EUROSYSTEMS M 90 - палцова косачка за висока трева и бурени

Публикувано: 2023-03-06 06:26:08
Категории: Косачки за трева Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

EUROSYSTEMS M 90 е бензинова палцова косачка за висока трева и бурени - един от най-търсените модели в магазини Коледжиков. За да ви запознаем детайлно с възможностите й и основните правила за грижа за машината, решихме да й отделим специално внимание. Затова в следващите редове ще разгледаме кои са характеристиките на палцовата косачка EUROSYSTEMS M 90, какво я прави предпочитана и кои са EUROSYSTEMS - италианският производител, с който работим успешно вече поредна година. 

За да бъдем максимално полезни, ще ви представим накратко и няколко други палцови косачки, които не отстъпват като качество. Те са продукт отново на EUROSYSTEMS, но и на нейни конкуренти. Отличават се по някои параметри, което ги прави подходящи за различните потребности на нашите клиенти. Започваме с: 

Основни характеристики на палцова косачка EUROSYSTEMS M 90 

В продуктовия асортимент на магазин Коледжиков ще откриете две модификации на EUROSYSTEMS M 90, които се различават по техническите си характеристики. 

EUROSYSTEMS M 90EUROSYSTEMS M 90
Двигателчетиритактов BRIGGS & STRATTON 625 Exi-seriesчетиритактов BRIGGS & STRATTON 450 E
Мощност3.7 к.с.2.4 к.с.
Обем на двигателя150 куб.см125 куб.см
Тегло54 кг51 кг


По останалите си параметри двата модела са идентични. Снабдени са с въздушно охлаждане, ръчен стартер, една скорост напред и са с широчина на косене 87 см. Ръкохватката е антивибрационна. Размерите на колелата са 13 инча х 5.6 инча

палцова косачка за висока трева италианскаПалцовата косачка за трева EUROSYSTEMS M 90 е предназначена за косене на буйна и гъста растителност по неравни и наклонени терени. Тя може да се използва още за почистване на сняг или за транспортиране на материали и почва, тъй като позволява да се оборудва с прикачен инвентар. 

Солидна като конструкция, палцовата косачка италианско производство е лесна за използване и проектирана по съвременни стандарти за безопасност. Солидните й колела създават усещане за стабилност, а антивибрационната система отнема част от натоварването по време на косене. Двойният плаващ дефлектор и патентованото движение на острието са гаранция за изключителна здравина и безкомпромисно рязане. 

EUROSYSTEMS M 90 се препоръчва за косене на терени с площ до 5000 кв.метра. Допълнително удобство за потребителя дава възможността за регулиране на височината на ръкохватките. Скоростта на движение е 2,6 км/ч при фиксирана работна височина 2 см. Резервоарът за гориво и при двете модификации е с вместимост 0,8 литра

Кои са EUROSYSTEMS?

Компанията EUROSYSTEMS е създадена през 1973 г. в малкия град Луцара в италианската провинция Реджо Емилия. Той се намира в долината на река По и е дом на поколения фермери. Мисията на компанията тогава е да им осигури качествена техника, с която да облекчи физическия труд. 

Днес EUROSYSTEMS може да се похвали с местно производство и стриктен контрол върху суровините и всички производствени процеси. Определя технологията си на работа като занаятчийска. В продуктовата гама на италианската марка ще откриете мотоблокове, палцови косачки, тракторни косачки, аератори, пръскачки, транспортни колички и други.

Други палцови косачки за трева, които заслужават вниманието ви

В сходен ценови клас като този на EUROSYSTEMS M 90 е моделът AL-KO BM 875 ІІІ.  Той прави впечатление с това, че е в същата цветова гама и има същата работна ширина - 87 см. Снабден е с двигател BRIGGS & STRATTON SERIES 625 E с мощност 3.1 к.с. и обем 190 куб.см. Скоростта му на движение е 2.5 км/ч. Има самоход, регулируеми дръжки, два броя закалени ножове и може да регулирате височината на косене посредством плъзгачи на гредата. Теглото на палцовата косачка е 54 кг. Функцията самоход значително подобрява маневреността на косачката, дори ако се движите по неравна повърхност. Допълнително към AL-KO BM 875 ІІІ може да купите комплект вериги за сняг и универсално гребло за сняг. 

палцова косачка за трева

В по-високия ценови клас може да разгледате няколко модела палцови косачки GRILLO. Марката е известна с високото качество на своите продукти и тяхната мултифункционалност - особеност, която се харесва на много от нашите клиенти.

палцова косачка

Първо ще ви запознаем с GRILLO GF 1 с двигател Loncin G200FA. Тя разполага с достатъчно мощност - 5,5 к.с., за да я оборудвате с допълнителен прикачен инвентар. Има самоход, една скорост напред и ръчен стартер. Ръкохватката е регулираща се и антивибрационна за максимален комфорт на оператора. Вместимостта на резервоара е 3,6 литра, а теглото на самата машина е 47 кг. GRILLO описва тази палцова косачка като изключително стабилна и маневрена. Подходяща е за косене и почистване. Може да бъде оборудвана с косящи греди с различна дължина и с опция мулчиране. Самата процедура по смяна на инвентара е опростена е изисква няколко лесни стъпки. 

Ако разполагате с по-голям бюджет, може да разгледате палцовата косачка за висока трева GRILLO GF 2 с двигател Kohler 3000 Series. Тя е снабдена с три скорости напред и три назад, самоход, ръчен стартер и регулируеми и антивибрационни ръкохватки. Теглото й е съществено по-голямо - 59 кг. 

Тази палцова косачка се придвижва с 4.3 км/ч максимална скорост напред и назад. Предпочитана е за косене на склонове и поляни. Може да бъде използвана с косящи греди с дължина от 110 до 117 см

Когато става дума за палцови косачки за трева, добре познат производител на българския пазар е BCS. В магазини Коледжиков може да разгледате подробно продуктовата гама на марката, включително палцовите косачки. Налични са няколко модела, впечатляват с техническите си параметри. 

Моделът BCS 615L MAX с двигател Honda GP160 например е с мощност 4.8 к.с. самоход, четири скорости (две напред и две назад), регулируемо кормило, което се върти на 180 градуса, ръчен стартер и бърз реверс. Максималната скорост на движение е 3,58 км/ч. 

Палцовата косачка BCS 615L MAX Honda GP160 може да бъде оборудвана според нуждите на потребителя с разнообразен инвентар - палцова греда, ножова греда, роторна косачка, клатещ механизъм, роторна фреза, гребло за сняг, снегопочистваща турбина и други. 

Заключителни думи 

Палцовите косачки са високоефективни машини, които са незаменими за поддръжката на стръмни склонове и терени с гъста тревна и дребна храстовидна растителност. Те са с отлична проходимост, благодарение на дълбоките грайфери на гумите им. Качествените модели се отличават с проста система на управление и бърза смяна на приставките. 

В магазини Коледжиков може да разгледате разнообразието от косачки за трева. Не се колебайте да се допитате до нас в случай на нужда от разясняване на спецификите на всяка една от тях. Може да ни посетите на място или да се свържете с нас посредством формата за контакт.



Може би се интересувате още и от:

Как да косим тревата през лятото

Как да се отървем от високата трева с косачка GRILLO HWT 700

Добре дошли в света на професионалните косачки за трева FERRIS

Ревю: Какво представлява косачката за трева STIHL RMA 235?

4 страхотни модела бензинови косачки за трева AL-KO за 2019 г.

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание