Евтини резачки за дърва - топ предложения за сезона

Публикувано: 2022-09-12 06:54:08
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Резачки за дърва Rss feed

Знаете ли, че има разлика между добрата резачка за дърва и просто някаква резачка за дърва? В идеалния случай първата е достатъчно мощна и здрава, за да ви служи дълго време, и освен това отговаря напълно на очакванията ви.

Затова, когато нашите клиенти ни попитат какви резачки имаме, първата ни мисъл е да се поинтересуваме за какви точно задачи ще я използват, кой ще реже с нея и дали вече са работили с този тип градинска машина.

Друг ъгъл, от който често подхождат клиентите ни, е цената. Често те търсят евтина резачка за дърва, мислейки че всеки един модел на пазара може да им предложи желания резултат.
Практиката ни е убедила в противното.

Ако искате да разгледате най-евтините резачки за дърва, може лесно да направите това в онлайн магазина ни. Нужно е само да сортирате моделите по възходяща цена. Преди това влезте в някоя от нашите категории - акумулаторни, електрически или бензинови резачки. Може да подредите машините и по марка.

Преди обаче да се насочите към най-евтините модели на пазара, нека направим едно уточнение. Ниската цена не е определяща за това дали купувате машината изгодно. Ако търсите наистина изгодна оферта, консултирайте се с нашите търговци - по телефона, на място или пък като ни изпратите e-mail. Те ще ви информират за актуални промоции и възможностите да купите качествена дърворезачка според вашите нужди на достъпна цена.

евтина резачка за дърва

Към днешна дата има няколко конкретни модела, на които може да обърнете внимание, тъй като предлагат добро съотношение качество/цена.

В категорията електрически резачки за дърва това са: McCULLOCH CSE 2040, MAKITA UC3041A, MAKITA UC4041A и McCULLOCH CSE 2040 S. Ако търсите модел на цена около 200 лв., разгледайте RAIDER RD-ECS16 и McCULLOCH CSE 1835.

Акумулаторните резачки са високо ценени заради своята мобилност, конкурентна мощност и завиден комфорт по време на работа. На изгодна цена може да купите машина на RAIDER или PROCRAFT. Препоръчваме обаче да хвърлите око и на резачките на батерии на AL-KO, GREENWORKS и RYOBI. Класически избор е да купите машина на STIHL и HUSQVARNA. Ако се интересувате от евтините резачки на производителите от Германия и Швеция, може да разгледате кои модели са на промоция в момента. Те може да бъдат закупени и на изплащане.


В категория бензинови резачки за дърва, които са безапелационни лидери в професионалния клас, най-евтините модели започват от около 150 лв. Водещи марки в този ценови диапазон са RAIDER, PROCRAFT и ELEFANT.

За по-сериозно натоварване, без това да коства доста по-голям бюджет, препоръчваме дърворезачките AL-KO BKS 3835, HUSQVARNA 120 Mark II-14, McCULLOCH CS 35, STIHL MS 170 и RAIDER RD-GCS08. Тези модели може да бъдат ваши на доста по-ниска цена, сравнено с най-скъпите бензинови резачки на пазара - STIHL MS 881, STIHL MS 500i, HUSQVARNA 3120 XP, STIHL MS 661, HUSQVARNA 592 XP и HUSQVARNA 585-24, за закупуването на които ще са ви необходими между 2400 и 3500 лв.

Няколко съвета при избор на резачка за дърва

Независимо какъв бюджет сте заделили за закупуването на верижен трион, препоръчително е да разясните за себе си от каква точно машина имате нужда и какви са възможностите ви да я използвате.

Например полезно е да си зададете няколко въпроса. Работили ли сте по-рано с дърворезачка? Често ли смятате да я използвате? Какъв тип дървесина ще режете с нея и с каква големина?

евтина дърворезачкаНе по-малко значение имат отговорите на въпроси като: Колко голяма да бъде резачката за дърва, какъв да бъде дизайнът й и какво точно представлява техническото й обслужване?

На базата на отговорите на тези въпроси консултантът в магазина може да ви насочи към машини за рязане, които са подходящи за вас. Те също така до известна степен определят и какъв е ценовият диапазон на моделите, които ще ви свършат работа.

Ако до този момент не сте работили с верижен трион, вероятно на първо време е препоръчително да започнете с модел, който е със средни размери и лесен за управление. Ако машината е тежка, ръцете ви ще се уморяват бързо, а стремежът да отметнете повече работа за единица време е фактор, който повишава риска от инциденти.


Типът дървесина и размерът на дърветата са други много важни характеристики. Ако например ви предстои да режете големи дървета, разгледайте асортимента от резачки с дълги шини. С тях работата ще ви спори. По-малките модели при такъв тип натоварване изискват повече усилия от ваша страна и по-бързо се износват.




Полезно четиво:

Мини акумулаторна резачка за клони - специфики и приложение

RYOBI - акумулаторна техника за градината и дома 

4 причини да изберете акумулаторна резачка за дърва

HUSQVARNA 450 II: Моторната резачка за дърва, която мнозина предпочетоха

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание