Филтрирай
Цена
868лв.16280лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Моторни снегорини

Моторни снегорини | Бензинови снегорини | Коледжиков

Моторни снегорини 

Използването на моторен роторен снегорин ще ви помогне да се справите със снега в най-тежките зимни периоди. В koledzhikov.bg ще откриете различни моторни снегорини на достъпни цени и от утвърдени производители. С тях почистването на алеята пред дома или пешеходната пътека е приятна задача. 

Колесни снегорини

Използването на колесни снегорини ще ви спести време и усилия през зимата. Те са леки и маневрени, но трябва да избягвате да ги използвате на терени с наклони и баири, ако не са снабдени с механизъм за блокиране на диференциала. Използването на тази снегопочистваща машина при дебела покривка от сух сняг създава опасност от претоварване и опасност от засядане в преспите. 

Верижни снегорини 

Верижните снегопочистващи машини са по-проходими от колесните и са предпочитани за почистване на терени с дебела снежна покривка и при поледица. Контактната площ с повърхността е по-голяма, което намалява вероятността от буксуване или пързаляне по леда. Всеки верижен снегорин без проблем изкачва нагорнища, дори при движение по дебел слой сняг. 

Предимства на съвременните моторни снегорини:

  • Работят без кабели;
  • Маневрени са;
  • Снабдени са с удобни дръжки за управление;
  • Имат отлична проходимост;
  • Изхвърлят снега в избрана посока;
  • Лесни са за управление.

Как да изберем моторен снегорин?

Мощността на двигателя определя не само производителността и функционалните възможности на една машина за почистване на сняг, но и цената й. Моделите с двигател 3-3,4 к.с. са най-евтини. Малките габарити предполагат по-голяма маневреност, те са отличен избор за редовно почистване на пресен сняг по улицата пред дома или в зоната около гаража.

За почистването на снежни преспи на по-големи площи препоръчваме да закупите моторни снегорини с 9 к.с.

Друга техническа характеристика, която е определяща за продуктивността на избраната снегопочистваща машина, е работната ширина. Най-простите модели предлагат обхват 30-35 см, а по-скъпите – до 70 см. Колкото по-голяма е работната ширина,  толкова по-бързо се чисти. На пазара има бензинови снегорини и с регулируема височина на лопатата, като по този начин се почиства на слоеве.

Обемът на резервоара за гориво определя колко време може да работите със снегорин без да спирате за презареждане. Средната автономна работа на повечето моторни снегорини е 1,5 – 2 часа. Шестлитров резервоар ще ви осигури непрекъсната работа в продължение на 3 часа. 

Тази зима изберете ръчен моторен снегорин от нашия каталог и прекарайте по-малко време навън в студа и повече време на топло. Препоръчваме производители на снегопочистващи машини AL-KO, BULMASTER, CUB CADET, ELEKTRO MASCHINEN, HECHT, HONDA, HUSQVARNA, MCCULLOCH, MTD, OLEO MAC, PETROV, TITAN, TORO и WOLF GARTEN.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички