Филтрирай
Цена
108 лв. 2120 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Електрически косачки за трева

Електрически косачки за трева → промо Цени — Коледжиков

За какво се използва електрическа косачка

Тези машини за косене на райграс, на дворове и поляни са най-предпочитания избор след бензиновите. Понеже използват електрическо захранване са неизтощими, екосъобразни и притежават още редица преимущества, които ги правят перфектен избор. Създадени са главно за любители градинари и са идеални за градини с по-малки размери. Всички електрически косачки имат на разположение кош за тревни изрезки, чрез който събирането и съхранението на окосеното става лесно. Някои модели разполагат с мулчираща функция и могат да превръщат тревата в био тор, подходящ за допълнително облагородяване на почвата в градината. 

Електрическите косачки не са подходящи за диворастяща тревна площ, но при конкретни условия могат да бъде по-добър избор от бензиновите. Най-удачни са за малки поляни с размери до 750 квадратни метра. Особено подходящи са за косене на райграс, какъвто има засаден във всяка съвременна градина. Работят тихо с ниво на шум 75 децибела. Това е приблизително същото ниво като нормален разговор проведен между двама души. Така че тя няма да обезпокоявате съседите, ако косите през уикенда. За да придобиете по-ясна представа, ще кажем, че бензиновите модели произвеждат звук със сила 90 и повече децибела, което означава, че трябва да носите антифони. При работата няма отработени газове или други замърсители, което ги прави екологосъобразен избор. Те са икономични, защото не изискват бензин, настройка, смяна на масло, свещи или въздушни филтри.

Принцип на работа на електрическата косачка

Цялата машина представлява шаси с четири на брой колела и дръжка, с която операторът я насочва и придвижва. Между колелата е монтиран косилен апарат с хоризонтален нож. Над него е поставен електромоторът, който осигурява въртенето с висока скорост на ножа. Зацепването на ножът се активира от оператора, чрез натискане и задържане на лост върху дръжката. Заточеното острие се намира на няколко сантиметра от земята и при удар с тревните стръкове отсича горния им крайчец. Изрезките се повличат от завихрената въздушна струя към задния край на косачката. Там те попадат в кош, където се събират. Налице е опция за дефлектор със странично изхвърляне, който насочва изрезките в страни от косачката. Широчината на откос зависи от диаметъра на косилния апарат а височината се определя като се повдига или снижава корпусът към земята.

Захранване

Естествено, всяка косачка трябва да има източник на захранване. Моторните се задвижват със бензинов двигател, ръчните се задвижват от нас, а електрическите се захранват с ток. Днес в индустрията за тревни и градински машини се предлагат два вида. Тези два типа са: кабелни и безжични. Най-фундаменталната разлика помежду им е, че едните имат захранващ шнур, а другите са безжични. Тук ще засегнем само кабелние. Другите ще намерите в категория акумулаторни косачки.

Очевидно е, че кабелните имат шнурове, което означава, че разполагат с неограничено време на работа. Докато са свързани към тока, могат да косят. Разбира се, колкото по-голям е дворът, толкова по-дълъг кабел ще е необходим. Ето защо, са най-добри в косенето на райграс върху малки площи.

Стартиране

Това е процес, който не е свързан с изключителни усилия и подготовка както при бензиновите. Едно от най-прекрасните неща за електрическата косачка е, че се стартира много лесно. След като бъде включена в щепсела трябва само да натиснете бутон или да завъртите превключвател. Единствената причина, поради която имат ключ, е като предпазна мярка.

Контрол и управление

Освен за стартиране, върху ръкохватката е разположен и лостът за активиране на ножа. Ако го натиснете и задържите, ножът започва да се върти. Веднага щом го отпуснете, въртенето на ножа спира. В основата на шасито или до всяко колело също ще забележите лостове. Те се използват за фиксиране на височината на косене, чрез индивидуално повдигане на всяко колело или централно на целия корпус.

Фактори при избор на електрическа косачка за трева

Те предлагат своите предимства за дома и градината. Спрямо конкретни условия, електрическите косачки са много по-добър избор от бензиновите. Справят се с окосяването на райграс, без проблем.

  • Включвате и започвате

Лесно е да ги стартирате и използвате. Необходимо е единствено да бъдат свързани към контакта и да натиснете бутона за захранване.

  • Без мръсотия

Не използват горивна смес, свещи и филтри, които да сменяте. Няма да се изцапате при наливане на бензин и масло, а и няма да правите разходки до бензиностанцията за гориво. Освен това няма да Ви се налага периодично обслужване в сервиз, което ще Ви спести пари и време в дългосрочен план.

  • Леки и лесни за съхранение

Когато не се използва не заема много място в гаража или под навеса. Дръжката е сгъваме. Поради лекото си тегло лесно може да бъде повдигната и поставена на рафтове и стелажи. Освен това не е нужно да се притеснявате за изтичане на масло.

  • Тихи и без емисии

Не отделят изгорели газове и неприятни миризми. Невероятно тихи са, защото се задвижват от електромотор. В някои райони и квартали не е позволено използването на оборудване, което произвежда изгорели газове или вдига много шум, така че това може да играе значителна роля за Вашия избор.

Каква електрическа косачка да купя от Коледжиков

След като сте решили да купите електрически вариант, можете да изберете кой вид е най-подходящ за вас: кабелен или безжичен.

Кабелни

Готови са за работа когато и Вие. Захранват се с ток посредством кабел, за това само ги включвате в контакта и започвате косене. Широчината на откос варира между 35 - 50 сантиметра. Колкото по-широк е косилния апарат, толкова по-бързо ще приключите работа.

Акумулаторни

Ако не желаете да сте като куче на каишка, вземете акумулаторна косачка. Тези модели ви осигуряват мобилността на моторните, но без шум или главоболие от смяна на масло и филтри. Захранват се от акумулаторни батерии, които се предлагат с различно напрежение. Колкото по-високо е захранващото напрежението, толкова по-голям е въртящият момент. Много литиево-йонни батерии ще осигурят почти един час време за косене, в зависимост от вида на тревата. Те са проектирани да работят с пълна мощност, докато се изтощят.

Електрически косачки за трева от koledzhikov.bg

Множество продукти от най-добрите марки, като AL-KO, BOSCH, GARDENA, HITACHI, HONDA, MAKITA, MTD, OLEO MAC, SOLO BY AL-KO, STIGA, TORO, STIHL, WOLF GARTEN и други.

Електрическа косачка STIHL RME 235

Електрическа косачка Щил RME 235 с полимерен корпус, подходяща за обработване площи с максимална големина до 300 квадратни метра. Работната й широчина е 33 см, като без проблем се справя с трева с височина до 56 мм. Тежи само 13 кг. 

STIHL / ЩИЛ
Редовна цена 296.00 лв. Цена 275.28 лв.
  • -7%
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички