Филтрирай
Цена
788 лв. 17050 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Косачки за висока трева

Косачки за висока трева → Промо Цени — Коледжиков

Косачки за висока трева с удивителни способности

Това са здрави и надеждни машини, които са предназначени за косене на плевели, бурени и издънки. Проектирани и създадени да работят в най-тежките условия, които може да предложи един тревен терен.  Най-често се използват за окосяване на обрасли ниви и диви, неподдържани тревни площи. Пригодени са за употреба на места като горски пътеки, паркове, овощни градини и пътни банкети. Те могат да се използват и за рязане на трева под дървета, където е възможно да има камъни и други твърди предмети, без риска да се повреди ножа или ротора на машината.

Тези косачки ефективно се справят с окосяване и разчистване на разнородна растителност от всякакви територии. Косят трева, плевели, бурени и издънки с височина от 15 до над 20 сантиметра. Режат дървесен материал с дебелина до 5 сантиметра, като стебла на фиданки. Лесната работа и повишена маневреност на косачките за висока трева са гаранция за ефективност и производителност. Независимо дали ще я използвате за професионална работа или за лична употреба има много причини, поради които да инвестирате в косачка за висока трева.

Някои от тях са:

 • Възможност за косене на всякаква растителност;
 • Мощен бензинов двигател;
 • Голям нож за максимална производителност;
 • Здрав и устойчив дизайн;
 • Висока скорост на рязане;
 • Лесна за употреба;
 • Гъвкава и маневрена.

Мулчери за тревна и храстова растителност

Наричат ги така, защото косят диви и неподдържани райони с лекота. Косачките за висока трева разполагат с мощен бензинов двигател, за да се осигури необходимата сила на острието да реже дебели растения. Косилния апарат е от подсилена стомана. Ножът, освен че е с голяма дължина, е и закален, така че да не се чупи и огъва при среща с твърд предмет. Апаратът за косене е така устроен, че да не изхвърля камъни или други отломки встрани с голяма скорост. Благодарение на това, се предотвратяват инциденти, свързани с наранявания или причиняване на материални щети. Здравата трансмисия и блокаж на диференциала ограничават приплъзването и буксуването по терена. Резултатът е надеждно задвижване и безопасна работа на стръмни склонове и хлъзгави участъци. За повишена безопасност скоростта на спускане по стръмен наклон е ограничена, а ножът спира да се върти при отпускане на задвижващия лост.

Какви са предимствата на косачки за висока трева

Основно преимущество в тяхна полза е широкия откос. Притежават косилен апарат с широчината на косене, която в някои случаи може да надвишава 100 сантиметра. По този начин се постига голяма скорост при окосяване на обширна територия. Голяма количество работа се извършва за сравнително кратък период от време. Освен това остриетата издържат на по-груба растителност и среща с твърд предмет. Това позволява на мулчерите за тревна растителност да косят диви и саморасли растения, храсти и издънки. Много са мощни, като двигателите им варират от 8 до 15 конски сили. Придвижват се върху големи пневматични гуми с дълбок грайфер. Косачки за висока трева включват добавени функции, които улесняват работата им по неравен терен. Такива са блокаж на диференциала за допълнително сцепление и подвижно свързан косилен апарат за равномерна височина на косене.

Как да изберем косачка за висока трева

Налични са разнообразни модели, които използват различни функции за подобряване на производителността. Най-важните параметри, които трябва да уточните са:

 • Устройство на косилния апарат

Той може да бъде с хоризонтални или вертикални остриета. Хоризонталният ни е добре познат. Съставен е от единичен нож, който се върти около центъра си за да реже. Ножът се изработва от закалена стомана и е с голяма дебелина, за да не се огъва при удар с твърд предмет. Вертикалната система за косене представлява барабан с множество чукови остриета, които са подвижно монтирани. Под въздействие на центробежната сила режат трева и храсти без затруднения. При среща с твърд предмет може да се счупи единично острие, но не и целия косилен апарат.

 • Безопасност

Безопасност се отнасят към ножовете: как се отклоняват отломките и как се задвижват? Косачките за висока трева трябва да имат метален дефлектор, който предотвратява изхвърчането на отломки. Острието трябва да се задвижва с лост и след това бързо да спират, когато операторът пусне лоста. Дори е по-безопасно, ако има зацепване на ножовете на две степени, за да се предотврати неволно стартиране и аварии.

 • Лесна поддръжка

Запознайте се по какъв начин се предава мощността от двигателя към ножа и трансмисията. Дали е ремъчна, с вал или е хидравлична? Повечето мулчери за тревна растителност използват ремъци за задвижване и на двете или ремък за ножа и хидравлика за самохода. Хидравличните предавки не само дават на оператора безстепенен контрол на скоростта, но също така премахват притесненията за подмяна на задвижващите ремъци. 

 • Лесна работа

Тъй като това са големи и тежки машини, трябва да се маневрени, да се управляват лесно и да са безопасни. Заключването на диференциала ще ви осигури сигурно сцепление на колелата когато се изкачвате или спускате по стръмен наклон. Функция, която помага на оператора да завива по-лесно с машината, може да бъде от огромна помощ. Наличието на предно въртящо колело, улеснява завъртането на косачката в различна посока и позволява на оператора да маневрира около препятствия.

Съвети за работа с косачка за висока трева

Косенето на груба и сурова растителност е съвсем различно изживяване от това на обикновен райграс. Преди да сте започнали работа, задължително трябва да облечете предпазни дрехи, които да ви защитават. Ръкавици, очила и предпазна жилетка са неразделни части от обичайното облекло. Районите, които изискват косене с косачка за висока трева, разбира се са покрити с по-висока растителност, което прави по-трудно да се види какви препятствия има.

Имайки това предвид, първо трябва да се уверите, че в зоната, която ще обработвате, няма хора, превозни средства и всичко друго, което може да бъде наранено или повредено от случайно изхвърлени отпадъци и камъчета. След това е добре да обходите района, за да проверите за големи и тежки предмети като пънове, метални отломки и камъни. Ако е възможно - преместете ги. Но ако не е, трябва да ги маркирате с неонова лента, знамена или други ярко оцветени маркери, които ще ви помогнат да ги забележите от разстояние.

Най-накрая, когато косите, започнете с височината на острието на по-високо положение, за да избегнете удари с твърди предмети, които може да са останали на земята. След това ще бъде по-лесно повторно да огледате зоната, преди да използвате по-малка височина на косене.

Косачка - мулчер ще намерите в koledzhikov.bg

Купете професионални косящи машини с марка ETESIA и GRILLO.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички