Филтрирай
Цена
5600 лв. 145680 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Професионални косачки

Професионални косачки за трева → онлайн Цени — Коледжиков

Какво е предназначението на професионалните косачки

Както подсказва името им, се използват от компании, които предлагат услуги по поддръжка на тревата. Създадени са за редовна употреба до 6 или 7 дни в седмицата. Ако поддържате малка площ и извършвате косене на райграса веднъж или два пъти седмично, този вид не е за вас.

Само с една професионална косачка може да се постигне поддръжка на огромна тревна площ. Проектирана е за продължителна експлоатация в трудни условия. Достатъчно издръжлива е в дългосрочен план, което позволява спестяване на средства от ремонт. Ако обработвате обширни имоти, инвестицията в индустриална косачка е задължителна. Може да се нуждаете от експертна грижа за тревата, а това е възможно само с помощта на ефективна машина, създадена за конкретната цел. Малко по-различни са от любителските модели и осигуряват най-доброто за градинарите. Те се отличават с:

 • Висока производителност, която е в пъти по-голяма от тази на всеки друг вид;
 • Косене на висока и гъста трева, плевели, издънки и храсти;
 • Използването на висококачествените и издръжливи части и материали;
 • Значителната мощност на двигателя. 

Защо да закупите професионална косачка

Знаете ли, че все повече собственици на жилища предпочитат тях пред любителските модели, за да постигнат перфектни резултати? Независимо от техните размери и това, че са трудни за съхранение, разликата в поддръжката и косенето на тревата е осезаема. Неотложните случай, при които трябва да обмислите такава покупка, са описани по-долу:

 • Прекарвате часове в косене на трева

Ако времето за поддръжка на райграса ви отнема повече от час-два седмично, определено притежавате голяма морава. Когато трябва да окосите декари тревна площ, е най-практично да изберете професионална косачка, за да извършвате това огромно количество работа.

 • Имате хълмист или неравен терен

Професионална косачка може да свърши работата безопасно и лесно с минимални усилия от ваша страна, ако трябва да косите терен с голям наклон

 • Грижата за тревната настилка ви затруднява

Ако откриете, че грижата за тревата, която някога е била елементарна задача, сега става все по-трудна, е време да направите промяна. Вместо да наемете външна фирма, която да коси вместо вас, можете да запазите своята независимост с инвестиция в индустриален модел.

 • Искате продукт с по-високо качество

Моделите от професионалния клас са направени от по-висококачествени части спрямо любителските. Това означава, че можете да очаквате качествени резултати и по-малко поддръжка през целия живот на машината.

Важни фактори при закупуване на професионална косачка

Ако знаете, че имате нужда от такава, но не сте наясно какво точно Ви е необходимо, не се безпокойте. Използвайте нашето ръководство за правилен избор и лесно косене.

Позиция на оператора

Операторът трябва да избере работното си положение - дали иска да използва машината седнал, ходейки след нея или стоейки прав. Маневреността, ергономичността и ефективността варират в зависимост от различните типове.

Ширина на косене

Размерът на косилния апарат е основният аспект, който трябва да бъде изяснен. Тези с голяма ширина на косене се справят бързо с огромни територии, докато малките са по-компактни и пъргави.

Задачи

Помислете какво искате от нея? Освен необходимите възможности за събиране и мулчиране, се предлагат и специализирани приставки за други дейности.

Гориво

Може да избирате между бензинова и дизелова горивна система. Тук може да се осланяте на собствените си предпочитания, тъй като и двата варианта са еднакво добри и ефективни.

Изхвърляне на окосената трева

Основно се предлагат два стила за изхвърляне на трева:

 • Устройство за странично освобождаване;
 • Система за задно изхвърляне и събиране.

Пълно окачване

Системата за пълно окачване позволяват по-голяма ефективност при възможно най-гладкото шофиране. Позволява плавно да се следват всички извивки на терена.

Двигател с висока производителност

Професионалните косачки с високопроизводителни двигатели позволяват бързо косене. Също така, най-мощните модели могат да развиват скорост до 25 километра в час. 

Разлики между любителска и професионална косачка

Въпреки че и двата вида са предназначени за косене на трева и поддържане на тревни площи, те имат някои значителни разлики, които включват:

 • Качество

Професионалните издържат на редовна употреба и тежки условия. Следователно те разполагат с по-висококачествен двигатели, части и цялостна конструкция. Мощността на техните двигатели също е значително по-висока. Тези характеристики ги правят идеални за използване на спортни игрища, паркове и тревни райони, които имат висока трева и плевели.

Любителските модели,предлагат опростена конструкции и двигатели с по-малко конски сили. Това е така, защото се използват само за поддържан райграс. Въпреки, че някои могат да обработват и голям терен, ще започнат да показват признаци за износване много по-рано.

 • Цена

Тя е сред най-очевидните разлики между двата вида косачки. Това е така поради разликата във вложените компоненти. Въпреки това цената се определя от производителя, вида и характеристиките, които придружават посочения модел.

 • Функции

Повечето индустриални видове  предлагат система за събиране на трева и сложни системи за мулчиране. Някои от тях могат да бъдат самоходни, което намалява усилията, необходими за работа с машината. Характеристиките, които са включени в машините, са определящи за цената на дребно.

 • Издръжливост

Косачите за професионалисти са пригодени за ежедневна употреба и много часове работа. Поради тази причина вложените в тях компоненти са много по-здрави. Това не означава, че любителските варианти не са. Те ще издържат години наред, ако се поддържат правилно и се използват според тяхното предназначение.

Професионална косачка за трева от koledzhikov.bg

Търсейки онлайн ще се сблъскате с множество цени, марки и спецификации, които са неясни. За да улесним търсенето ви, ние събираме всички типове професионални косачки за тревни площи в една категория с цялата важна информация, която трябва да знаете за тях. Описан е всеки важен параметър и са ясно обяснени всички характеристики на продуктите. Наред с тези фактори бюджетът не бива да се пренебрегва. При нас ще закупите професионална косачка, която отговаря на изискванията ви за косене, при това на разумна цена. Ако не намирате това, което търсите, на нашите телефони ще разговаряте с любезните ни и учтиви служители, които ще дадат компетентен отговор на всеки ваш въпрос.

Световни марки професионални косачки на едно място

В koledzhikov.bg са събрани най-добрите продукти на най-известните производители, като KUBOTA, SHIBAURA, GRILLO, ETESIA.

Косачка за неравни терени ETESIA ATTILA AK 98

Тракторна косачка за косене на трева ETESIA ATTILA AK 98 притежава още по-мощен модел двигател - Kawasaki FS651V с 22 конски сили, благодарение на който се движи с максимална скорост 12 км /ч и дава приблизителна производителност 11 760 м²/ч.

ETESIA
Цена 26 700.00 лв.
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички