Филтрирай
Цена
1240лв.14490лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Косачки за висока трева

Косачки за висока трева → Самоходни → Промо Цени — Коледжиков

Какво е косачка за висока трева? 

Косачките за висока трева се използват за окосяване на обрасли ниви и неподдържани тревни площи. Пригодени са за употреба на места като горски пътеки, паркове, овощни градини и пътни банкети. Те могат да се използват и за косене на трева под дървета, където е възможно да има камъни и други твърди предмети, без риск да се повреди ножът или роторът на машината.

Характеристики

Косачките за висока трева разполагат с мощен бензинов двигател, който осигурява необходимата сила на острието да реже дебели растения. Косилният апарат е от подсилена стомана. Ножът, освен че е с голяма дължина, е и закален, така че да не се чупи и огъва при среща с твърд предмет

Апаратът за косене е така устроен, че да не изхвърля камъни или други отломки встрани с голяма скорост. Благодарение на това, се предотвратяват нежелани инциденти, като наранявания или причиняване на материални щети. 

Здравата трансмисия и блокажът на диференциала ограничават приплъзването и буксуването по терена. Резултатът е надеждно задвижване и безопасна работа по стръмни склонове и хлъзгави участъци. За повишена безопасност скоростта на спускане по стръмен наклон е ограничена, а ножът спира да се върти при отпускане на задвижващия лост.

На пазара ще откриете косачки, които разполагат с различни функции. Най-важните параметри, които трябва да уточните, са:

 • Устройство на косилния апарат

Той може да бъде с хоризонтални или вертикални остриета. Хоризонталният е съставен от единичен нож, който се върти около центъра си, за да реже. Той е изработен от закалена стомана и е с голяма дебелина, за да не се огъва при удар в твърд предмет. 

Вертикалната система за косене представлява барабан с множество чукови остриета, които са подвижно монтирани. Под въздействие на центробежната сила те режат трева и храсти без затруднение. При среща с твърд предмет може да се счупи единично острие, но не и целият косилен апарат.

 • Безопасност

Косачките за висока трева трябва да имат метален дефлектор, който предотвратява изхвърчането на отломки. За да се предотврати неволно стартиране на машината и авария, препоръчително е да има две степени на зацепване на ножовете. 

 • Маневреност

Косачките за висока трева са големи и тежки. Важно е да са маневрени. Заключването на диференциала ще ви осигури добро сцепление на колелата, когато се изкачвате или спускате по стръмен наклон. Наличието на предно въртящо колело улеснява завъртането на косачката в различни посоки и позволява на оператора да маневрира около препятствия.

Какви са предимствата на косачки за висока трева?

Основно преимущество е широкият откос. В някои случаи работната ширина може да надвишава 100 см. По този начин се постига завидна бързина на косене.  територия. Можете за сравнително кратък период от време да отметнете повече работа. 

Остриетата на косачките за висока трева са устойчиви на по-груба растителност и среща с твърд предмет. Именно заради това с тях по-лесно се косят саморасли растения, храсти и издънки. Те са мощни, като мощността на двигателите им варира от 8 до 15 конски сили. Придвижват се с големи пневматични гуми с дълбок грайфер. 

Съвременните косачки за висока трева са снабдени с полезни функции, които улесняват работата на оператора. Такива са блокаж на диференциала за допълнително сцепление и подвижно свързан косилен апарат за равномерна височина на косене.

Съвети за работа с косачка за висока трева

Косенето на груба и сурова растителност е съвсем различно изживяване от това на обикновен райграс. Преди да сте започнали работа, задължително трябва да облечете предпазни дрехи, които да ви защитават. Ръкавици, очила и предпазна жилетка са неразделни части от обичайното облекло. Районите, които изискват косене с косачка за висока трева, разбира се са покрити с по-висока растителност, което прави по-трудно да се види какви препятствия има.

Имайки това предвид, първо трябва да се уверите, че в зоната, която ще обработвате, няма хора, превозни средства и всичко друго, което може да бъде наранено или повредено от случайно изхвърлени отпадъци и камъчета. 

След това е добре да обходите района, за да проверите за големи и тежки предмети като пънове, метални отломки и камъни. Ако е възможно - преместете ги. Но ако не е, трябва да ги маркирате с неонова лента, знамена или други ярко оцветени маркери, които ще ви помогнат да ги забележите от разстояние.

Най-накрая, когато косите, започнете с височината на острието на по-високо положение, за да избегнете удари с твърди предмети, които може да са останали на земята. След това ще бъде по-лесно повторно да огледате зоната, преди да използвате по-малка височина на косене.

За какво са предназначени?

Тези косачки ефективно се справят с окосяване и разчистване на разнородна растителност от всякакви площи, както и мулчиране. Косят трева, плевели, бурени и издънки с височина от 15 до над 20 сантиметра. 

Режат дървесен материал с дебелина до 5 см като стебла на фиданки. Лесното управление и повишената маневреност на косачките за висока трева са гаранция за ефективност и производителност. Независимо дали ще ги използвате за професионална работа, или за лична употреба има много причини, поради които да инвестирате в тях:

 • Възможност за косене на всякаква растителност
 • Мощен бензинов двигател
 • Голям нож за максимална производителност
 • Здрав и устойчив дизайн
 • Висока скорост на рязане
 • Лесни са за употреба и са маневрени. 

Защо да купим косачка за висока трева от Коледжиков?

Фирмата ни има дългогодишен опит в търговията с градинска техника. При нас ще откриете косачки за висока трева в широк ценови диапазон, като може да сравнявате продуктите и да ги сортирате както по цена, така и по марка и вид. Предлагаме професионална консултация, инструктаж, сервизно обслужване и бърза доставка. 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, в онлайн магазина ни може да пазарувате като гост и да използвате опция "Бърза поръчка без регистрация"

Какви са начините за доставка?

Работим с всички куриерски фирми, обслужващи територията на страната. 

В какъв период ще получим продуктите?

Ще ви доставим възможно най-бързо желаните продукти. Стандартният срок е между 1 и 3 работни дни. Периодът за доставка може да се удължи до 30 работни дни за някои машини, които изискват производствено време.

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Косачки за висока трева"?

Предлагаме косачки за висока трева на цени от 788 до 17 050 лв. 
Вижте още:

Пръскачки

Фрези

Мини резачки за клони

Палцова косачка за трева EUROSYSTEMS M 90, B&S 625 Exi, 3.7 к.с.
Палцова косачка EUROSYSTEMS M 90 се справя идеално с косенето на буйна и гъста трева по наклонени и неравни терени. Стартирането ѝ е лесно и...
EUROSYSTEMS
Редовна цена 1 893.00 лв. Цена 1 699.00 лв.
 • -194.00 лв.
Палцова косачка за трева EUROSYSTEMS M 90, Loncin 123 OHV, 3 к.с., 87 см
Палцова косачка за трева EUROSYSTEMS M 90 е предназначена за косене на буйна и гъста растителност по неравни и наклонени терени. Стартира се...
EUROSYSTEMS
Редовна цена 1 514.00 лв. Цена 1 359.00 лв.
 • -155.00 лв.
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички