Филтрирай
Цена
133 лв. 2932 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Бензинови резачки за дърва

Бензинови резачки за дърва | Райдер, Щил, Хускварна | Коледжиков

Бензинови резачки за дърва 

 

Едни от най-ценните машини за градинари, строители и майстори са бензиновите верижни триони, познати още като моторни резачки. Те позволяват да се отметнат редица работни дейности в дома, градината и на строежа. Изключително удобни са за рязане на всякакъв вид дървета и растителност. Мощността на този вид моторни резачки надскача тази на електрическите и акумулаторните резачки. Те издържат на сериозни натоварвания и се отличават с надеждност, качество и сила. 

Видове бензинови триони

Техническите характеристики на вашия бъдеща бензинова дърворезачка трябва да съответстват на вашия опит и задачите, които искате да извършвате с нея.

За работа в двора и дома

Производителите на моторни триони са обособили специална категория, която е предназначена за периодично използване в градината или грижата за дома от непрофесионалисти. Една такава бензинова резачка е с мощност до 2,0 кВт или 3 к.с. Дължината на шината е препоръчително да бъде в рамките на от 30 до 40 см.

За трудоемки работни задачи

В тази категория попадат всички бензинови триони с мощност от 2,0 до 3,0 кВт. Теглото им е 5-6 кг. С такава машина може да режете дървета с диаметър на ствола до 40 см и да извършвате различни ремонтни и строителни дейности.

За професионалисти

Тук спадат всички най-мощни бензинови резачки – от 4,0 до 9,0 к.с. (с мощност 3,0 до 7,0 кВт). С тях може да работите много часове на ден и да режете големи дървета. По-голямата мощност на този моторен трион предполага и по-голямо тегло – над 6 кг. Той е предназначен за горски стопанства, грижа за големи градински и горски площи, професионални строители и др. 

 

Още няколко фактора, по които да се ориентирате при избора на бензинова резачка:

  • Обърнете внимание на гаранционното обслужване и достъпността на сервизните центрове;
  • Уверете се, че избраният модел моторен трион разполага със съвременни специални системи и технологии, които облекчават процеса на работа и повишават нивото на безопасност. Сред тях са: система за бърз старт, горивоподкачваща помпа, антивибрационна система, технология за пестелив разход на гориво, ниско ниво на вредни емисии и др. 

 

При рязане на дървета и клони е много важно да боравите с доказали се вече марки, като AL-KO, HITACHI, HUSQVARNA, MAKITA, MCCULLOCH, MTD, OLEO MAC, PARTNER, RAIDER, RTR, SOLO BY AL-KO и STIHL. При затруднение или въпроси не се колебайте, а се свържете с нас.

 

Още за вашата градина:

Кастрачки за клони

Храсторези и ножици за жив плет

Листосъбирачи и духалки

Бензинова резачка за дърва HUSQVARNA 450 II

Моторна резачка за дърва HUSQVARNA 450 II осигурява повече мощност - 3.2 к.с., по-голям въртящ момент и много допълнителни функции, като лесно стартиране, по-малко вибрации и халка за завързване.

HUSQVARNA / ХУСКВАРНА
Редовна цена 865.00 лв. Цена 804.45 лв.
  • -7%
Бензинова резачка за дърва STIHL MS 181

Бензинова резачка за дърва STIHL MS 181 е с икономичен двигател с мощност 2 к.с. и ефективна система за намаляване на вибрациите, която минимизира умората на оператора при продължително рязане на дървен материал.

STIHL / ЩИЛ
Редовна цена 538.00 лв. Цена 500.34 лв.
  • -7%
Бензинова резачка за дърва STIHL MS 211 C-BE

Резачка за дърва STIHL MS 211 C-BE притежава лесно, ръчно стартиране на двигателя и позволява опъване на веригата без използване на специални инструменти.

Подарък: 1 бр. допълнителна верига, 20 мл. моторно масло НР Ultra* и 1 л масло за вериги ForestPlus

STIHL / ЩИЛ
Редовна цена 685.00 лв. Цена 637.05 лв.
  • -7%
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички