Филтрирай
Цена
5992лв.132260лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Професионални косачки

Професионални косачки за трева → онлайн Цени — Коледжиков

Какво е професионална косачка? 

Професионалните косачки за трева, както подсказва името им, се използват от фирми, предлагащи услуги по поддръжка на градини и дворни пространства. Създадени са за редовна употреба до 6 или 7 дни в седмицата и продължителна експлоатация дори в трудни условия. Тези машини за косене са издръжливи и надеждни и в дългосрочен план инвестицията в тях се изплащат. 

Характеристики 

Професионалната косачка за трева ще ви помогне да поддържате огромни тревни площи. Тя се отличава с: 

 • Висока производителност, която е в пъти по-голяма от тази на всеки друг вид косачка.
 • Безпроблемно косене на висока и гъста трева, плевели, издънки и храсти.
 • Изработка от висококачествените и издръжливи материали.
 • Значителната мощност на двигателя. 

Когато избирате модел, обърнете внимание на няколко характеристики:

 • Позиция на оператора - той трябва да може да избира предпочитаното от него работно положение - да седи, да ходи след машината или да стои прави. Маневреността, ергономичността и ефективността варират в зависимост от различните видове.
 • Ширина на косене - размерът на косилния апарат е основен аспект, който трябва да бъде изяснен. Косачките с голяма ширина на косене се справят бързо с огромни територии, докато малките са по-компактни и пъргави.
 • Предназначение - помислете за какво ще използвате своята професионална косачка. Освен за косене, събиране на изрезките и мулчиране, за някои модели се предлагат и специализирани приставки за други дейности.
 • Гориво - може да избирате между бензинова и дизелова горивна система. Тук може да се осланяте на собствените си предпочитания, тъй като и двата варианта са еднакво добри и ефективни.
 • Изхвърляне на окосената трева - основно на пазара се предлагат два стила за изхвърляне на трева - чрез устройство за странично освобождаване  и чрез система за задно изхвърляне и събиране.
 • Пълно окачване - системата за пълно окачване позволяват по-голяма ефективност при възможно най-гладко шофиране. Можете плавно да следвате всички извивки на терена.
 • Двигател с висока производителност - професионалните косачки с високопроизводителни двигатели позволяват бързо косене, като най-мощните модели развиват скорост до 25 километра в час. 

Защо да закупите професионална косачка?

Дори да не използвате косачката за трева в работата си, един професионален модел може да ви бъде от полза поради няколко причини. Например в случаите, когато:

 • Прекарвате часове в косене на трева

Ако поддръжката на райграса ви отнема повече от час-два седмично, определено притежавате голяма морава. Когато трябва да окосите декари тревна площ, по-практично е да изберете професионална косачка, която ще се справи по-бързо с обема работа. 

 • Имате хълмист или неравен терен

Професионална косачка за трева е създадена да се справя с по-трудни терени. 

 • Грижата за тревната настилка ви затруднява

Ако усещате, че грижата за тревата, която някога е била елементарна задача, сега става все по-трудна, е време да направите промяна. Вместо да наемете външна фирма, която да коси вместо вас, може да инвестирате в професионален модел.

 • Искате продукт с по-високо качество

Моделите от професионалния клас са направени от по-висококачествени части спрямо любителските. Това означава, че можете да очаквате по-добра производителност, бързина и здравина. 

Разлики между любителска и професионална косачка за трева

Въпреки че и двата вида са предназначени за косене на трева и поддържане на тревни площи, те имат някои съществени разлики:

Качество

Професионалните косачки издържат на редовна употреба и тежки условия. Те разполагат с по-висококачествени двигател, части и цялостна конструкция. Мощността на двигателите им е значително по-висока. Тези характеристики ги правят идеални за използване на спортни игрища, паркове и тревни райони, които имат висока трева и плевели.

Любителските модели са с опростена конструкция и двигател с по-малко конски сили. Това е така, защото се използват само за поддържане на райграс. При по-сериозни натоварвания започват да показват по-рано признаци на износване. 

Цена

Тя е сред най-очевидните разлики между двата вида косачки и се обяснява с влагането на различни по качество компоненти. Цената освен това до голяма степен зависи от производителя, вида и характеристиките на модела. 

Функции

Повечето професионални косачки предлагат система за събиране на трева и усъвършенствани системи за мулчиране. Някои от тях могат да бъдат самоходни, което намалява усилията, необходими за работа с машината. 

Издръжливост

Косачките за професионалисти са пригодени за ежедневна употреба и много часове работа. Поради тази причина вложените в тях компоненти са много по-издръжливи. Това не означава, че любителските варианти не са, но те не са предвидени за сериозни натоварвания. Те ще издържат години наред, ако се поддържат правилно и се използват според тяхното предназначение.

Защо да ги закупим от Коледжиков?

Предлагаме богата гама професионални косачки за трева в широк ценови диапазон. При нас ще получите отговор на всеки ваш въпрос. Нашите търговски консултанти ще ви насочат към подходящи модели. За да бъдем максимално полезни, осигуряваме първоначален инструктаж за работа с машините и сервизно обслужване. 

В магазин Коледжиков ще откриете професионални косачки на KUBOTA, SHIBAURA, FERRIS, GRILLO и ETESIA.

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, може да направите поръчка като гост или като използвате опцията "Бърза поръчка без регистрация"

Какви са начините за доставка?

Ще получите поръчаните продукти по куриер или с наш разнос. 

В какъв период ще получим продуктите?

Стандартният срок за доставка на потвърдена поръчка е от 1 до 3 работни дни. Той не важи за продуктите, за които е необходимо производствено време. Тогава може да очаквате поръчката си до 30 работни дни. Конкретна информация за даден продукт може да получите от наш консултант. 

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Професионални косачки"?

Предлагаме професионални косачки на цени от 5600 до 150 000 лв. 

Професионална косачка за висока трева SECO Crossjet 4 x 2
Косачка за трева SECO Crossjet 4 x 2 е идеалният градински помощник, който се справя еднакво добре както на равен, така и по неравен и хълмист...
SECO
Редовна цена 16 990.00 лв. Цена 13 990.00 лв.
 • -3 000.00 лв.
Професионална косачка за висока трева SECO Crossjet 4x4
Тракторна косачка SECO Crossjet 4x4 притежава здрава конструкция, мощен и професионален мотор, задвижване на всички гуми и много ниски...
SECO
Редовна цена 23 999.00 лв. Цена 21 990.00 лв.
 • -2 009.00 лв.
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички