Категории
Филтрирай
Цена
6405 лв. 98086 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Косачки райдери

Косачки райдери с преден косящ апарат → Промо Цени — Коледжиков

Маневрена косачка за косене на трева около препятствия и тесни пространства

Райдър за косене е вид косачка, на която косилния апарат е монтиран пред, а не под машината. Поставянето му в предна позиция има множество предимства, както за потребителя, така и за вида на тревата. Когато косилния апарат е монтиран отпред, той:

  • Произвежда правилното количество въздушно налягане под корпуса;
  • Се движи свободно и независимо от самата машина, за да следва всички контури на земята и да сведе до минимум скалпирането;
  • Е отличен за всякакви неудобни ъгли или ограничени пространства, които биха победили конвенционалната косачка със среден монтаж на косящия апарат;
  • Може да достига под пейки, живи плетове и да коси около дървета, тесни пространства и се доближава до бордюри, дървета, храсти и друга растителност.

Ако имате голяма морава, косенето може би Ви коства много време и упорит труд. Ако е така, моторна косачка райдър може да Ви спести ценното време.

Особености на райдър за косене

Завиването се осъществява от задните, а не от предните колела, както при стандартните тревни трактори. Сложни маневри могат да бъдат изпълнявани, благодарение на тази система за управление. Задвижването и шарнирното окачване дават предимство на задните колела точно да следват предните, така че няма да се да притеснявате, че задната част на косачката ще се блъсне в нещо което вече сте заобиколили. Точно за това се справя по-добре при косене около препятствия.

Косилният апарат не е неподвижно монтиран, а е “плаващ”. Системата за окачване му позволява да следва извивките на терена, като по този начин елиминира възможността за скалпиране на тревни участъци. Корпусът на косящия апарат има малки колела, чрез които се движи по тревната настилка и така постига равномерна височина на косене. За да се определи височината на откос се използва предварително зададени настройки.

Има модели с ръчно или хидростатично предаване, сред които да избирате. Хидростатичните трансмисии са толкова лесни за управление, колкото автоматична скоростна кутия на автомобил. Просто натиснете педала, за да регулирате безстепенно скоростта на движение. Има и опция за задвижване на четирите колела, ако се нуждаете от допълнителното сцепление, когато се движите по наклон или върху влажна, хлъзгава трева.

Управляването на косачка райдър е изключително лесно. Водачът се настанява на удобна седалка, която действа като спирачка. Когато машината е в движение задвижването ще спре, ако операторът стане от седалката. Това е функция за безопасност в случай на инцидент. Също така, някой модел имат система ROPs за защита на водача при преобръщане. Воланът, педалите и всички контролни бутони и лостове са удобно разположени около шофьорското място. Водачът има видимост и лесен достъп до всеки един от тях.

Какви са предимствата на косачка райдър

Преимуществата главно произхождат от косилния апарат, който се намира пред машината. По този начин операторът има по-добра видимост към него. Предният монтаж на апарата за косене е отличен за достигане на всякакви неудобни ъгли или ограничени пространства, които биха били непосилни за конвенционалните модели. Райдърът коси под храсти и дървета, като се доближава максимално близо до препятствия и обекти. Няма да прекарвате време в използване на тример или коса за оформяне и довършителни работи. Предният апарат за косене постига перфектно отрязване на стръковете, тъй като тревата не се смачква преди ножа да я достигне, което често се случва при модели със среден монтаж.

Всички косачки райдър притежават ефективна, висококачествена система за мулчиране на тревата, която не само ви спестява много време, но и много пари! Събирането на изрезки се елиминира, тъй като се нарязват на малките парченца и след това падат на земята, за да се превърнат в ценен почвен тор. Това значително намалява времето ви за косене, тъй като не е необходимо да се спира, за да се изпразва пълният кош.

Когато тревата е висока и трябва да се скъси до много малко височина, тогава мулчирането не е ефективно. В този случай бихте могли да се възползвате от косачка райдър с кош за събиране на тревните изрезки. Тези модели осигуряват задържането на голям обем тревен отпадък преди да бъде изхвърлен. Щом се запълни кошът може да се изпразни по два начина - ръчно и механично. Ръчното изпразване се осъществява с лоста за повдигане и отваряне на контейнера. Механичните включват хидравлична система за разтоварване на отпадъка.

Райдърите имат голяма широчина на откос. Косилният апарат е съставен от два или три ножа, чиято обща работна ширина може да надвишава 120 сантиметра. Остриетата се застъпват, така че да не се остава неотрязана ивица помежду им. Предлагат се устройства с различна ширина на рязане, така че можете да персонализирате машината според вашата градина.

С толкова голям откос бързо се окосяват обширни територии и площи. Освен това, апаратът разполага със сервизна позиция. Когато трябва да се обслужва или измие може да се изправи вертикално, на 90 градуса. Благодарение на това се осъществява лесен достъп от оператора до ножовете.

Защо е по-добре да закупите косачка райдър

Ето 5 причини, поради които си заслужава да закупите косачка райдър:

  • Драстично намалява времето за работа

Не може да има съмнения, че предният косилен апарат, способен да достига навсякъде, съкращава времето за окосяване на тревата в дадена област.

  • Постига изключително рязане

Когато харчите толкова пари за градинско оборудване очаквате най-доброто. Простият факт, че ножа достига до тревата преди колелата да я утъпчат, осигурява перфектно отрязване на правилната височина.

  • По-добра видимост

Операторът всъщност виждат какво се коси, докато го прави. Неограничената видимост позволява на оператора да се чувства комфортно. Страхотна възможност е да виждате какво прави машината във всеки един момент, което е особено полезно при окосяване на силно озеленени имоти.

  • Достъп навсякъде

Остриетата достигат, недосегаемите за традиционните ножове със среден монтаж зони.

  • Малки размери

Машината е компактни размери, така че тя може да преминава през врати със стандартна ширина. Освен това габаритните размери улесняват съхраняването, защото заема ограничено пространство.

Три от петте по-горе изброени предимства (намалено време, видимост и достъпност) помагат да се дефинира производителността - нещо, което е важно когато правите избор. Към тях трябва да добавим и възможността за подмяна на косилния апарат, така че косачката райдър да бъде оборудвана с различен размер или друг прикачен инвентар.

Машини за косене на трева на добра цена от koledzhikov.bg

Предлагаме косачки райдър с марка GRILLO, HUSQVARNA и KUBOTA.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички