колесна база. 

Какви марки предлагаме?

При нас ще откриете газови отоплители в широк ценови диапазон на утвърдени производители на пазара - MASTER, CIMEX и RAIDER. В продуктовия асортимент на италианската марка MASTER има модели с мощност от 10 kW до 103 kW. Те са подходящи за отопляване на помещения с малки до средни и големи размери, например просторни складове и производствени халета. 

Друга утвърдена марка на пазара е CIMEX. В магазина може да поръчате неин модел с мощност 15 kW, 30 kW или 50 kW. В сходен ценови диапазон са калориферите на RAIDER. Сред тях ще откриете модели с мощност 15 kW и 40 kW

Наблюденията ни през годините показват най-силен интерес към няколко газови калорифера. Те може да ви ориентират по отношение на техническите характеристики и качеството им. Разгледайте модели като RAIDER RD-GH15, RAIDER RD-GH40, CIMEX LPG50CIMEX LPG30 и ROTHENBERGER RoTurbo 12000

Защо да купим газов калорифер от Коледжиков?

В магазини Коледжиков предлагаме различни калорифери на газ за отопление, които са компактни и лесно може да бъдат комбинирани с други източници на топлина, например електрически печки, инфраред отоплители, печки на отработено масло и други.  

При нас ще получите персонално внимание, компетентна консултация, инструктаж за употреба и сервизно обслужване. Работим с утвърдени на пазара марки, които са спечелили доверието на потребителите. 

Ако имате въпроси или нужда от съвет, не се колебайте да използвате посочените по-долу контакти за връзка. С удоволствие ще ви помогнем да закупите подходящия за вас отоплителен уред

Свързани статии


Често задавани въпроси за газови калорифери

Какъв газов калорифер да поставим в малък гараж?

За отопляване на неголям гараж може да купите малък газов калорифер - например с мощност 10-15kW. За броени минути ще направите температурата на въздуха комфортна. 

Колко мощен калорифер да купя, за да затопля двигател?

Ако ви се налага да затопляте замръзнал двигател или друго оборудване, препоръчваме да купите газов калорифер с неголяма мощност, но с висока производителност. За поддържане на определена температура в необитаемо помещение, потърсете модел с термостат и автоматично стартиране. 

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички