Филтрирай
Цена
247 лв. 4706 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Акумулаторни косачки за трева

Акумулаторни косачки за трева → Цени — Коледжиков

Какво представлява акумулаторната косачка

В наши дни почти всичко използва електричество като източник на енергия, за да работи. Всичко е електрическо: домакински уреди, автомобили и акумулаторни косачки. Продължете да четете, за да научите какво представляват как работят?

Свободни и независими

Тези косачки ви позволяват да работите независимо от фиксирани източници на енергия и изкопаеми горива. Просто поставете мощната универсална батерия и започнете да косите, докато не отречете и последния стрък трева във вашата градина. Без кабели. Без мирис на бензин. Акумулаторните имат ясни предимства пред бензиновите или електрическите модели, като например ниското им тегло и отличната гъвкавост. Без изпарения с неприятна миризма, без навиване и развиване на кабела, който пречи и има вероятност да бъде прерязан. 

Използвайки акумулаторна косачка, Вие не само постигате бързо и ефективно косене на райграс, съпоставимо по мощност с моторна машина, но и ще помогнете за спасяването на планетата, като намалите въглеродните емисии. Плюс това, не е нужно да се занимавате с удължители и захранващи кабели, докато косите. Използването на електрически кабели е не само неудобно, но и опасно. Технологията се развива в посока използване на електрическа енергия, като алтернатива на бензиновото гориво. За това не е изненадващо, че все повече производители се насочват върху проектирането и производството на акумулаторни косачки.

Конструкция и производителност на акумулаторната косачка

Конструирани са по идентичен начин с електрическите. Единствената разлика между двата вида е, че кабелните модели обикновено са с ограничен обхват - до 100 метра от контакта. Като цяло имат нож, защитен корпус, шаси, колела, дръжка за направляване, торба или кош за изрезки, мотор и батерии. Ножът е в хоризонтално разположение, успоредно на тревната настилка. Завърта се от двигателя, а при удар с райграса отрязва определена дължина на стръковете. Изрезките се събират в кош или се мулчират, или се изхвърлят на моравата. Височината на откос се определя централно или индивидуално, чрез лост за повдигане и снижаване на корпуса. Стартират се с бутон, а острието се активира с натискане и задържане на лост върху ръкохватката. Щом бъде отпуснат, острието спира да се върти.

Това, което различава безжичните косачки е, че те работят с батерия. Употребата на батерии осигурява по-голяма мобилност, тъй като не е необходимо да сте на определено разстояние от електрическия контакт. Ранните модели използват 12 V оловно-киселинни акумулатори, които се зареждат до 24 часа, а имат живот 30 минути. Днес всички разчитат на литиево-йонни батерии за по-добри резултати. Имат издръжливост до 60 минути и се презареждат напълно само за 2-3 часа. Въпреки, че цената им е по-висока от тази на оловно-киселинните, са по-дълготрайни. Нужно е да ги сменяте веднъж на 10 години. Освен това издържат до 5 000 цикъла на презареждане. Трябва да запомните, че колкото по-голяма е необходимата мощност, толкова по-кратко време ще издържат батериите.

Избор на акумулаторна косачка

Изборът на правилната косачка може да бъде лесен. За да разберете разликата в различните модели, трябва само да разгледате и да сте запознат с 3-те основни фактора: 

  • Какъв вид батерия използва

Най-голямата причина да закупите безжична косачка е удобството да не се налага да влачите удължителен кабел около двора. Също така ви дават свободата на бензиновите модели, без да е необходимо да зареждате с гориво. Захранващото напрежение на батерията е в пряка връзка с мощността на машината за косене. Колкото по-висок волтаж притежава, толкова по-мощна е тя. При нас ще откриете варианти с мощност 20V, 36V, 40V, 60V, 72V, 80 V.

  • Как се задвижва

Самоходните модели разполагат със задвижване на задните колела, в посока напред и назад. Всичко което прави операторът е да избере посоката и да контролира скоростта на самоход. Тази функция осигурява по-голяма лекота на работа и по-малко умора.

Моделите без самоход се задвижват, като разчитат на физическата сила на оператора, който ги бута или тегли. Колелата със сачмени лагери улесняват придвижването на равно, но косенето на хълмист терен може да бъде уморително. За сметка на това са сред най-бюджетните опции за закупуване

  • Мулчиране

Какво да правите с изрезките от трева? Много акумулаторни модели предлагат решение за справяне с тях като ги мулчират. Мулчирането е процес, при който ножовете обработват изрезки, докато не бъдат нарязани на ситно. След което се изхвърлят обратно на земята, за да обогатяват почвата с хранителни вещества.

Какви са предимствата на акумулаторни косачки за трева

Електрическите аналози са не само опасни, но и времето за косене с тях се удължава, заради непрекъснатото теглене и наместване на кабела. Косачките с батерии са безжични, презареждат се бързо и работят до 60 минути. Ако това не е достатъчно, ето още причини, които да ви подтикнат да изберете.

Стартират мигновено

С натискането на един бутон започвате да работите почти мигновено. Не се налага изтегляне на въже и подкачане на гориво. Няма значение дали е топло или студено, защото работи на всякакво време. 

Ниско тегло

Тежат много по-малко от бензиновите модели. Най-тежката част е акумулаторната батерията, която може да представлява до 40 % от общото тегло на машината. Благодарение на леката конструкция се придвижат лесно около двора и се изкачват по склоновете с минимални усилия. Това води до по-малко умора на оператора, след приключване с косенето.

Ниски шумови нива

Почти не издават шум. Единственият звук, излъчващ се от машината, е завихрянето на ножа, когато се върти и реже тревата. Акумулаторните машини за косене на трева работят почти безшумно и са по-тихи от електрическите и бензиновите.

Екологични

Благодарение на захранването с батерия, получавате мощност, без вредни емисии. Без гориво, масло, свещи и вредни газове.

Минимална поддръжка

Не е необходима смяна на компоненти, за да се поддържа една акумулаторна косачка. Всичко, което трябва да направите, е да я почиствате редовно и да се уверите, че батерията е винаги заредена. Литиево-йонните акумулаторни батерии имат дълъг експлоатационен живот и при правилна експлоатация и поддръжка могат да издържат много години, преди да се нуждаят от подмяна. 

Защо да купите акумулаторна косачка от koledzhikov.bg

Ако сте собственик на двор, който не надвишава един декар, този модел е точно за Вас. Нашите ТОП предложения са марки GreenWorks, AL-KO, ETESIA, STIHL, MAKITA, HUSQVARNA.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички