Професионални духалки за листа - същност и основни характеристики

Публикувано: 2021-09-20 08:27:20
Категории: Листосъбирачи и духалки за листа Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Какво представляват?

Колесните духалки за листа най-често принадлежат към професионалния клас. Тази машина е предназначена за почистване на листа от големи площи. Характерно за тях е, че са снабдени с мощни бензинови двигатели и са способни да отмятат голям обем работа

Традиционно от професионални духалки за листа имат нужда общинските служби за чистота и някои бизнеси, за чието функциониране е важна поддръжката на тревните площи. 

Духалките на листа на колела могат бързо и лесно да разчистят площите от опадала шума и друг тип леки замърсявания. Може да се използват в паркове, по пътища и улици и др. Силната въздушна струя се справя ефикасно дори с влажни листа. 

В магазини Коледжиков предлагаме професионални машини за събиране на листа на марка BILLY GOAT. Те са дело на компанията Billy Goat Industries, Inc., която е собственост на Briggs&Stratton. 

Основната дейност на американската компания е производство на аератори за трева, храсторези, духалки за листа и листосъбирачи, косачки за трева, сеялки, машини за тревен чим и др. 

духалка за листа били гоут

Главният й щаб се намира в Канзас сити, Мисури. Занимава се с производство на градинска техника от 1967 г. насам, като от 2015 г. е собственост на известната с качествените си двигатели компания Briggs&Stratton

Основни харектеристики

Наричана понякога въздуходувка, тази машина за обдухване е изработена по начин, който да гарантира, че ще се справя с по-голямо натоварване. С нея успешно ще разчиствате големи тревни площи - паркове, градски градини, голф игрища, гробищни паркове, курорти, улици и др. Наличието на големи пневматични колела помага на този уред за по-лесното му навигиране по терена

Когато избирате подходяща за вас духалка за листа, отделете внимание да се запознаете с няколко основни характеристики на професионалните модели.

Площ за чистене 

Размерите на територията, която ще почиствате от опадала шума, са важни за избора ви. Машините на BILLY GOAT са изключително мощни - в зависимост от модификацията си те ще се справят с от 2000 до 4000 кв.м/час

духалка за листа

Тази производителност се постига благодарение на качествата на двигателя и неговата мощност, максималния дебит на въздушния поток и максималната скорост на въздушната струя. Всички модели на BILLY GOAT постигат 320 км/час скорост на въздушната струя

Наличие на функция самоход

Професионалните духалки за листа са компактни като габарити, но са тежки. Именно поради това за тях е важно да разполагат с колела. Функцията самоход е допълнителен плюс, който улеснява употребата на машината. Препоръчваме да изберете точно такъв модел, ако теренът, който ще почиствате, е неравен. 

Качество на изработка 

Професионалните духалки за листа на BILLY GOAT са изработени по най-високи стандарти. Вложените в тях материали са издръжливи на продължителна употреба. Помислено е както за комфорта на оператора, така и за максимално усъвършенстване на технологията на работа с цел създаване на качествен градински инструмент

За да добиете представа за възможностите на всеки един модел колесна духалка за листа BILLY GOAT, сме съставили сравнителна таблица. 

МоделДвигателМакс. дебит на въздушния потокПроизводителностМощностДиаметър на въздуховодаДиаметър на турбинатаСамоход
BILLY GOAT F601XBriggs and Stratton XR Pro Series1850 куб.м/ч2000 кв.м/ч6.0 к.с.8.9 см40.6 смНе
BILLY GOAT F601VBriggs and Stratton Vanguard1850 куб.м/ч2000 кв.м/ч5.5 к.с.8.9 см40.6 смНе
BILLY GOAT F902HHonda GX2702700 куб.м/ч2700 кв.м/ч9.0 к.с.10.2 см43.2 смНе
BILLY GOAT F1002VBriggs and Stratton Vanguard2900 куб.м/ч2700 кв.м/ч10.0 к.с.10.2 см43.2 смНе
BILLY GOAT F1002SPVBriggs and Stratton Vanguard2900 куб.м/ч2700 кв.м/ч10.0 к.с.10.2 см43.2 смДа
BILLY GOAT F1302HHonda GX3904400 куб.м/ч4000 кв.м/ч13.0 к.с.12.7 см43.2 смНе
BILLY GOAT F1302SPHHonda GX3904400 куб.м/ч4000 кв.м/ч13.0 к.с.12.7 см43.2 смДа
BILLY GOAT F1802VBriggs and Stratton Vanguard4900 куб.м/ч4000 кв.м/ч18.0 к.с.15.2 см43.2 смНе
BILLY GOAT F1802SPVBriggs and Stratton Vanguard4900 куб.м/ч4000 кв.м/ч18.0 к.с.15.2 см43.2 смДа


Професионални духалки за листа - преимущества 

Професионалните колесни духалки за листа на американската компания Billy Goat Industries, Inc. имат няколко ключови предимства:

  • Отлична производителност - която ще удовлетвори потребностите на хора и компании, занимаващи се с почистване на паркове, градскиколесна духалка за листа пространства, обществени зони и др. 
  • Мощни двигатели - Honda или Briggs&Stratton. Четиритактовият Honda GX390 например е познат в цял свят със своята издръжливост и икономично харчене на гориво. В най-мощната духалка за листа на BILLY GOAT е поставен двигател V-Twin на Briggs & Stratton. На който и модел да се спрете, той ще постигне заявените от производителя показатели на работоспособност. 
  • Можете лесно от лост от ръкохватката да променяте позицията на въздушната дюза на духалката, за да насочвате струята в желаната от вас посока. 
  • Разполагате с машина, която работи в тих режим. Това я прави подходяща за работа в жилищни зони. 
  • Помислено е за оператора. Духалките за листа са снабдени с подплатени ергономични ръкохватки. Освен това корпусът им е изработен от лек, но здрав полимер. Поради това машините на BILLY GOAT са умерено тежки. Те може да се управляват удобно.
  • Големи и пневматични гуми допринасят за лесното придвижване по неравни терени
  • С помощта на задвижването на задните колела може да почиствате ефикасно и без кой знае какви усилия опадала шума и други растителни отпадъци, дори когато теренът е наклонен или неравен. 
  • Бензиновите духалки за листа на колела BILLY GOAT имат 24 месеца гаранция за физически лица и 12 месеца за професионална употреба

В заключение на всичко, което казахме дотук, се надяваме, че сме успели да ви покажем ключовите разлики между различните модели колесни духалки на BILLY GOAT

Този тип градински машини имат широко приложение и се характеризират с дълъг експлоатационен живот. С тях се работи лесно и не изискват специална грижа, извън тази, която е типична за всяка бензинова машина

Ако все пак има още въпроси, на които не сте открили отговор в този материал, може да се обърнете към търговски консултант на магазини Коледжиков. С готовност ще отговорим на питанията ви - по телефон, имейл, през контактните форми в онлайн магазина или на място.

 

Полезно четиво:

Топ 12 на най-полезния инвентар през есента

Какво представляват листосъбирачите?

Електрически листосъбирачи - същност и основни характеристики

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание