Категории
Филтрирай
Цена
0 лв. 36490 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Роботи косачки за трева

Косачки робот → онлайн Цени — Коледжиков

Робот косачка поддържа тревата вместо вас

Наложителното редовно косене на вашата морава е скучно и трудоемко занимание. На него се радват само най-отдадените градинари. Толкова е досадно да се борите с прокарване на захранващ кабел или да ходите до бензиностанцията и да приготвяте горивна смес. Всичко това е само началото на потенциални проблеми, които може да срещнете по време на тази домакинска работа. Да не говорим, че се налага да събирате и изхвърляте изрезки. Ще прекарате много време, вървейки напред и назад по райграса, вместо да си почивате или да се занимавате с нещо друго. Честно казано, косенето на тревата е неприятна дейност, предизвикваща умора и много мръсотия. как да се отървете от това, а в същото време да имате красив и поддържан райграс?

С косачки роботи, нарастващата тенденция на домакински уреди, които отнемат труда от ежедневните домакински работи, се разпростира и в градината. Те работят по същия начин като прахосмукачките роботи, които почистват пода, без никакъв положен труд от собственика, но роботизираните косачки се грижат за вашата морава. Работят чисто, просто и постигат по-здрава тревна настилка. Обикалят двора съвсем самостоятелно и косят порасналата трева вместо вас. Вече можете да седнете и да се отпуснете, докато те вършат вашата работа. Способни са да поддържат тревна площ с размери до 5 000 кв.м. Това може да звучи невъзможно, но повярвайте ни, точно така е. Без съмнение са отлична придобивка за Вашата градина. Те са идеална алтернатива на традиционните машини за косене.

Принцип на работа на един робот за косене

Веднъж настроени, роботизираните косачки са напълно автономни. Нямат нужда да ги включвате, следите и, разбира се, не е необходимо да ги управлявате. Те работят, като предварително създават карта на вашата поляна. Когато касаят, правят това по произволен модел и може да изглежда така, сякаш са се загубили, но няма да спрат, докато не отреже всеки квадратен сантиметър от райграса. Повечето имат сензори, така че ще спрат, ако срещнат някакви препятствия и продължат да режат в друга посока. Затова е най-добре да премахнете големи обекти, като детски играчки и градински инструменти. Тревни площи с неправилна форма, храсти и дървета, засадени в градината ви, не са проблем за добрата косачка робот. Не е необходимо и да ги изпразвате. Вместо да събират изрезките, ги нарязват на ситно и ги оставят на земята като мулч, за да насърчат подхранването на почвата.

1. Как и кога коси роботизираната косачка

Захранва се с акумулаторна батерия и е оборудвана със станция за зареждане, където "живее". Тя седи там щастливо, зарежда батериите си до момента, в който трябва да излезе на работа. За някои марки и модели това време може да бъде насрочено от вас чрез приложение за мобилен телефон или контролен панел. Когато дойде време, тя се изплъзва от зарядната си станция, като коси тревата по произволен модел, оставяйки ви красиво окосена тревна площ. След това ще се върне в своята зарядна станция.

Експертите са единодушни, че случайният модел на окосяване е най-здравословният за всички видове тревна площи!

2. Как разбира къде точно да коси

Няма шанс косачката робот да напусне пределите на поляната. Процесът на инсталиране включва полагане на проводник за очертаване на границите за работа. Това е много прецизен процес. Проводникът трябва да бъде инсталиран около цветни лехи, дървета или препятствия с височина над 10 сантиметра. След това жицата се заравя в земята, така че да е невидима, след като е била инсталирана и са минали няколко седмици. Проводникът се свързва към зарядната станция, която предава ток с ниско напрежение по цялата жица. Косачката робот може да "види" този сигнал, който ѝ подсказва накъде да се движи. Благодарение на него се ориентира за точното си местонахождение. Сигналът може да се прихване с прецизна точност по всяко време, нощ или ден, дъжд или пек. Косачката следва сигнала и коси цялата площ в очертаните от жицата рамки. След като приключи или осъзнае, че батериите са изтощени, проследява проводника обратно към своята зарядна станция.

Не е в състояние да премине покрай жицата, тя е като невидимо силово поле, което я държи под контрол.

3. Какво прави със изрезките

Всички модели да мулчиращи. Ножът, който се върти със скорост 3 000 - 4 000 об/мин., нарязва изрезките на миниатюрни парчета и ги изпраща обратно на тревата, така че те на практика изчезват. В рамките на няколко дни изрезките загниват, за да осигурят перфектния тор, оставяйки вашата морава не само перфектно окосена, но и обогатена с хранителни вещества.

Какви са ползите от употребата на робот косачка

Добрата новина е, че не е необходимо поляната Ви да бъде с перфектни, правоъгълни размери, за да получите добри резултати. Съвременните роботизирани машини са пригодени да косят тревни площи със странна форма. Имат възможност да маневрират около неподвижните обекти на терена. 

Ето защо може да предпочетете да закупите косачка робот:

 • По-практична е спрямо другите видове;
 • Работи по-безопасно;
 • Лесна е за поддръжка;
 • Екологична е за Вашата морава;
 • Максимално обезшумена.

1. Няма работа от ваша страна

По този начин премахвате поне една домакинска задача от натоварения си график и ви дават повече време да се насладите реално на своята градина.

2. По-удобните машини за косене

Нищо не надвишава удобството на косящ робот, който извършва цялото косене сама. Технологиите му позволяват да се движи самостоятелно из градината, без да се налага да го управлявате. Има удобен за потребителя контролен панел, а някои модели могат да се командват и следят от смартфон или таблет.

3. Най-безопасните косачки

По-безопасни са от традиционните, защото нямат кабели и бензинови двигатели. Децата могат да имат ограничен достъп. Ако изглеждат изкушаващо за игра за малките пакостници поради дизайна, подобен на играчка, можете да им попречите да включат машината с код за достъп. Също така, са снабдени с множество сензори, които откриват препятствия и изключват остриетата, когато се приближат до препятствие по пътя си на косене. Датчиците изключват косачката робот, ако тя е обърната или повдигната от земята, така че никой да не може да се нарани от въртящите се остриета.

4. Без разходи за поддръжка на Вашия робот за косене

Роботите за косене нямат филтри, които да се заменят и единственото, което изискват е зареждане на батериите, за да работят.

5. Екологични са

Ако имате алергии към трева или сенна хрема, косачка робот е това, от което се нуждаете за поддръжка на райграс, защото няма да се налага да влизате в контакт с него. Просто оставете машината да си върши работата, докато седите встрани и си почивате или се занимавате с друга домашна дейност. Използвайки малко количество енергия, те ще Ви помогнат да намалите вредното влияние над околната среда.

6. Полезни са за райграса

Процесът на мулчиране осигурява важни хранителни вещества, а тревните изрезките са общоизвестни като най-добрия тор за тревата. Плюс това, поддържа постоянна височина на райграса, като използва правилото 1/3 (само 1/3 от височината трябва да бъде отрязана при всяко косене).

Как се инсталира косачка робот

Настройката на вашата роботизирана машина за косене може да бъде първият и последният път, когато взаимодействате с нея. По-голямата част от настройката се извършва на самото устройство или чрез приложение за смартфон, но има и още. Преди да я пуснете да коси поляната, трябва да поставите проводник по периметъра, за да може да разпознае границите. Жицата се закрепва с колчета и е доста незабележима, но някои производители я поставят под земята, ако искате тя да е напълно невидима. Проводникът се свързва към зарядното устройство, което изисква мрежово захранване. След като приключите с проводника, може да започнете с програмирането на косачката робот. Като цяло това означава определяне на дата, час и колко често искате да косите райграса. Има някои “умни” модели, които се свързват с приложение към вашия смартфон. Можете да използвате приложението за управление, настройки и следене на дейността.

Ние от Коледжиков предлагаме инсталация на косящи роботи, извършена от обучен специалист.

Какво трябва да вземете предвид, когато купувате роботизирана косачка

 • Колко голяма е вашата градина

Всеки модел има максимална площ, с която може да се справи. Обикновено се измерва в квадратни метра. 

 • Има ли склонове във вашата градина

Повечето модели могат да се справят с изкачване на малък наклон, докато други са проектирани за изкачване на стръмни участъци.

 • Имате ли нужда от косене на мокра трева

Някои модели могат да косят мокра трева, докато други се връщат в докинг станцията си автоматично, когато започне да вали.

 • Какъв е животът на батерията

По принцип по-големите косящи роботи, които покриват голям терен, имат и най-големи батерии, но машините, предназначени за по-малка градина, трябва да могат да я окосят цялата с едно зареждане.

Купете роботи косачки от koledzhikov.bg

За територията на София и Варна се предлага инсталация от наши обучени специалисти. Предоставяме Ви техника от най-добрите производители, каквито са GreenWorks, ETESIA, EGROBOT, CUB CADET, HUSQVARNA, STIHL и AL-KO.

Косачка робот EGROBOT E 1800

Косачка робот EGROBOT E 1800 притежава множество сензори, които подобряват работата ѝ и повишават безопасноста, като датчик за наклон, удар, натиск, пин код и други.

EGROBOT
Редовна цена 2 290.00 лв. Цена 1 470.00 лв.
 • -820.00 лв.
Косачка робот EGROBOT E 1600T

Косачка робот EGROBOT E 1600T е оборудвана с акумулаторна батерия с мощност 13.4 Ah, която ще издържи до 300 минути на косене при скорост 58 см/сек.

EGROBOT
Редовна цена 3 180.00 лв. Цена 2 599.00 лв.
 • -581.00 лв.
Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички