SECO – тракторни косачки, произведени в Чехия!

Публикувано: 2021-09-27 08:32:28
Категории: Косачки за трева Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Ако търсите европейски производител на тракторни косачки, с които можете адекватно да се грижите за тревни площи, но и не само, представяме ви SECO. Компанията е чешка и е специализирана в разработването и производството на градински трактори. Когато опознаете моделите й в детайли, ще се убедите, че те ще се превърнат във вашите любими целогодишни помощници. Точно така – те ще ви служат през всеки сезон. Благодарение на широката гама аксесоари и прикачен инвентар, може да поддържате лесно, бързо и удобно малки и големи затревени площи, тротоари, пътища и алеи.

Кое прави тракторните косачки SECO изключителни?

Те се произвеждат по чешки стандарт, а приоритет в него е качеството. Както знаете, няма тракторна косачка, която да не се справя с косене на ниска растителност. Моделите на SECO се отличават с това, че могат да косят и да събират обрасла трева, дори когато площите са нередовно поддържани. Те ще са ви от полза и през зимата, когато е активният сезон за снегопочистване.

Описвайки достойнствата на своите машини, чешкият производител набляга върху прецизното производство на всички компоненти, от които се състоят градинските трактори. Като резултат последните са издръжливи на продължителна работа и сериозно натоварване. В допълнение към това производителят осигурява резервни части на достъпна цена.

Вижте още: Как да изберем косачка за трева?

seco тракторна косачка

Тракторни косачки за малки и големи терени

За да се отговори на нуждите на любителите и професионалистите, в продуктовата гама на SECO се предлагат няколко вида косящи трактора. Серията Challenge MJ например е предназначена за взискателни любители градинари. Тя представлява средно голям градински трактор, с който с лекота ще поддържате в перфектно състояние голяма тревна площ. Снабден е с двуцилиндров двигател и косилен апарат с работна ширина 102 см.

През годините на завидна популярност се радва серията Starjet, която се предлага с няколко типа задвижване на колелата. Моделите с 4х4 са предпочитани за сложни терени. Възможността функциите на косачките да бъдат разширени допълва доброто впечатление от продуктовата гама. Тракторните косачки SECO позволяват използването на активни и пасивни аксесоари. Те са идеални за поддръжка на общински терени, спортни площадки, паркове и градини. За по-полегати площи оптимален вариант са и моделите P4 и по-новите. В магазин Коледжиков може да разгледате две модификации на SECO Starjet P4 - със задвижване 4х2 и 4х4.

чешки тракторни косачки за трева

С тракторна косачка SECO може да косите, събирате окосеното и мулчирате. Върхът на черешката са моделите Starjet P6 PRO и Starjet P6 4x4 PRO. Те се характеризират с голяма издръжливост, надеждност и висока полезност. Предпочитани са от общини, фирми, поддържащи културни паметници, и футболни клубове за ежедневното косене на игрищата. Имат контейнер, който удобно се накланя, елиминирайки нуждата от ръчно разтоварване на окосената трева.

За терени с голям наклон SECO препоръчваме сериите Crossjet и Goliath, които може да бъдат със задвижване 4х2 или 4х4. Моделите от серията Goliath може да се оборудват с три различни косящи блока. При идеални условия производителят обещава производителност от 10 декара на час. 

Зимата не може да ви изненада, когато имате тракторна косачка SECO

Настъпването на зимата и свързаните с нея промени в околната среда не са повод за тревога, когато разполагате с качествена градинска техника. Тракторните косачки SECO може да бъдат снабдени с инвентар, специално разработен за снегопочистване. На разположение е всичко, което може да ви потрябва – гребла, вериги за сняг, тежести и т.н.

косачки за трева

Гамата косачки Challenge е подходяща за поддръжка на площите около къщата. Ако трябва да поддържате по-големи терени или снеговалежът е по-стабилен, препоръчваме ви да купите тракторна косачка Starjet. Тази серия се състои от по-здрави модели. Всяка машина от P4 нагоре е допълнително оборудвана с професионална скоростна кутия.

Благодарение на универсалната си употреба градинските трактори SECO са предпочитани от общините и компаниите, за чийто бизнес добре поддържаните терени са ключов фактор. За обработка на стръмни и хълмисти райони, препоръчваме машините с 4х4 задвижване.

Предимство на всички допълнителни аксесоари на SECO е тяхната лесна употреба и бърз монтаж. Само за няколко минути може да трансформирате машината от летен в зимен режим на работа.

Идеални са за косене на мокра трева

Чешките тракторни косачки са разработени така, че да се справят с обрасла и мокра трева. Всеки може да коси, когато условията са идеални. Със SECO няма нужда да чакате точния момент, за да излезете с машината на терен. Задължително условие за успех е да изберете подходящ модел тракторна косачка и да знаете как да я управлявате. Например, не забравяйте да намалите скоростта, когато косите обрасла зона.

Със SECO може да разчитате и на функцията мулчиране. За целта компанията предлага специална приставка. Тя се инсталира на моделите Starjet и Goliath. По този начин косите тревата и моментално изхвърляте надробената маса. Мулчирането на общински терени спестява средства и усилия.

Всяка SECO тракторна косачка се изпитва на специален полигон

Чешката компания SECO полага много усилия, за да убеди клиентите си в достойнствата на тракторните й косачки. Това старание заслужава уважение. Добре е, когато можем да погледнем отвътре процеса на производство. 

Наскоро SECO повдигна завесата над начина, по който се тестват машините. На снимката виждате специалния полигон на компанията. Преодоляването му е ключът към пускането на поредния модел на пазара.

Никакви мобилни платформи и 3D симулатори не са способни да убедят опитния оператор на тракторна косачка толкова, колкото един истински полигон с предизвикателства. На този конкретно се провеждат всякакви физически тестове с градинските трактори със задвижване 4х2 и 4х4. Дали вашият е бил тестван там? Без съмнение! 

сако тракторна косачка

За SECO

SECO е чешка компания, чийто производствен завод се намира в град Ичин, Чехия. Тя се занимава с разработване и производство на тракторни косачки, мулчери и инвентар към тях. Качеството на машините и техните функции ги правят предпочитани за любителска и професионална употреба. Използват се за поддръжка на паркови пространства, голф игрища, футболни стадиони, общински терени, овощни градини и др. 

Понастоящем градинските трактори SECO може да бъдат видени в действие на всички континенти, освен Антарктида. 

Приоритет за марката са високо качество, надеждност и здравина. За да ги постигне, SECO разполага със съвременни и високопродуктивни технологии за обработка на използваните суровини. 



Може би се интересувате още и от: 

Предимствата на косачката с нулев радиус на завиване FERRIS ISX 800 ZERO

Какво представлява мулчирането и с какво е полезно?

EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn - акумулаторна косачка за трева на бъдещето

Blue Bird Industries - Италианска марка за градината и земеделие

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание