Категории
Филтрирай
Цена
7039лв.55713лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Косачки райдери

Косачки райдери с преден косящ апарат → Промо Цени — Коледжиков

Какво е косачка райдер и как работи?

Косачката райдер представлява машина, на която косилният апарат е монтиран пред, а не под нея. Поставянето му в предна позиция има множество предимства, както за потребителя, така и за вида на тревата. Когато косилният апарат е монтиран отпред, той:

  • Произвежда правилното количество въздушно налягане под корпуса
  • Се движи свободно и независимо от самата машина, за да следва всички контури на земята и да сведе до минимум скалпирането
  • Е подходящ за всякакви неудобни ъгли или ограничени пространства
  • Може да достига под пейки, живи плетове и да коси около дървета, тесни пространства и да се доближава до бордюри, дървета, храсти и друга растителност

Характеристики

Една от спецификите на косачките райдер е завиването. То се осъществява от задните, а не от предните колела, както при стандартните трактори за косене. Благодарение на тази система за управление може да се изпълняват сложни маневри. 

Задвижването и шарнирното окачване дават предимство на задните колела точно да следват предните, така че да не се притеснявате, че задната част на косачката ще се блъсне в нещо, което вече сте заобиколили. Точно за това косачката райдер се справя по-добре при косене около препятствия.

Косилният апарат не е неподвижно монтиран, а е "плаващ". Системата за окачване му позволява да следва извивките на терена, като по този начин елиминира възможността за скалпиране на тревни участъци

Корпусът на косящия апарат има малки колела, чрез които се движи по тревната настилка и така постига равномерна височина на косене. За да се определи височината на откос, се използват предварително зададени настройки.

Управляването на косачка райдер е изключително лесно. Водачът се настанява удобно на седалката, която действа като спирачка. Когато машината е в движение, задвижването ще спре, ако операторът стане от седалката. Това е функция за безопасност в случай на инцидент.

Някои модели имат система ROPs за защита на водача при преобръщане. Воланът, педалите и всички контролни бутони и лостове са удобно разположени около шофьорското място. Водачът има видимост и лесен достъп до всеки един от тях.

Видове

На пазара се предлагат модели с ръчно или хидростатично предаване. Хидростатичните трансмисии са толкова лесни за управление, колкото автоматичната скоростна кутия на автомобил. Просто натискате педала, за да регулирате безстепенно скоростта на движение. Има и опция за задвижване на четирите колела, ако се нуждаете от допълнителното сцепление, когато се движите по наклон или върху влажна, хлъзгава трева.

Предимства

Преимуществата главно произхождат от косилния апарат, който се намира пред машината. По този начин операторът има по-добра видимост към него. Предният монтаж на апарата за косене е отличен за достигане на всякакви неудобни ъгли или ограничени пространства, които биха били непосилни за конвенционалните модели. 

Райдерът коси под храсти и дървета, като се доближава максимално близо до препятствия и обекти. С него след това няма да се наложи да прекарвате време в използване на тример или коса за оформяне и довършителни работи. Предният апарат за косене постига перфектно отрязване на стръковете, тъй като тревата не се смачква преди ножа да я достигне, което често се случва при модели със среден монтаж.

Всички косачки райдер притежават ефективна, висококачествена система за мулчиране на тревата, която не само ви спестява много време, но и много пари! Събирането на изрезки се елиминира, тъй като се нарязват на малки парченца и след това падат на земята, за да се превърнат в ценен почвен тор. Това значително намалява времето ви за косене, тъй като не е необходимо да се спира, за да се изпразва пълният кош.

Когато тревата е висока и трябва да се скъси до много малко височина, тогава мулчирането не е ефективно. В този случай бихте могли да се възползвате от косачка райдер с кош за събиране на тревните изрезки. Тези модели осигуряват задържането на голям обем тревен отпадък преди да бъде изхвърлен. 

Щом се запълни кошът, може да се изпразни по два начина - ръчно и механично. Ръчното изпразване се осъществява с лоста за повдигане и отваряне на контейнера. Механичните включват хидравлична система за разтоварване на отпадъка.

Райдерите имат голяма широчина на откос. Косилният апарат е съставен от два или три ножа, чиято обща работна ширина може да надвишава 120 сантиметра. Остриетата се застъпват, така че да не се остава неотрязана ивица помежду им. Предлагат се устройства с различна ширина на рязане, така че можете да персонализирате машината според вашата градина.

Освен това апаратът разполага със сервизна позиция. Когато трябва да се обслужва или измие, може да се изправи вертикално, на 90 градуса. Благодарение на това се осъществява лесен достъп от оператора до ножовете.

Защо да купите косачка райдер?

Има поне 5 причини, поради които си заслужава да закупите косачка райдер:

  • Драстично намалява времето за работа

Не може да има съмнения, че предният косилен апарат, способен да достига навсякъде, съкращава времето за окосяване на тревата в дадена област.

  • Постига изключително рязане

Когато харчите толкова пари за градинско оборудване, очаквате най-доброто. Простият факт, че ножът достига до тревата преди колелата да я утъпчат, осигурява перфектно отрязване на правилната височина.

  • По-добра видимост

Операторът виждат какво се коси. Неограничената видимост му позволява да се чувства комфортно. 

  • Достъп навсякъде

Остриетата достигат зони, които са недостъпни за традиционните ножове със среден монтаж.

  • Малки размери

Машината е с компактни размери, така че тя може да преминава през врати със стандартна ширина. Освен това габаритните размери улесняват съхраняването.

Три от петте по-горе изброени предимства (намалено време, видимост и достъпност) помагат да се дефинира производителността - нещо, което е важно, когато правите избор. Към тях трябва да добавим и възможността за подмяна на косилния апарат, така че косачката райдер да бъде оборудвана с различен размер или друг прикачен инвентар.

Защо да купите от Коледжиков? 

Предлагаме богата гама косачки за трева. В продуктовото ни портфолио ще откриете косачки райдер на достъпни цени на утвърдени марки: GRILLO, HUSQVARNA и KUBOTA. За да ви бъдем максимално полезни, осигуряваме бърза доставка, инструктаж и гаранционен и извънгаранционен сервиз. 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, пазаруването в магазина не изисква създаването на акаунт. Може да пазарувате като гост. 

Какви са начините за доставка?

Когато не можете да вземете вашата поръчка от наш физически магазин, предлагаме избор на куриерска фирма или доставка с наш разнос. 

В какъв период ще получим продуктите?

Стараем се максимално бързо да доставим направените поръчки. Стандартният срок е от 1 до 3 работни дни, като изключение правят само машините и оборудването, за които е необходимо производствено време. Информация за конкретния срок, в който ще бъдат доставени, може да получите от нашите търговски консултанти. 

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Косачки райдер"?

Предлагаме косачки райдер на цени от приблизително 6500 до 100 000 лв. 

Свързани статии


Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички