Тракторни косачки SECO - изборът за сезон 2023

Публикувано: 2022-12-12 06:20:40
Категории: Косачки за трева Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Вече поредна година магазини Коледжиков предлагат тракторни косачки на чешкия производител SECO. Компанията е известна в Европа и се налага като доверен партньор заради високото качество на машините и техните възможности да се използват по стръмни терени. Вече сме ви разказвали веднъж за техните технически параметри. Днес ще го направи отново, но този път с акцент върху два конкретни модела, които ще бъдат налични у нас за сезон 2023. Това са SECO Crossjet 4x4 и SECO Challenge AJ 92. Преди да стигнем до техните достойнства, няма как да не споделим една от гордостите на SECO през 2022 г. - компанията стана партньор на Първа чешка футболна лига. С нейните машини се поддържат терените на стадионите на редица популярни стари футболни отбори в Чехия - ФК Спарта, ФК Виктория и др. 

Начало и настояще

Чешката компания SECO започва да произвежда машините си в своя завод в град Ичин, Чехия, с амбицията да предложи качествен европейски продукт, който е конкурентен на пазара. Така години по-късно тя може да се похвали със сериозна дистрибуторска мрежа и производствен капацитет, готов да отговори на все по-големия обем постъпващи поръчки. Тракторни косачки SECO днес може бъдат видени в частни градини, на спортни игрища, в паркове, обществени зелени площи, овощни градини и много други. Компанията внася продукцията си както в България и други европейски страни, така и в Австралия, Нова Зеландия, САЩ, Русия, Китай, Южна Корея

секо тракторна косачка за трева чехия

Това, с което SECO, иска да надскочи конкуренцията е собствено техническо развитие, базирано на високо качество, здравина и надеждност. За да е сигурна компанията, че продуктите й са на ниво, в създаването им тя използва компоненти собствено производство - трансмисия, преден мост, кормилен накрайник, режещ вал и др. 

Тракторна косачка SECO Crossjet 4x4 - за големи наклонени терени 

Тракторната косачка SECO Crossjet 4x4 има здрава конструкция и двигател с BRIGGS & STRATTON VANGUARD с мощност 23 к.с. и обем 627 куб.см. Производителят гарантира ниски експлоатационни разходи. Тази тракторна косачка е създадена за косене на големи терени и такива със стръмни наклони, недостъпни за обикновените тракторни косачки. 

секо тракторна косачка стръмен терен

Както се разбира от името на модела, косачката за трева Crossjet 4x4 е със задвижване на всички гуми. Той е снабден с LED светлини и халогени, има брояч на мото часовете и горивомер. Вместимостта на горивния резервоар е 19 литра. Косачният апарат е с издръжлива конструкция и гарантира продължителна употреба. Работната ширина на косене е 92 см, а височината може да се регулира в диапазона между 50 и 110 см. Предните гуми на Crossjet 4x4 са 16", а задните - 20"

Препоръчително приложение: Този градински трактор на SECO ще постигне оптимални резултати при косене на отдавна неподдържани терени - градини, поляни, ливади, разсадници, зони около речни корита и др. Той е един от най-използваните в Европа заради високата си проходимост. Подходящ е за почистване и на снежни преспи

Тъй като много от клиентите на Коледжиков предпочитат градински трактори, които може да се използват целогодишно, моделите на SECO са отлична възможност да се сдобиете с такава машина. 

Аксесоари, с които може да се използва SECO Crossjet 4x4: покриващ брезент, снегорин, сгъваема количка, вериги за сняг, прикачен разпръсквач, предна универсална панта и др. 

Тракторна косачка SECO Challenge AJ 92 - мечта, която може да сбъднете 

Определян като сбъдната мечта за много собственици на градини, SECO Challenge AJ 92 е тракторна косачка с модерни технически параметри и редица достойнства, които й дават предимство на пазара пред конкурентите в този клас. Тъй като е снабдена с блокаж на диференциала, тя значително разширява възможностите за използване на места, които обикновено представляват предизвикателство. Здравият двуцилиндров двигател, смазван под налягане, може да се справи и с косене на по-зряла трева без никакви колебания в производителността.

seco тракторна косачка за трева 

SECO Challenge AJ 92 е лесна за управление и маневриране професионална машина за косене на трева. Тя е оборудвана с LED и халогенни фарове. Позволява да се използва удобно и безопасно в тъмните часове на денонощието. Фиксираната работна ширина е 92 см, но може да регулирате височината на косене - от 30 до 90 см. Горивният резервоар е с вместимост 7,5 литра, което означава, че разполагате с достатъчно време, без излишни прекъсвания на работата за презареждане. За това спомага и големият кош за събиране на трева. Той е с обем 300 литра и се изпразва много лесно, точно каквито са стандартите при този клас косящи машини. 

Аксесоари, с които може да се използва SECO Challenge AJ 92: покриващ брезент, снегорин, сгъваема количка, вериги за сняг, дефлектор, тапа за мулч, предна универсална панта и др. 

Заключителни думи 

Независимо кой модел SECO харесате - тези два, които представихме днес, или някой от другите, които може да разгледате в онлайн магазина ни още сега, не се колебайте да се консултирате с нашите търговци. Те ще ви помогнат да се запознаете в детайли с характеристиките на тракторните косачки, ще ви разяснят спецификите им и техните предимства. 

Тракторните косачки SECO са създадени, за да бъдат полезни всеки ден. Може да разчитате на нас, за да ви ги доставим! 





Може би се интересувате още и от: 

EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn - акумулаторна косачка за трева на бъдещето

Топ тракторни косачки за сезон 2022: избор, цена, приложение

Предимствата на косачките за трева ETESIA

Топ 9 причини да изберете тракторна косачка HUSQVARNA

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание