Филтрирай
Цена
99лв.2018лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Електрически косачки за трева

Електрически косачки за трева → промо Цени — Коледжиков

Какво е електрическа косачка и как работи?

Електрическата косачка за трева представлява шаси с четири на брой колела и дръжка, с която операторът я насочва и придвижва. Между колелата й е монтиран косилен апарат с хоризонтален нож. Над него е поставен електромотор, който осигурява въртене с висока скорост на ножа. Зацепването на ножа се активира от оператора чрез натискане и задържане на лост върху дръжката

Заточеното острие се намира на няколко сантиметра от земята и при удар с тревните стръкове отсича горния им крайчец. Изрезките се повличат от завихрената въздушна струя към задния край на косачката. Там те попадат в кош, където се събират. Налице е опция за дефлектор със странично изхвърляне, който насочва изрезките в страни от косачката. Широчината на откос зависи от диаметъра на косилния апарат а височината се определя като се повдига или снижава корпусът към земята.

Характеристики

Съвременният пазар предлага богат разнообразие от електрически косачки за трева. Най-важните характеристики, които трябва да ръководят избора ви на машина, са:

 • Захранване

Всяка косачка има източник на захранване. Моторните се задвижват с бензинов двигател, ръчните - от нас, а електрическите се захранват с ток. Фактът, че са постоянно свързани с електрическата мрежа, 

Очевидно е, че кабелните имат шнурове, което означава, че разполагат с неограничено време на работа. Докато са свързани към тока, могат да косят. Разбира се, колкото по-голям е дворът, толкова по-дълъг кабел ще е необходим. Ето защо, са най-добри в косенето на райграс върху малки площи.

 • Стартиране

Това е процес, който не е свързан с прилагане на усилие и подготовка, както при бензиновите. Едно от приятните неща при кабелната електрическата косачка е, че се стартира много лесно. След като бъде включена в щепсела трябва само да натиснете бутон или да завъртите превключвател. Единствената причина, поради която имат ключ, е като предпазна мярка.

 • Контрол и управление

Върху ръкохватката е разположен лост за активиране на ножа. Ако го натиснете и задържите, ножът започва да се върти. Веднага щом го отпуснете, въртенето на ножа спира. В основата на шасито или до всяко колело ще забележите лостове. Те се използват за фиксиране на височината на косене чрез индивидуално повдигане на всяко колело или централно на целия корпус.

За какво са предназначени?

Електрическите машини за косене на дворове и поляни са най-предпочитаният избор след бензиновите. Тъй като използват електрическо захранване, те са неизтощими, екосъобразни и притежават още редица преимущества, които ги правят перфектен избор. Създадени са главно за любители градинари и са идеални за градини с по-малки размери. 

Всички електрически косачки имат кош за тревни изрезки, чрез който събирането и съхранението на окосеното става лесно. Някои модели разполагат с мулчираща функция и могат да превръщат тревата в био тор, подходящ за допълнително облагородяване на почвата в градината. 

Електрическите косачки не са подходящи за диворастяща тревна площ, но при конкретни условия могат да бъде по-добър избор от бензиновите. Най-удачни са за малки поляни с размери до 750 квадратни метра. Особено подходящи са за косене на райграс, какъвто има засаден във всяка съвременна градина. 

Работят тихо с ниво на шум 75 децибела. Това е приблизително същото ниво като нормален разговор проведен между двама души. С нея няма риск да обезпокоите съседите, дори ако косите през уикенда. За да придобиете по-ясна представа, ще кажем, че бензиновите модели произвеждат звук със сила 90 и повече децибела, което означава, че трябва да носите антифони. 

По време на работа електрическата косачка за трева не генерира отработени газове или други замърсители, което я прави екологосъобразен избор. Тя е икономична, защото не изисква бензин, настройване, смяна на масло, свещи или въздушни филтри.

Защо да ги закупим от Коледжиков?

В онлайн магазина ще откриете широка гама електрически косачки за трева на утвърдени марки от цял свят: 

 • AL-KO
 • BOSCH
 • GARDENA
 • HITACHI
 • HONDA
 • MAKITA
 • MTD
 • OLEO MAC
 • SOLO BY AL-KO
 • STIGA
 • TORO
 • STIHL
 • WOLF GARTEN и други.

При нас ще получите пълноценен отговор на своите въпроси, професионално отношение и консултация. Осигуряваме гаранционен и извънгаранционен сервиз. 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, може да пазарувате като гост или да използвате опцията "Бърза поръчка", при която наш консултант ще се свърже с вас до края на работния ден. 

Какви са начините за доставка?

Ще получите своята поръчка по куриер или на място в магазините ни. 

Каква е цената за доставка?

Получавате безплатна доставка при поръчка над 250 лв. до посочен от Вас адрес, независимо от населеното място на територията на България. Изключение правят артикулите от раздел "Винарско оборудване" и тези в промоция. Конкретна информация за Вашата поръчка може да получите от нашите търговски консултанти. 

В какъв период ще получим продуктите?

Стандартни поръчки се доставят в рамките на от 1 до 3 работни дни. За продукти, които изискват производствено време, този срок се удължава до 30 работни дни.

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Електрически косачки за трева"?

В онлайн магазина може да изберете електрическа косачка на трева на цена от около 100 до 2300 лв. 
Вижте още:

Руски мотофрези

Косачка робот Гардена

Градински колички

Свързани статии


Често задавани въпроси за електрически косачки за трева

Електрическа или бензинова косачка? 

Ако имате равен двор с размери до 10 кв. метра, може да купите електрическа косачка за трева. При наличието на склонове и по-голям терен за косене може да обмислите закупуването на бензинова косачка. Тя е оптимално решение, когато нямате на разположение наблизо достъп до електрическата мрежа. 

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички