РЕВЮ: Акумулаторна косачка STIHL RMA 235

Публикувано:
Категории: ВОДЕЩИ НОВИНИ И РЕВЮТА​

 

 


Какво представлява косачка STIHL RMA 235? 

 

STIHL RMA 235 е безжична косачка, която може да окоси над 200 квадратни метра площ с едно зареждане, спрямо спецификацията, която вече знаем преди да направим тестовете. Тази акумулаторна косяща машина е компактна, сравнително лека, с широчина на косене 33 сантиметра и е в съчетание с иновативен 30-литров контейнер, с индикатор за препълване. Акумулаторна косачка STIHL RMA 235 е изключителна машина, чиято батерия всъщност издържа повече от 300 квадратни метра, по време на нашите тестове. Лесна за използване и безупречна по време на работа, STIHL RMA 235 е най-добрата, компактна акумулаторна косачка, която сме използвали досега.

 


Дизайн и функции 


Немската марка STIHL е призната за производството на първата в света моторна резачка, отпреди 90 години. Днес STIHL произвежда градинска, горска и почистваща техника, инструменти, работно облекло защитни средства и дори играчки. Акумулаторна косяща машина STIHL RMA 235 е стартов модел за навлизане в света на безжични косачки за тревни площи. STIHL RMA 235 е с размер на косене 33 сантиметра, има 36 V система и спрямо спецификациите може да използва батерия тип AK20 и AL101. Косачка STIHL RMA 235 може да обработи площ от над 200 квадратни метра само с едно зареждане, а времето за презареждане и е около два часа и половина. Подобно на повечето марки от висок клас, съществуват редица опции за батерии и зарядни устройства. 

 

 

Акумулаторна косачка STIHL RMA 235 е сравнително лека, тежи няколко грама под 14 килограма, в напълно сглобено състояние и с поставена батерия. Дръжката ѝ за пренасяне прави лесно транспортирането от и до навеса. Горната част на металната дръжка се сгъва лесно за удобно съхранение. И сега, Вие се питате откъде идват тези 14 килограма общо тегло? Отговорът е в качеството на изработката. Безжична косачка STIHL RMA 235 се усеща доста здрава и способна да издържи на грубо отношение, от професионално ниво. Колелата ѝ вървят гладко, благодарение на лагери и са с пружиниращи обтегачи, за да ги поддържат изправени.

 

 

Корпусът е изработен от здрав и издръжлив полимер, а основната ръкохватка е изключително стабилна и сигурна. Дръжката за транспортиране е релефна, за по-добър захват и допълнителна устойчивост. Устройството за управление е с прост бутон за освобождаване и с лост за стартиране. То щраква в затворено положение и се движи много лесно. Когато работите с косачка STIHL RMA 235, тя не спира работа докато не освободите напълно лоста. Този процес е доста различен при останалите косачки с полимерни превключващи лостове, които лесно спират, когато завъртите машината на края на линията.

 

 

Самият контейнер на косачка STIHL RMA 235 е със сравнително компактен размер - 30 литра и има вграден индикатор, за „пълно“ състояние с трева. Този датчик работи много точно, което е рядкост за конкурентните машини и по този начин може да проверявате действителното ниво на контейнера по всяко време. Отделението за батерията върху тялото на косачка STIHL RMA 235 има дизайн, който Ви позволява да виждате директно нивото на заряд на батерията. С натискане на бутона светва дисплей, който има четири нива. При повдигане на капака се разкрива ключ за спиране и освобождаващ лост за батерията. И двете се движат с голяма прецизност, което подсказва, че ще работят без проблем дълги години.


Акумулаторна косачка STIHL RMA 235 работи с най-използваната комбинация от батерия и зарядно устройство, а именно AK20 и AL101.
STIHL предлага батерия AK20 за тревни площи до 200 квадратни метра, а по-малката батерия AK10 е за до 100 квадратни метра и естествено по-голямата AK30 за до 300 квадратни метра. Те са с еднакви размери и разполагат с
 лесно четим четири-сегментен дисплей, който показва състоянието на заряд. Устройство AL101 зарежда с нормална скорост. С ниският си ампераж - 1.6 то изпълва батерия AK20 с електричество за два часа и половина. Конструкцията на това зарядно позволява то да бъде монтирано на стена, за да заема по-малко място. Светлинния индикатор показва текущото състояние: мигащо зелено означава зареждане; напълно зелени отделения означават, че батерията е готовa за работа. Това зарядно устройство е интелигентно и затова батерията може да бъде оставена върху него за постоянно, без опасност от повреда.
AL300 се води бързо зарядно устройство, което отдава над четири пъти повече енергия. То зарежда за почти четвърт време една батерия AK20 - за около 40 минути. Зарядно устройство AL300 е малко по-скъпо от AL101, но ако времето Ви е ценно, тогава си струва допълнителната инвестиция.

 

 

 

 

 


 

 

Батерия AK20 за косачка STIHL RMA 235 дава наистина впечатляващо 46-минутно време за косене. С нея окосихме без проблем, около 300 квадратни метра, цветна леха и поляна с препятствия. Когато косите по висока трева или неравни площи, може да чуете засилването на мощта на мотора, което гарантира, че никога няма да усетите забиване или спиране. Бяхме толкова изненадани от резултата, че трябваше да направим същия тест отново, седмица по-късно, само за да сме сигурни, че не сме допуснали някаква грешка. 

 


Акумулаторна косачка STIHL RMA 235 дава стабилно усещане, благодарение на колелата и дръжката за управление, а в съчетание с лекото ѝ тегло е и много маневрена. Дръжката е дълга и удобна, с лесно регулиране на височината, което дава възможност за обратно насочване, за лесно маневриране и сложни завои. Чрез регулирането, си оставяте достатъчно място, за да не си удряте краката в гърба на кошчето. На малкия участък, който обработихме, косенето на акумулаторна косачка STIHL RMA 235 беше перфектно и остави превъзходно покритие. Така че, тази компактна косачка издържа нашите тестове с „Отличен“.

 

 

Защо да изберем безжична косачка STIHL RMA 235? 

Да обобщим! Акумулаторна косачка STIHL RMA 235 е лека, мощна, здрава, добре проектирана и с работно време, което побеждава повечето конкуренти на пазара. Покриването на зашеметяващите 300 квадратни метра, само с едно зареждане е впечатляващо, а горния слой на тревата, който се оформи(липсва запетая) беше перфектен.
Косачка STIHL RMA 235 напълно оправдава цената си срещу по-ниско бюджетните ѝ конкуренти.

 

 

 

За да закупите STIHL RMA 235 натиснете Тук

 

 

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички