Каква водоструйка Керхер да изберем?

Публикувано: 2024-04-08 06:58:49
Категории: Водоструйки и пароструйки Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed , Почистващи машини Rss feed

водоструйки керхер

Керхер е от добре познатите производители на почистваща техника на родния пазар. Компанията предлага широк асортимент за професионална и хоби употреба, от който може да подберете модел точно по свой вкус. Една от най-продаваните машини за чистене е водоструйката. Как точно да я изберете сред разнообразието от варианти в продуктовата гама - на този въпрос ще потърсим отговор. Предстои да разгледаме основните характеристики на различните серии водоструйки Керхер и да се ориентираме кои от тях са подходящи за конкретно приложение. Добрата новина е, че някои от моделите са универсални. 

Първи думи за водоструйките Керхер 

За възможностите на водоструйките Керхер може да се ориентирате още по имената им. 

мини водоструйка керхер мини
Karcher K Mini е най-малката и най-леката сред тях. Тя е снабдена с гъвкав и тънък шланг с дължина 5 метра. С нея може да почиствате мебели, колела, неголеми автомобили и т.н. Компактните размери на водоструйката Karcher K Mini я правят предпочитана за изпът. 

Моделите от клас K2 и K3 са предназначени за домашна употреба. Те са с максимално налягане 110-120 бара и са подходящи за миене и чистене на пътеки, тротоари, колела, пейки и други подобни. Водоструйката Karcher K 2 е лека и компактна. Тя не е толкова мощна, колкото по-големите модели. Karcher K 3 също принадлежи към базовите водоструйки. Тя е сред най-купуваните и е по-мощна, което разширява сферите на приложение. С нея може да използвате струйника Vario Power с регулировка на напора на вода. Вървящите с машината аксесоари позволяват да почиствате ефективно градински мебели, мотоциклети, пътеки, огради и др. 

С водоструйка Керхер от серията K4 вече може да миете по-едра техника и автомобили. Максималното налягане и производителността са по-високи - 180 бара и 600 л/час. Ще разпознаете моделите Karcher K 4 по променената форма на пистолета. Комплектацията остава базова, като вече имате възможност да използвате вода от външни източници (не само от водопровода). Тази функция е налична още в Karcher K 4 Compact и моделите K 5 и K 7. 

Ако обмисляте да купите водоструйка Karcher K 5, трябва да знаете, че тази серия е снабдена с водно охлаждане и алуминиева помпа. Мощността е по-голяма и това ще ви позволи да чистите по-сериозни замърсявания. Производителността вече е 500 л/ч. Шлангът е по-дълъг. Системата за подаване е усъвършенствана. 

Водоструйките Karcher K 7 са вече топ клас почистващи машини. Те са създадени за справяне с упорити замърсявания и по-обемни задачи. Може да ги използвате за поддръжка на басейни и други големи обекти. 

А сега няколко думи за сериите водоструйки на Керхер

В онлайн магазин Коледжиков може да се запознаете с различните водоструйки на Керхер. Ще забележите, че те са групирани в няколко серии. Серията Compact например, в която влизат моделите K4, K5 и K7, се отличава с това, че позволява да използвате водоструйки и в хоризонтално, и във вертикално положение в зависимост от обстоятелствата, в които работите. Поради компактните си размери, машините не изискват много място за съхранение. Шлангът им е с повишена здравина, за да издържа на усуквания. Снабдени са с функция всмукване за нанасяне на миещ препарат. 

керхер водоструйки сравнение

Серията Full Control има една основна особеност - пистолетът, с помощта на който управлявате процеса на миене, позволява три нива на регулиране на налягането - Hard, Medium, Soft. Избраният режим се визуализира на екран. Разполагате със система система Plug-n-Clean за подаване на миещ препарат и налягането може да се регулира със завъртане на струйника. 

Серията Premium Full Control се различава от предходната по наличието на барабан за навиване на шланга. В комплект със серията Full Control Plus върви Multi Jet 3-в-1 накрайник. При нея може да използвате няколко начина на разпръскване на течността. Водоструйките с обозначение Home се доставят в комплект със специално приспособление за чистене на повърхности. 

Каква водоструйка Керхер да предпочетем според приложението? 

Водоструйките Керхер се различават по функционалността и производителността си. Самият им дизайн не е от най-важните фактори за избор. Затова, когато търсите модел за себе си, помислете какво приложение искате да му намерите. Широкият спектър от сфери на използване е добре дошъл, когато искате максимално да използвате пълния потенциал на водоструйката. Ако прецените обаче, че ще я използвате за дребни задачи - например за почистване на градинска техника, колела и други подобни обекти, може да изберете модел от Karcher K 2. За почистване на дома разгледайте Home Kit. Като универсални водоструйки са възприети по-големите модели на K 5 и K 7. Те се отличават с висока мощност и богат набор от аксесоари. Акумулаторните водоструйки Керхер ще допаднат на всеки, които има нужда от почистваща машина за кратък период от време. Те са идеални за употреба по време на път. В продуктовата гама на Керхер ще откриете и бензинови водоструйки. Те са другата алтернатива, когато наблизо няма източник на електрозахранване. 

Водоструйки Керхер с универсално приложение 

Когато изпитвате трудности да се спрете на даден модел, едно от решенията е да се доверите на универсална водоструйка. В продуктовия асортимент на Керхер като такива може да се посочат Kärcher K3, Kärcher K5 Compact и Kärcher К7. Допълнителна информация за най-търсените модели може да получите в онлайн магазина, сортирайки водоструйките по популярност. За повече информация може да се допитате и до нашите търговски консултанти. Те с готовност ще ви разяснят предимствата на всеки един модел на Керхер. 




Може би се интересувате още и от:

NILFISK MC 5M, MC 6P и MC 7P - водоструйки, създадени за професионалисти

Как да изберете точната водоструйка за вашите нужди?

Да наемете фирма за почистване или да купите водоструйка?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание