Филтрирай
Цена
46лв.479лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Прахосмукачки за пепел

Прахосмукачки за пепел и камини ⋆ Цени ⋆ Коледжиков

Какво представлява прахосмукачката за пепел? 

Прахосмукачката за пепел е почистваща машина, специално създадена за събиране на прах и дребен отпадък от камини, печки, барбекюта, котли на пелети и др. Тя е изработена предимно от метал - има метален контейнер, метален маркуч и топлоустойчива филтрираща система. 

Добрата прахосмукачка за пепел едновременно филтрира малките частици прах и го направи без риск от пожар. В допълнение нейните филтриращи системи предпазват вакуумния двигател по-добре от обикновената почистваща машина. Това гарантира нейната издръжливост и ниво на безопасност. 

Видове прахосмукачки за пепел

В продуктовата ни гама ще откриете два вида прахосмукачки за пепел: 

  • електрически 
  • акумулаторни

Приложения на прахосмукачките за пепел

Ако горите дърва или дървесни пелети за отопление или готвене, периодичното почистване на пепелта е препоръчително. То гарантира по-добро горене на дървата и освен това намалява алергените и миризмите, свързани с дима. Много хора посягат към обикновената прахосмукачка, но това не е добра идея. Оптималният вариант е прахосмукачка за пепел, тъй като тя е проектирана да издържа на топлина и прах. Макар да издържа на топлина, едно от основните правила за употреба гласи: да не се чисти гореща пепел. Тя трябва да е охладена. Като правило може да следвате принципа - да планирате почистването на камини, печки на дърва и барбекюта поне 12 часа след като сте ги използвали. 

Важно: Някои от моделите прахосмукачки за пепел са снабдени с различни приставки за умело изчистване на всякакви силно замърсени с прах повърхности.

Изберете Вашата машина за почистване на камини и печки в магазин Коледжиков - предлагаме прахосмукачки за пепел на утвърдените марки BLACK+DECKER, KARCHER и RAIDER.

Защо да купим прахосмукачка за пепел от магазин Коледжиков? 

В магазини Коледжиков продаваме няколко вида прахосмукачки за пепел, барбекюта и камини за хоби и професионална употреба. Стараем се да поддържаме налични аксесоарите и консумативите на марките, които предлагат такива за своите продукти. При нас ще получите съвети и насоки за оптимална работа, както и най-добра цена. 

Ако имате нужда от евтина прахосмукачка за пепел, може да разгледате моделите RAIDER RD-WC02 и RAIDER RD-WC05. В по-високия ценови и професионален клас са машините на Karcher. Сред най-търсените прахосмукачки за пепел са KARCHER AD 2KARCHER AD 4 PREMIUM и KARCHER AD 2 SET
Вижте още:

Самоходни снегорини

Пушилни за месо

Вертикални прахосмукачки

Често задавани въпроси за прахосмукачки за пепел

Как да изберем най-добрата прахосмукачка за пепел? 

Прекият път към купуването на най-добрата прахосмукачка за пепел е като прецените колко често ще я използвате и по какъв начин. За редовно почистване на камини, барбекюта, жилищни помещения, строителни площадки и други, препоръчваме да потърсите мултифункционална прахосмукачка за пепел с доказано качество и налични на пазара аксесоари за смяна. Евтините модели са предпочитани при рядка употреба. 

Да има ли прахосмукачката за камина HEPA филтър?

HEPA филтърът улавя поне 85% от праховите частици. Днес се използва в много прахосмукачки с цел по-ефективно почистване и осигуряване на здравословна среда. 

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички