Как да изберете точната водоструйка, според Вашите нужди?

Публикувано:
Категории: ВОДЕЩИ НОВИНИ И РЕВЮТА​

 

 

 

 

Водоструйката е ефективна машина за различни приложения, от почистването на личния автомобил до големи проекти за обновяване. Тя предлага ефективен начин за справяне с различните степени на замърсяване.

На пазара съществуват множество вариации на водоструйки, подходящи за домашна, полупрофесионална или професионална употреба. Двете характеристики от съществено значение за избора на правилната водоструйка са дебитът и налягането. 

Ако например искате водоструйка, която ще използвате за приложения като измиване на личния си автомобил или стените на къщата Ви, то тогава ще имате нужда от водоструен апарат с по - малка мощ. Нея можете да ползвате и за изчистване на улуците и каналите. 
Има водоструйки, които разполагат с резервоар, в който можете да сложите почистващ препарат. Така почистването ще бъде още по - ефективно. 

За по тежки и амбициозни приложения, като отстраняване на боя от огради или стени, както и при изчистване на мухъл, ще Ви бъде необходима водоструйка с по-висока мощност. 

 


Какво трябва да гледате при избирането на водоструйка?

Както вече споменахме малко по - горе в текста, дебитът и налягането са най - важните характеристики, които трябва да съобразите при избора на идеалната за Вас машина. При преглеждането на параметрите на различните видове водоструйки ще намерите обем, който обикновено е представен в литри за час, представляващ дебита на водата, изпомпвана по време на работа. Освен обем ще откриете в характеристиките и налягане, което обикновено е посочено в барове. Посоченото при различните водоструйни машини налягане показва силата, с която се изпомпва водата. Някои модели водоструйки имат възможност за регулиране на налягането, което определено се извършва в някакъв предварително определен диапазон. 

Съществуват водоструйки, работещи с електрически, бензинов или дизелов двигател. Една не малка част от тях разполага с колелца, маркуч, пистолет за миене или дюза. Всички водоструйки работят с чиста студена вода, но някои от тях, обикновено предназначени за професионална експлоатация, могат да бъдат захранвани и с гореща вода. 

 


Мощност на двигателя, според Вашите нужди

Първото, което е необходимо да направите при избора на правилната водоструйка, е да определите от каква мощ се нуждаете. Това може да стане с помощта на някои математически формули, но ние ще Ви дадем някои насоки, с които няма да сбъркате. 

Ако имате нужда от водоструйка за ползване в домашни условия, като например за почистване на превозно средство, прозорците или алеята, можете да гледате такава с мощ в диапазона от 100 до 150 Бара  и дебит от 350 до 450 литра за час. 

За по - напреднали проекти, можете да изберете водоструйка със същия диапазон на параметрите, но с повече функции и аксесоари.

Ако сте решили, че Ви е нужна професионална водоструйка, тогава е добре да изберете такава с налягане, което превишава 200 бара и дебит по-висок от 800 литра за час. Водоструйката трябва да бъде издръжлива, мобилна и да предлага всички аксесоари, които ще Ви бъдат необходими, в това число и работа с гореща вода. 

 


Висока мощ и безопасна употреба

Когато избирате водоструйка не трябва да търсите повече мощност отколкото Ви е необходима. Водоструйните машини са мощни и изискват безопасна употреба по всяко време. Ако тепърва ще използвате такава машина е добре за начало да си вземете по - нисък клас водоструйка, и да се запознаете добре с нейната работа. Не пренебрегвайте инструкциите за употреба. Те са от съществено значение за Вашата безопасност и правилната употреба на машината.

 


Ето още няколко особености, които могат да Ви бъдат от полза при избора на водоструйка

За работата на всяка една водоструйка е необходим маркуч за вода под налягане. Голяма част от предлаганите на пазара модели се окомплектоват с такъв, с дължина от 3 до 5 метра. Можете да изберете водоструйка, която е снабдена с разнообразни видове дюзи или най - добре една дюза, мултифункционална, която предлага възможност за смяна на вида на струята само с едно движение. Друго преимущество, което можете да гледате е възможността за съхранение на аксесоарите върху самата машина. Така те винаги ще Ви бъдат под ръка. Не малко предимство е и наличието на макари за кабела за захранване ( при електрическите водоструйни апарати ) и маркуча за вода под налягане. Наличието на транспортни колелца също не е за подценяване. С тях транспортирането на Вашата водоструен уред ще бъде много по-лесно. Освен колелата, добре е да има и дръжки за транспортиране, като ако те са разтегателни ще бъде още по - голямо предимство.
Винаги е по - добре да изберете водоструйка, която има контейнер за препарат за почистване. Важно обаче е да обърнете внимание в инструкциите за експлоатация, с какъв препарат може да работи помпата, за да избегнете евентуалното и повреждане. 
Друга особеност, която ще Ви бъде много от полза е възможността за бързо монтиране на дюзите. Това ще Ви спести ценно време и ще улесни работата Ви. 

С избирането на точната за Вашите нужди водоструйка, можете да съкратите до минимум времето за почистване.

 

 

Разгледайте нашите предложения за:

 

ВОДОСТРУЙКИ ХОБИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ

 

ВОДОСТРУЙКИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ

 

ВОДОСТРУЙКИ МОБИЛНИ БЕНЗИНОВИ

 

ВОДОСТРУЙКИ МОБИЛНИ ДИЗЕЛОВИ

 

ВОДОСТРУЙКИ СТАЦИОНАРНИ

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички