Филтрирай по:
Цена
142лв.347лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Ръчни косачки за трева

  Филтри

  Продукти на страница:

  20 40 60
  Показани са 1-8 от общо 8 артикул(а)
  Ръчни косачки за трева на Топ Цени — Коледжиков

  Какво представлява ръчната косачка за трева

  Ръчната косачка може да не е нещо впечатляващо, но като собственик на малка поляна с райграс, ще оцените нейните предимства. Тя е лека и лесна за употреба и не изисква допълнителни разходи, за да се работи с нея. Също така е много тиха, така че няма да се смущават съседите в неделя сутрин, а тревна площ с умерен размер ще бъде окосена за минути. При правилна експлоатация и поддръжка може да се радвате на Вашата ръчна косачка години наред. Освен това могат да се справят с доста дълга трева и неравности. Използват цилиндричен механизъм с хоризонтални остриета, разположени в предната част, който се въртят срещу неподвижно острие в долната част, когато се движи. Това дава много фино подрязване и е по-добро за Вашата тревна площ от много други видове косене.

  Предимства на безмоторните косачки

  • Евтини са;
  • Безопасни са;
  • Изискват малко поддръжка;
  • Екологични са;
  • Безшумни са;
  • Лесни са за транспортиране и съхраняване;
  • Не вдигат прах и не изхвърлят отломки;
  • Ножовете се въртят перпендикулярно на земята, а не успоредно както при ротационните модели;
  • Барабанните тревокосачки нямат двигател, което означава, че няма замърсяване на въздуха с изгорели газове. Задвижват се изцяло механично, чрез физическата сила на оператора;
  • Липсата на какъвто и да е мотор ще Ви спести пари, защото няма да имате разходи за поддръжка и периодично закупуване на консумативи;
  • Съвременните модели са леки и лесни за задвижване.

  Как работят ръчните косачки

  Te са сравнително прости устройства; зависят само от няколко подвижни части и прилагане на физическа сила. Цялостната конструкция наподобява малка количка с дълга дръжка. Разполагат с две колела на една ос, или с валяк. Задният валяк или задните колела служат за баланс, докато предните осигуряват движението, необходимо за завъртане на цилиндъра с ножове на косачката. Задвижването е ръчно. Прилагайте толкова сила, колкото бързо искате да се движите.

  Барабанът с остриета може да изглежда впечатляващо, но всъщност не реже тревата самостоятелно. Отрязването се извършва там, където въртящите се ножове се срещат с неподвижното острие в задната част на тревокосачката. Мислете за това като за контакт между двете остриета на чифт ножици.

  Защо да косите тревата с ръчна косачка

  Когато става въпрос за окосяване на райграс правим асоциация с някакъв вид моторна машина. За разлика обаче от тях, цилиндричната машина за косене няма двигател. Може би се питате “ Тогава за какво ми е ръчна косачка?”. Нека разгледаме някои от причините, с които да се убедите, защо инвестицията в подобен продукт си заслужава.

  Освен че са екологични съвременните версии са по-лесни за използване от старите модели, защото леките пластмаси сплави, използвани за тяхната изработка, ги правят по-маневрени. Имат каучукови колела, така че се придвижват плавно по тревната настилка. Някой модели са с интегриран контейнер за изрезки, за да не ги събирате след приключване на работа.

  Чудесен избор за малки дворове! Ако сте собственик на полянка с размер до 300 квадратни метра, защо да се измъчвате с всичките изгорели газове, приготвяне на горивна смес, смяна на масло, силен шум? Да търпите и губите време с всичко това само за няколко минути работа? Ръчната косачка не изисква предварителна подготовка, за да работи. Поставете я на моравата и започнете косене на райграса мигновено. След приключване на работа я измийте и приберете за съхранение до следващия път. Толкова е просто и лесно.

  Няколко неща, които може да имате предвид при избор на ръчна косачка

  Огледайте, сравнете и преценете следните характеристики:

  • Ширина на косене;
  • Брой остриета;
  • Височина на косене;
  • Посока на изхвърляне;

  Работна ширина на механичната машина за косене

  Предлагат се с различна ширина на косене, като малките модели са много по-маневрени и достигат навсякъде, докато по-големите се справят по-бързо с косенето. За малки тревни площи или такива с много препятствия изберете по-малък модел.

  Устройство на цилиндричния косилен апарат

  Различните модели имат между 4 и 8 ножа. Колкото повече са ножовете, толкова по-дебела е тревата, с която ще се справи, но това ще направи машината по-тежка.

  Възможности за корекция на косенето

  Добрата ръчна косачка има разнообразна височина на косене и се настройва лесно, като Ви дава гъвкавост да променяте начина, по който режете тревата според времето и условията. По-голямата височина е добра, ако трябва да се справите с обраслата трева, а след това да обходите моравата още веднъж с по-малка височина.

  Посока на изхвърляне на тревата

  Дали изрезките отиват назад или пред машината. Очевидно, при втория вариант краката Ви няма да бъдат покрити с изрезки.

  Защо да купя ръчна косачка от koledzhikov.bg

  Предлагаме много модели на цена до 350 лева. Цената на този модел е много по-ниска в сравнение с бензиновите модели на пазара.

  Освен това, класическите машини за косене са по-лесни за поддръжка, както и по-малко опасни за използване спрямо бензиновите аналози. 

  Трето, ако използвате ръчна тревокосачка, ще причинявате по-малко щети на околната среда, отколкото ако използвате вариант с бензинов двигател.

  С правилна поддръжка ще я използвате в продължение на много години. Всичко, което е необходимо за поддържане, включва измиване и почистване на ножовете от изрезки и съхранение на закрито, когато не се използва, за да се предотврати появата на ръжда.

  Изберете точната за Вас от марки AL-KO и HUSQVARNA.

  Продуктът е добавен към желани продукти
  Виж Всички Любими
  Продуктът е добавен за сравнение.
  Виж Всички