Аериране и скарифиране

Публикувано:
Категории: ВОДЕЩИ НОВИНИ И РЕВЮТА​

 

 

 

Аерирането и скарифирането са два процеса, от съществена важност за правилното поддържане на всяка една градинска площ. Посредством тези два процеса се подсигурява лесния достъп на така необходимите за доброто здраве на тревата вода, въздух и хранителни вещества.  

 

 

Какво е аериране?


Аерирането е процес, който е добре да бъде извършван веднъж месечно. Машините извършващи тази дейност разполагат със специален вал, снабден с тънки телчета, които служат за продупчване на почвата. Чрез продупчването на почвата се улеснява преминаването на хранителни вещества, вода и въздух до корените на тревистата растителност. 

 

 

 

Какво е скарифиране?


Процеса на скарифиране е добре да бъде извършван два пъти годишно. Машините, пригодени за тази дейност, са оборудвани със специално оформен вал, изграден от назъбени ножове, които при работа режат корените и изваждат на повърхността ненужната трева и мъхове от почвата. По този начин корените на тревата биват разреждани и почиствани от задушаващите ги мъхове. 

 

 

 

 

Съществуват разнообразни варианти на машини, които извършват единия или другия процес, а има и машини които са комбинирани, чиито валове могат да бъдат сменяни. 

Във физическите и онлайн магазини на фирма КОЛЕДЖИКОВ ЕООД ще намерите голямо разнообразие от ръчни, електрически и моторни и професионални машини и инструменти, способни да задоволят нуждите и на най-взискателните клиенти.

 

 

              

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички