4-ри страхотни модела косачки AL-KO за 2019 г.

Публикувано:
Категории: ВОДЕЩИ НОВИНИ И РЕВЮТА​

 

 

 

AL-KO е германска компания и вече над 50 години произвеждат градинско оборудване. Те са направили косачките си лесни за работа, без никакви объркващи контроли или лостове. От леките, лагерни колела до регулируемата височина на косене и полимерен, аеродинамичен кош за трева, всичко в тези косачки е лесно за разбиране и за управление.


 

Всички те притежават ефективни и много мощни двигатели, които определено намираме за плюс при покупка. Приспособлението за улавяне на тревата се прикрепва с помощта на система със „щракване“, която включва и направляваща релса, така че няма как да прещипете пръстите си докато монтирате или демонтирате коша за трева. Това прави изпразването му много леко. Коша за трева се възползва от технологията MaxAirflow. Тя е предназначено да изхвърля окосената трева в задния край на колектора, за да се запълва равномерно. Индикатор за запълване и запушване показва кога е време да се изпразни.


 

Регулирането на височината е също лесна операция, която се изпълнява само с един лост, с пружинен механизъм. Всичките долу изброени 4 косачки са бензинови и притежават самоходна функция. Тези косачки са предназначени за косене на тревни площи до 2000 квадратни метра, и тъй като те са самоходни, наистина е лесно да косите по-големи площи с всяка от тези косачки AL-KO. Всъщност мислим, че ще изпитате приятно и забавно преживяване с помощта на косачки AL-KO. Вземете една от четирите косачки и се убедете сами в думите ни.

 

1. SOLO by AL-KO 5375 VS-C

Разполага с BBC (Blade Brake Clutch), която Ви позволява да спрете въртенето на ножовете, без да се налага да изключвате двигателя. Това е особено добре, когато косите големи тревни площи, тъй като не е нужно да спирате и да пускате косачката всеки път, когато изпразвате коша за трева. Също така е добре за преминаване през различни повърхности (малки камъни, пътеки и т.н.). SOLO by AL-KO 5375 VS-C има алуминиев косилен апарат ALUTECH, който предотвратява ръждясването. Двигателят Briggs и Stratton 850 RS се предлага с Readystart. Просто напълнете резервоара и издръпайте въжето за бързо и лесно стартиране. SOLO by AL-KO 5375 VS-C е косачка 4 в 1, което означава, че събира, мулчира или изхвърля окосеното странично, или задно. Функцията за мулчиране намалява и след това разрязва окосената трева и я разпределя обратно на поляната, като изрезките ще осигурят ценни хранителни вещества за почвата и ще Ви помогнат да подобрите здравословното състояние на растителността. Страничното изхвърляне е подходящо за работа, когато режете дълга трева в зони, където можете да я оставяте да се разлага. Косачката е самоходна и има регулиране на скоростта, което Ви позволява да я приспособите към Вашата скорост на ходене в зависимост от терена, който косите.

Цена: 2722 лв с ДДС     

 

 

2. SOLO by AL-KO 4855 SP

Има няколко разлики между нея и AL-KO SOLO 5375 VS-C. Тази косачка няма BBC (Blade Brake Clutch) и е оборудвана с двигатели Briggs & Stratton 750 RS Series. Този двигател също разполага с Readystart. Отново намираме същия ALUTECH косилен апарат, предотвратяващ възникването на ръжда. SOLO by AL-KO 4855 SP също е косачка 4 в 1 – събиране, мулчиране, странично или задно изхвърляне. Снабдена е с високи колела за по-добро сцепление и регулиране на скоростта, така че можете да съпоставите скоростта с условията за косене и терена. Регулируемата алуминиева дръжка осигурява комфортно ползване от потребителя.

Цена: 2100 лв с ДДС     

 

 

 

 

3. AL-KO HIGHLINE 527 VS

Страхотна косачка, която търпи много подобрени през последните няколко години. AL-KO HIGHLINE 527 VS има MaxAirFlow стоманена палуба, която е не само по-дълбока от предишните модели, но и с по-голям канал за отвеждане на окосеното, което спомага за по-ефективно събиране. Подобно на SOLO моделите, тази косачка е 4 в 1, която ще събира, мулчира, и изхвърля тревата назад или в страни. AL-KO Highline 527 VS е оборудвана с Briggs & Stratton EXi двигател, който е прекрасен и мощен. Има регулиране на скоростта и големи задни колела за по-добро сцепление. Ергономичните меки ръкохватки осигуряват комфорт за потребителя. Тази косачка има вградена предна ръкохватка, което улеснява транспортирането и пренасянето. Друго страхотно нещо в AL-KO HIGHLINE 527 VS е фактът, че можете да я поставите вертикално, за да я почистите или да я съхраните, спестявайки много място.

Цена: 1090 лв с ДДС     

 

 

4. AL-KO HIGHLINE 476 SPI

Това е една прекрасна косачка за тревни площи, която има електрически стартер и Briggs & Stratton 675 iS двигател, работещ много добре. Подобно на 527 VS, разполага с косилен апарат от стоманена MaxAirFlow, която е с по-дълбока и има по-голям канал за отвеждане от предишните модели. AL-KO HIGHLINE 476 SPI също е с косачка с функции 4 в 1. Големите ѝ колела подобряват сцеплението. Благодарение на ергономичните ръкохватки с меко покритие, се управлява комфортно. Като всеки Highline модел, може да бъде съхранявана във вертикално положение.

Цена: 1488 лв с ДДС     

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички