Филтрирай
Цена
0лв.7040лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Бензинови косачки за трева

Бензинови косачки за трева ⋆ Моторни самоходни ⋆ Коледжиков

Какво представлява и как работи?

Бензиновите косачки за трева имат двигател с вътрешно горене. Те нямат кабел, което означава, че движенията ви не са ограничени, както при електрическите модели. Благодарение на мощността и размера си, те са подходящи за косене на средни и големи по размер терени. С тях може да косите продължително време. 

Устройството на машината за косене е просто. Състои се от шаси с 4 колела, между които е монтиран косилен апарат с един хоризонтално разположен  нож. Ножът е свързан с вертикален вал към двигател, който осигурява необходимата мощност за бързо въртене. 

Когато острието е в движение, докосва и отсича горните крайчета на тревните стръкове. Височината на откос се определя чрез промяна на положението на колелата, като по този начин се повдига или спуска цялата машина. 

Апаратът за косене е изработен от стомана или друг здрав материал, за да издържа на удари от хвърчащи камъни и боклуци. Той също така предпазва оператора и околните от нараняване и предизвикване на щети. 

Отрязаната трева се завихря и отвежда най-често към задния край, в кош за събиране на изрезките. С помощта на допълнителни приставки тревата може да бъде мулчирана или да се отделя странично. За първото са необходими специални ножове. За второто се използва дефлектор. 

Характеристики 

Съществуват ред обективни причини, поради които този вид косящи машини са се наложили и са най-широко разпространени в домакинствата по целия свят:

 • Мощност

Бензиновите косачки за трева най-често са по-мощни от електрическите им алтернативи. Това е огромно предимство, когато косите висока и гъста трева.

 • Време на работа

Бензиновите косачки работят дълго, преди да е необходимо презареждане с гориво. Ако имате голям имот и не искате да спирате излишно, за да презареждате батерии, те са добро решение. 

 • Ниска цена

На пазара ще откриете разнообразие от евтини косачки. Ако имате ограничен бюджет, ще можете лесно да намерите модел в желания ценови диапазон.

Видове

Бензиновите косачки за трева може да бъдат с ръчно задвижване на колелата или самоход

Тъй като бензиновите косящи машини са тежки поради големите мощни двигатели, струва си да закупите модел със самостоятелно задвижване на колелата. Особено ако планирате косене на неравни, наклонени или обширни тревни площи. Самоходните бензинови косачки също така постигат добри резултати при работа с висока трева. 

Бутането и тегленето на машината може да е много уморително и изтощително след известно време. Именно тук самоходът ви помага. Задвижването на колелата може лесно да се включва и изключва по всяко време от дръжка на кормилото, така че помощта да се предоставя, само когато наистина ви е необходима.

Самоходът е функция, която оскъпява крайната цена на косящата машина. Ако сте готови да платите за това удобство, трябва направите и втори избор. Обикновено на пазара се предлагат модели само с една скорост, която е около 2.5 до 5 км/ч. Някои професионални модели обаче имат трансмисия с няколко предавки и ви позволяват да променяте скоростта в диапазон до 8 км/ч. Това може да става на степени или безстепенно, чрез хидростатична скоростна кутия.

На пазара се предлагат модели с двутактов или четиритактов двигател

От съществено значение е да се знаят основните разлики между двата типа двигател, тъй като всеки един от тях изисква различна смес от гориво и масло:

 • Двутактов двигател - използва смес от бензин и масло, която напълно изгаря в горивната камера. В зависимост от модела можете директно да добавите маслото в резервоара или да го налеете в отделен резервоар, където той автоматично се инжектира и смесва.
 • Четиритактов двигател - разликата с предходния е, че не изгаря масло. Вместо това го използва да смазва и охлажда подвижните си части по време на горенето. Внимание: Не наливайте горивна смес от масло и бензин в резервоара, защото това ще доведе до повреда и анулиране на гаранцията!

Бензиновата косачка за трева може да бъде и мулчираща. Тя работи като обикновената, но с една основна разлика - има специални остриета, които отрязват тревата. Отсечените стръкове се режат отново и отново, докато не станат много малки. След това фините парчета се разпръскват на моравата. Това е най-ефективният начин за естествено наторяване на тревата

Защо да ги закупим от Коледжиков?

В магазини Коледжиков ще откриете богат асортимент от бензинови косачки за трева. Може да избирате сред модели от световно известни и доказали се във времето марки: 

 • AL-KO
 • STIHL
 • BLUE BIRD
 • CUB CADET
 • ETESIA
 • GREEN GARDEN
 • HITACHI
 • HONDA
 • HUSQVARNA
 • MAKITA
 • MCCULLOCH
 • MTD
 • OLEO MAC
 • RAIDER
 • SOLO BY AL-KO
 • STIGA
 • TORO
 • WOLF GARTEN.

При нас ще получите професионално обслужване, компетентна консултация, инструктаж за работа и сервизно обслужване. 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, в онлайн магазина може да пазарувате без регистрация. За целта изберете опцията "Бърза поръчка", която изисква да въведете своите имена и телефонен номер за връзка. Наш консултант ще ви върне обаждане в най-кратък срок. Предлагаме и възможност да пазарувате като гост. 

Какви са начините за доставка?

Ще получите своята поръчка чрез куриерска фирма или наш разнос. 

Каква е цената за доставка?

Цената на доставката зависи от тарифния план на избраната от вас куриерска фирма. Поемаме транспортните разходи на всички поръчки на стойност над 250 лв. 

В какъв период ще получим продуктите?

Стараем се в най-кратък срок да доставим направените поръчки. Стандартният срок е от 1 до 3 работни дни. Той не важи само за продуктите, които изискват производствено време. Тогава може да очаквате доставка до 30 работни дни. Повече информация по този въпрос може да научите от нашите търговски асистенти. 

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Бензинови косачки за трева"?

Предлагаме бензинови косачки за трева в широк ценови диапазон - от 288 лв. до 7100 лв. 

Как и кога можем да се свържем с вас?

Може да се свържете с нас по телефона, по имейл или в страницата ни във Facebook. На Ваше разположение сме и във физическите ни магазини в София и Варна от понеделник до петък между 9:00 и 18:00 часа, както и в събота - от 9:00 до 14:00 часа. 

самоходна косачка за трева BRILL

Косачка за трева BRILL BS 46S с двигател B&S 450E притежава самоходна функция, двигател Briggs & Stratton 450E Series и кош за събиране на окосеното с обем 70 литра.

BRILL
Редовна цена 699.00 лв. Цена 569.00 лв.
 • -130.00 лв.
косачка за трева със самоход

Косачка за трева BRILL BS 51S е мощна и високопроизводителна машина за косене, оборудвана със 150-кубиков двигател Briggs and Stratton 625E и с практична функция за самоходно задвижване.

BRILL
Редовна цена 789.00 лв. Цена 679.00 лв.
 • -110.00 лв.
Бензинова косачка HUSQVARNA LC 140P

Бензинова косачка Хускварна LC 140P е оборудвана със 123-кубиков двигател LONCIN с 2.65 конски сили, който осигурява максимална мощност и минимален разход на гориво.

Подарък: с четиритактово масло Sae 30 0.600 л. и очила SUN-X (Важи само в периода на промоцията до 30.06.2021 г.)

HUSQVARNA / ХУСКВАРНА
Редовна цена 609.00 лв. Цена 566.37 лв.
 • -7%
Самоходна косачка HUSQVARNA LC 140SP

Самоходна бензинова косачка HUSQVARNA LC 140SP може да изхвърля окосената трева или да я събира в 50-литровия си кош.

Подарък: с четиритактово масло Sae 30 0.600 л. и очила SUN-X (Важи само в периода на промоцията до 30.06.2021 г.)

HUSQVARNA / ХУСКВАРНА
Редовна цена 689.00 лв. Цена 640.77 лв.
 • -7%
Бензинова самоходна косачка RAIDER RDP-GLM11 R20

Бензинова косачка за трева RAIDER RDP-GLM11 R20 притежава функция самоход, електрически стартер и кош за трева с капацитет 70 литра.

Подарък: Батерия 20V/2 Ah, Бързо зарядно за серия RDP-R20 System 3.5A (Валидност: 01.04 - 31.05 2021 г.)

RAIDER
Редовна цена 769.00 лв. Цена 759.00 лв.
 • -10.00 лв.
Самоходна бензинова косачка HUSQVARNA LC 353 AWD

Самоходна косачка HUSQVARNA LC 353 AWD има бензинов двигател и система за задвижване на всички колела за перфектно сцепление при движение по неравни или хлъзгави терени.

HUSQVARNA / ХУСКВАРНА
Редовна цена 1 590.00 лв. Цена 1 478.70 лв.
 • -7%
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички