Филтрирай
Цена
0лв.5698лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Акумулаторни косачки за трева

Акумулаторни косачки за трева → Цени — Коледжиков

Какво е акумулаторна косачка за трева?

Акумулаторните косачки за трева като конструкция са сходни на електрическите. Съществена разлика между двата вида е, че кабелните модели обикновено са с ограничен обхват - до 100 метра от контакта. И в двата случая машината е снабдена с нож, защитен корпус, шаси, колела, дръжка за направляване, торба или кош за изрезки, мотор и батерии. 

Ножът е в хоризонтално разположение, успоредно на тревната настилка. Завърта се от двигателя, а при допир с райграса го отрязва определена височина. Изрезките се събират в кош, мулчират се или се изхвърлят на моравата, а височината на откос се определя централно или индивидуално чрез лост за повдигане и снижаване на корпуса. 

Безкабелните косачки на батерии се стартират с бутон, а острието се активира с натискане и задържане на лост върху ръкохватката. Щом бъде отпуснат, острието спира да се върти.

Употребата на батерии при акумулаторните косачки за трева осигурява по-голяма мобилност, тъй като не е необходимо да сте на определено разстояние от електрическия контакт. По-старите модели използват 12 V оловно-киселинни акумулатори, които се зареждат до 24 часа и осигуряват време за работа 30 минути

Днес мнозина предпочитат литиево-йонните батерии за по-добри резултати. Те осигуряват издръжливост до 60 минути и се презареждат напълно само за 2-3 часа. Въпреки че цената им е по-висока от тази на оловно-киселинните, са по-дълготрайни. Нужно е да ги сменяте само веднъж на 10 години, тъй като позволяват до 5 000 цикъла на презареждане

Характеристики

Търсейки подходящата за вас акумулаторна косачка за трева, обърнете внимание на три основни критерия:

Какъв вид батерия използва?

Основната причина, поради която безжичната косачка на батерии е предпочитана, е удобството, което предлага. При нея отпада необходимостта да се съобразявате с дълъг кабел. Също така ви дава свободата на бензиновите модели, но без да е необходимо да зареждате я с гориво. 

Захранващото напрежение на батерията е в пряка връзка с мощността на машината за косене. Колкото по-висок волтаж притежава, толкова по-мощна е тя. При нас ще откриете варианти с мощност 20V, 36V, 40V, 60V, 72V и 80 V.

Как се задвижва?

Самоходните модели разполагат със задвижване на задните колела в посока напред и назад. Всичко, което се изисква от оператора, е да избере посоката и да контролира скоростта на самохода. Тази функция осигурява лекота на работа и по-малко умора.

Моделите без самоход се задвижват, като разчитат на физическата сила на оператора, който ги бута или тегли. Колелата със сачмени лагери улесняват придвижването на равно, но косенето на хълмист терен може да бъде уморително. 

Има ли функция мулчиране?

Какво да правите с изрезките от трева? Много акумулаторни модели предлагат решение за справяне с тях като ги мулчират. Мулчирането е процес, при който ножовете обработват изрезките, докато не бъдат нарязани на ситно. След което се изхвърлят обратно на земята, за да обогатяват почвата с хранителни вещества.

За какво са предназначени?

Тези косачки ви позволяват да работите независимо от фиксирани източници на енергия и изкопаеми горива. Просто поставете мощната универсална батерия и започнете да косите, докато не отречете и последния стрък трева във вашата градина. Без кабели. Без мирис на бензин. 

Акумулаторните имат ясни предимства пред бензиновите или електрическите модели, като например ниското им тегло и отличната гъвкавост. Без изпарения с неприятна миризма, без навиване и развиване на кабела, който пречи и има вероятност да бъде прерязан. 

Използвайки акумулаторна косачка, Вие не само постигате бързо и ефективно косене на райграс, съпоставимо по мощност с моторна машина, но и ще помогнете за спасяването на планетата, като намалите въглеродните емисии. Плюс това, не е нужно да се занимавате с удължители и захранващи кабели, докато косите. Използването на електрически кабели е не само неудобно, но и опасно. Технологията се развива в посока използване на електрическа енергия, като алтернатива на бензиновото гориво. За това не е изненадващо, че все повече производители се насочват върху проектирането и производството на акумулаторни косачки.

Предимства

Косачките с батерии са безжични, презареждат се бързо и работят до 60 минути. Ако това не е достатъчно, ето още причини, които да ви убедят в достойнствата им:

 • Стартират мигновено

С натискането на един бутон започвате да работите почти мигновено. Не се налага изтегляне на въже и подкачане на гориво. За акумулаторните косачки температурата в околната среда не е кой знае колко определяща за производителността им. 

 • Ниско тегло

Тежат много по-малко от бензиновите модели. Най-тежката част е акумулаторната батерията, която може да представлява до 40% от общото тегло на машината. Благодарение на леката конструкция, се придвижат лесно по двора и се изкачват по склонове с минимални усилия. 

 • Ниски шумови нива

Почти не издават шум. Единственият звук, издаван от машината, е завихрянето на ножа, когато се върти и реже тревата. Акумулаторните машини за косене на трева работят почти безшумно и са по-тихи от електрическите и бензиновите.

 • Екологични

Благодарение на захранването с батерия, не генерирате вредни емисии. 

 • Минимална поддръжка

Не е необходима смяна на компоненти, за да се поддържа една акумулаторна косачка. Всичко, което трябва да направите, е да я почиствате редовно и да следите дали батерията е винаги заредена

Литиево-йонните акумулаторни батерии имат дълъг експлоатационен живот и при правилна експлоатация и поддръжка могат да издържат много години, преди да се наложи смяната им. 

Защо да ги закупим от Коледжиков?

Коледжиков ЕООД е фирма, която ще ви осигури цялостно обслужване. Нашите консултанти ще ви помогнат да изберете точния за вас модел акумулаторна косачка за трева. Ще ви инструктират как да работите с нея и как да я поддържате и съхранявате. Осигуряваме гаранционен и следгаранционен сервиз

Като търговец с дългогодишен опит на пазара на градинска, паркова и горска техника ви препоръчваме косачките на:

 • GreenWorks
 • AL-KO
 • ETESIA
 • STIHL
 • MAKITA
 • HUSQVARNA.

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да. В онлайн магазина може да пазарувате като гост или да използвате опцията "Бърза поръчка без регистрация"

Какви са начините за доставка?

Ще получите вашата поръчка с куриерска фирма или с наш разнос. 

Каква е цената за доставка?

Получавате безплатна доставка при поръчка над 250 лв. до посочен от Вас адрес, независимо от населеното място на територията на България. Изключение правят артикулите от раздел "Винарско оборудване" и тези в промоция. Конкретна информация за Вашата поръчка може да получите от нашите търговски консултанти. 

В какъв период ще получим продуктите?

Стараем се да доставяме възможно най-бързо направените поръчки. Стандартният срок отнема от 1 до 3 работни дни. В някои случаи са необходими до 30 работни дни. Повече информация за продуктите, които изискват повече време за доставка, може да научите от нашите търговски консултанти. 

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Акумулаторни косачки за трева"?

Цените на акумулаторните косачки за трева са в диапазона от около 250 до 5 000 лв. 

Акумулаторна самоходна косачка за трева BRILL Li 46S 3in1 - 80V KIT
Самоходна косачка за трева BRILL Li 46S 3in1 - 80 се захранва от Li-Ion батерии с мощност 2.5 Ah. Работата с тази машина за косене е много лека и...
BRILL
Редовна цена 1 199.00 лв. Цена 799.00 лв.
 • -400.00 лв.
Акумулаторна самоходна косачка за трева BRILL Li 51S 3in1 - 80V KIT
Акумулаторна косачка за трева BRILL Li 51S 3in1 - 80 притежава безчетков мотор с висока мощност и напрежение 80 V. Този електромотор се захранва...
BRILL
Редовна цена 1 299.00 лв. Цена 899.00 лв.
 • -400.00 лв.
Акумулаторна косачка за трева RYOBI RY18LMX40A-240, 36V, 2x4 Ah, 40 см., 50 л
Акумулаторна косачка за трева RYOBI RY18LMX40A-240 притежава безчетков мотор, който се захранва от две батерии с напрежение 18 V. Способен е да...
RYOBI
Редовна цена 1 012.50 лв. Цена 961.88 лв.
 • -5%
Акумулаторна косачка за трева RYOBI RLM36X41H-50P, 36V, 5 Ah, 40 см., 50 л
Косачка за трева RYOBI RLM36X41H50P притежава EasyEdge ™ система, която ви позволява да косите безопасно в близост до цветни лехи. Косилният...
RYOBI
Редовна цена 1 220.50 лв. Цена 1 159.48 лв.
 • -5%

Свързани статии


Често задавани въпроси за акумулаторни косачки за трева

Акумулаторна или бензинова косачка? 

Акумулаторните косачки за трева набират все по-голяма популярност. Те са добра алтернатива на електрическите и споделят някои от преимуществата на бензиновите – липса на кабел и мощност. За терени, които са със сложна форма и с повече препятствия, може да предпочетете акумулаторните косачки за трева пред бензиновите.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички