Филтрирай
Цена
239лв.1078лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Акумулаторни водоструйки

Мобилни акумулаторни водоструйки ⋆ Магазини Коледжиков

Мобилни акумулаторни водоструйки

Когато се върнете от разходка в гората или след колоездене, обикновено не се чувствате в настроение да почиствате мотора или обувките си. Но ако оставите мръсотията да изсъхне през нощта или дори в продължение на няколко дни, почистването на ръка ще стане много трудоемко. Новите акумулаторни водоструйки притежават всичко, което Ви трябва. Те служат като ускорител на налягането на водата, но без необходимост от постоянна свързаност към електрическо захранване. Налягането улеснява отстраняването на упоритите замърсявания и мръсотията, която се е натрупала в каналите и ъглите на обекта, който измивате. Ако до скоро сте си мислили „Колко практично би било да можеше да използвам водоструйка за почистване на мръсни предмети навсякъде и по всяко време“, тогава знайте, че това вече е възможно, благодарение на съвременните акумулаторни водоструйни машини, които предлагаме на нашия онлайн магазин.

В следващите редове ще Ви дадем полезни съвети и отговори на много от възможните въпроси, които ще възникнат във Вас, докато избирате най-подходящата машина според Вашите нужди.

Какво е устройство на една акумулаторна водоструйна машина?

Ако почиствате градината, колата или мотора, със стандартна водоструйка вече имате представа за какво става въпрос. Но обикновеният уред за почистване с високо налягане със сигурност има захранващ кабел, който може да бъде в известен смисъл досаден или неудобен, при употреба в дългосрочен план. Но при акумулаторните водоструйки вече няма захранващ кабел, защото той е „заменен“ с батерия. В зависимост от Вашите нужди, имате избор сред модели с резервоар за вода и такива без. Тук можете да намерите подходящия почистващ уред за всяко приложение.

Какво налягане произвежда водоструйната машина?

Всичко зависи от това кой модел ще изберете. Машините със собствени резервоари за вода имат значително по-високо налягане.

  • С резервоар за вода - приблизително 80 до 90 бара.
  • Без резервоар за вода - приблизително 20 до 30 бара.

Така можете да установите разликата между различните модели доста по-лесно. Можете да определите и за каква цел са подходящи съответните модели. Уредите за измиване без резервоар за вода може да се използват за отстраняване на повърхностни замърсявания, докато тези със са подходящи за отмиване на по-дълбоки отлагания.

Ако изберете почистващо устройство със собствен съд за вода, се уверете, че резервоарът е с достатъчен размер според Вашите нужди. Разбира се, това зависи от целта, за която ще се ползва. Не бива и да се налага да бягате до крана за доливане на всеки няколко секунди. Има водоструйки с батерия с 14-литров съд за вода и такива с 35-литров.

Най-добре е сами да изберете размера на резервоара за вода. В края на краищата всеки един има своите предимства.

  • Малък резервоар може да изхаби водата по-бързо, но пък е по-лек и лесно преносим.
  • По-обемните няма да се източат толкова бързо, но пък са по-тежки.

Погледнато по този начин, всеки почистващ водоструен апарат със съд за вода има своите предимства и недостатъци. Най-добре е да прецените и спрямо други фактори. Например, имате ли място под градинския навес или пък трябва да го прибирате всеки път в гаража или мазето.

Разбира се, ще възникнат и допълнителни въпроси, като например:

  • Наблизо ли е водопроводната връзка;
  • Има ли място за съхранение в мазето/гаража;
  • Достатъчно ли е налягането, за да измия добре.

Както можете да видите, покупката трябва да бъде внимателно обмислена.

Какъв капацитет на батерията е подходящ за водоструйките?

За да може забавлението да продължи по-дълго, трябва предварително да помислите колко дълго ще издържи батерията. Обикновено батериите са достатъчно издръжливи, за да можете да опразните резервоара няколко пъти, преди машината да се спре да пръска. Обаче трябва да прецените колко време ще Ви отнеме да изпълните задачите си. Съответно трябва да се избере модел с достатъчно голям резервоар за вода и батерия. По този начин приблизителната гама от модели, които могат да се считат подходящи за Вас, може да бъде стеснена.

Водоструйка без резервоар за вода

Моделите без собствен водосъдържател са по-лесни за употреба, отколкото алтернативните. Те са доста мощни и създават налягане между 20 и 30 бара. Тази сила е достатъчна за всякакви по-леки задачи. Почиствате с лекота двора около къщата, колата или велосипеда. Добре е мръсотията да не е прекалено наслоена, защото това ще забави процеса.

Преносими ръчни водоструйни машини

Едва ли има по-удобно средство за измиване от ръчна акумулаторна водоструйка. Можете да гледате на тази почистваща машина, като на ръчна прахосмукачка, защото тези компактни модели много си приличат. Позволява лесно транспортиране навсякъде и по всяко време. С нея лесно можете да почистите желания обект без да го повдигате и местите. Така че можете смело да вземете този градински инструмент със себе си на почивка или пък да почистите велосипеда си след някое екстремно, офроуд колоездене. Идеален е и за измиване на мидени черупки и пясък след плажуване през лятото. Единственото, от което се нуждаете, е източник на чиста вода. Това може да бъде течащ кран, бутилка, туба или кофа. По принцип системата на тези машини е самозасмукваща. Трябва да се уверите, че контейнерът за вода не е твърде малък. Тъй като при по-високо налягане може доста по-бързо да изчерпате водата. Ако искате да почистите около басейна, можете просто да хвърлите края на маркуча в него и да стартирате почистването. Имайте предвид, че пълният резервоар на ръчната водоструйна машина може да е тежък, но пък за сметка на това има доста модели, чието тяло тежи по-малко от 2 килограма. Благодарение на компактните размери на тези модели, можете лесно да ги приберете под навеса или в къщата. Сваляемата батерия прави инструмента още по-лек и лесен за съхранение.

Поливане на градината с водоструен апарат

Ако след почистване или вместо почистване предпочитате да поливате цветята, лехите и дърветата с такъв акумулаторен уред, това в повечето случаи не е проблем. Повечето модели имат вградена функция за напояване. Налягането се намалява значително, за да не се наранят цветята. Тази допълнителна функция прави това средство за измиване и поливане два пъти по-практично. Накрая просто можете да излеете останалата вода върху растенията.

Акумулаторни водоструйки на koledzhikov.bg

С такова устройство работата по почистването на двора, колата или колелото е наистина, като детска игра. Освен това дори ще Ви бъде много приятно и забавно докато го правите. Изберете този акумулаторен уред за измиване, защото може да се транспортира лесно и удобно. Идеален е за всякакви леки и ежедневни задачи. Предлагаме Ви мощни и издръжливи водоструйни машини марка KARCHER.

Акумулаторна водоструйка GreenWorks GDC60, 60V, 700 bar, 300 л/час., 20 л
GreenWorks GDC60 е акумулаторна водоструйка, която разполага с 750 W безчетков двигател, система за спиране и термична защита, която го предпазва...
GreenWorks
Редовна цена 325.00 лв. Цена 308.75 лв.
  • -5%
Акумулаторна водоструйка GreenWorks GDC40, 40V, 700 bar, 300 л/час., 20 л
Водоструйка GreenWorks GDC40 е акумулаторна машина за измиване с вода под високо налягане. Оборудвана е с безчетков двигател с мощност 650 W,...
GreenWorks
Редовна цена 269.00 лв. Цена 255.55 лв.
  • -5%
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички