Категории
Филтрирай
Цена
0лв.32841лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Косачка робот

Косачки робот → онлайн Цени — Коледжиков

Какво е косачка робот?

Малцина са толкова отдадени градинари, че да косят редовно своята морава, без това да им се струва скучно и трудоемко занимание. Постоянно трябва да се съобразявате със захранващия кабел или да ходите до бензиностанцията, за да имате гориво за приготвяне на горивната смес. И това е само началото. 

В името на идеалната градина се налага редовно да събирате и изхвърляте тревни изрезки. Посвещавате много време, обхождайки райграса, вместо да си почивате или да се занимавате с нещо друго. 

С други думи, косенето на тревата е отговорна, но неизбежна дейност, която е източник на умора за оператора и генерира много отпадък. Може ли да промените това и в същото време да се радвате на красив и поддържан райграс? Да! 

Има все повече роботизирани продукти за бита и тази тенденция не подминава градинарството. Пазарът предлага косачки робот, които работят на същия принцип като прахосмукачките роботи, които успешно се справят с сухото и мокрото почистване на пода, без да се налага собственикът им да полага труд. 

Роботизираните косачки ще ви отменят в косенето на моравата. Те работят чисто и просто и правят тревната настилка по-здрава. 

Тъй като косачките робот самостоятелно обикалят двора косят тревата, вие може да седнете и да се отпуснете, докато те вършат вашата работа. Способни са да поддържат тревна площ с размери до 5 000 кв.м. 

Това може да звучи невъзможно, но повярвайте ни, точно така е. Без съмнение са отлична придобивка за вашата градина. Те са идеална алтернатива на традиционните машини за косене.

Как работи? 

Веднъж настроени, роботизираните косачки са напълно автономни. Няма нужда да ги включвате, следите и, разбира се, не е необходимо да ги управлявате. Те работят, като предварително създават карта на вашата поляна. Когато косят, правят това по произволен модел и може да изглежда така, сякаш са се загубили, но няма да спрат, докато не окосят всеки квадратен сантиметър от райграса. 

Повечето имат сензори, така че ще спрат, ако срещнат някакви препятствия. След това продължат да режат в друга посока. Затова е най-добре от самото начало да премахнете от поляната големи обекти като детски играчки и градински инструменти. 

Тревни площи с неправилна форма и храсти и дървета, засадени в градината ви, не са проблем за добрата косачка робот. Тези автономни машини нямат нужда и от изпразване. Вместо да събират изрезките, те ги нарязват на ситно и ги оставят на земята като мулч, за да подхранят почвата.

Характеристики 

Роботизираната косачка се захранва с акумулаторна батерия и е оборудвана със станция за зареждане, където "живее". Когато не работи, тя стои там и презарежда батериите си до момента, в който трябва да излезе на работа. 

За някои марки и модели това време може да бъде настроено от вас чрез приложение за мобилен телефон или контролен панел. Когато дойде време, косачката робот започва да коси тревата по произволен модел, оставяйки ви красиво окосена тревна площ. След това тя ще се върне до своята зарядна станция.

Важно: Експертите са единодушни, че случайният модел на окосяване е най-здравословният за всички видове тревна площи!

Няма риск косачката робот да напусне пределите на поляната ви. Процесът на инсталиране включва прокарване на проводник за очертаване на границите за работната й площ. Това е много прецизен процес. 

Проводникът трябва да бъде инсталиран около цветни лехи, дървета или препятствия с височина над 10 сантиметра. След това жицата се заравя в земята, така че да е невидима. 

Проводникът се свързва към зарядната станция, която предава ток с ниско напрежение по цялата жица. Косачката робот може да "види" този сигнал, който ѝ подсказва накъде да се движи. Благодарение на него се ориентира за точното си местонахождение. 

Сигналът може да се прихване с прецизна точност по всяко време, нощ или ден, в дъжд или пек. Косачката следва сигнала и коси цялата площ в очертаните от жицата рамки. След като приключи или “осъзнае”, че батериите са изтощени, проследява проводника обратно към своята зарядна станция.

Всички модели косачки робот са мулчиращи. Ножът, който се върти със скорост 3 000 - 4 000 об/мин., нарязва изрезките на миниатюрни парчета и ги връща обратно на тревата, така че те на практика изчезват. В рамките на няколко дни изрезките загниват, за да осигурят перфектния тор.

Косачките робот са маневрени. Не е необходимо поляната ви да бъде с перфектна форма. Съвременните роботизирани косящи машини са пригодени да косят тревни площи с различни форми. Имат възможност да маневрират около неподвижните обекти на терена. 

Предимства на косачките роботи 

Няколко са причините, поради които да предпочетете косачка робот:

 • Те са по-практични

С тяхна помощ премахвате една от трудоемките задачи в натоварения си график и може да посветите повече време, за да се наслаждавате на своята градина. 

Нищо не надвишава удобството на косящ робот, който извършва цялото косене сам. Технологиите му позволяват да се движи самостоятелно из градината, без да се налага да го управлявате. Има удобен за потребителя контролен панел, а някои модели могат да се командват и следят от смартфон или таблет.

 • Безопасни са 

По-безопасни са от традиционните, защото нямат кабели и бензинови двигатели. За децата може да настроите ограничителен режим. Ако изглеждат изкушаващи за игра за малките пакостници поради своя дизайн, може да елиминирате риска като въведете код за достъп. Освен това косачките роботи са снабдени с множество сензори, които откриват препятствия и изключват остриетата, когато се приближат до тях. Датчиците изключват косачката робот, ако тя е обърната или повдигната от земята, така че никой да не може да се нарани от въртящите се остриета.

 • Лесни са за поддръжка 

Роботите за косене нямат филтри, които да се заменят. Единственото, което изискват, е зареждане на батериите, за да работят.

 • Екологично чисти са за вашата морава

Ако имате алергии към трева или сенна хрема, косачката робот е това, от което се нуждаете за поддръжка на райграса, защото няма да се налага да влизате в контакт с него. Просто оставете машината да си върши работата, докато седите встрани и си почивате или се занимавате с друга дейност. Използвайки малко количество енергия, тя ще ви помогне да намалите вредното влияние над околната среда.

 • Работят максимално безшумно и са полезни за райграса 

Процесът на мулчиране осигурява важни хранителни вещества, а тревните изрезките са общоизвестни като най-добрия тор за тревата. Плюс това косачката робот работи тихо и поддържа постоянна височина на райграса, като използва правилото 1/3 (само 1/3 от височината трябва да бъде отрязана при всяко косене).

Как се инсталира?

Настройката на вашата роботизирана машина за косене може да бъде първият и последен път, когато взаимодействате с нея. По-голямата част от настройката се извършва на самото устройство или чрез приложение за смартфон, но има и още. Преди да я пуснете да коси поляната, трябва да поставите проводник по периметъра, за да може да разпознае границите. Жицата се закрепва с колчета и е доста незабележима, но някои производители я поставят под земята, за да бъде 100% невидима

Проводникът се свързва към зарядното устройство, което изисква мрежово захранване. След като приключите с проводника, може да започнете с програмирането на косачката робот. Като цяло това означава определяне на дата, час и колко често искате да косите райграса. Има някои “умни” модели, които се свързват с приложение към вашия смартфон. Може да го използвате за управление, настройки и следене на дейността на косачката робот. 

Какво трябва да вземете предвид, когато купувате роботизирана косачка?

 • Колко голяма е вашата градина

Всеки модел има максимална площ, с която може да се справи. Обикновено се измерва в квадратни метра. 

 • Има ли склонове във вашата градина

Повечето модели могат да се справят с изкачване на малък наклон, докато други са проектирани за изкачване на стръмни участъци.

 • Имате ли нужда от косене на мокра трева

Някои модели могат да косят мокра трева, докато други се връщат в докинг станцията си автоматично, когато започне да вали.

 • Какъв е животът на батерията?

По принцип по-големите косачки роботи, които покриват голям терен, имат и най-големи батерии, но машините, предназначени за по-малка градина, трябва да могат да я окосят цялата с едно зареждане. 

Защо да ги закупим от Коледжиков?

Фирма Коледжиков има дългогодишен опит в търговията на косачки роботи. Може да ни се доверите за избора на модел и неговото инсталиране. Препоръчваме ви продуктите на утвърдени производители на роботизирани решения за градинатаGreenWorks, ETESIA, EGROBOT, CUB CADET, HUSQVARNA, STIHL и AL-KO.

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, в онлайн магазин Коледжиков може да пазарувате без регистрация. Един от начините е да ни изпратите заявка за поръчка по имейл или във Facebook-страницата ни. Също така в сайта може да пазарувате като гост или да използвате опцията “Бърза поръчка без регистрация”. 

Какви са начините за доставка?

Работим с всички куриерски фирми, обслужващи територията на страната. В някои случаи предлагаме и наш разнос.

Каква е цената за доставка?

Получавате безплатна доставка при поръчка над 250 лв. до посочен от Вас адрес, независимо от населеното място на територията на България. Изключение правят артикулите от раздел "Винарско оборудване" и тези в промоция. Конкретна информация за Вашата поръчка може да получите от нашите търговски консултанти. 

В какъв период ще получим продуктите?

Стандартният срок за доставка на потвърдена поръчка е от 1 до 3 работни дни. Той не важи за онези продукти в сайта, за които е необходимо производствено време. Тогава срокът за доставка може да се удължи до 30 работни дни

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Косачки робот"?

Предлагаме роботизирани косачки на цени от 1340 до към 40 000 лв. 

Как и кога можем да се свържем с вас?

Може да осъществите контакт с нас:

 • по телефона:

Магазин във Варна: 0888 526 133, 052 30 35 90 и 052 30 36 90

Магазин в София: 0887 201 700, 0879 027 917, 0879 027 918, 0885 479 918 и 0889 722 581 

 • на електронната ни поща - varna@kol-bg.com и sofia@kol-bg.com  
 • или като ни пишете в страницата ни във Facebook

На ваше разположение сме от понеделник до петък в часовия диапазон от 9:00 до 18:00 часа и в събота от 9:00 до 14:00 часа. 

Често задавани въпроси за косачки роботи

Може ли с косачка робот да се коси по-висока трева?   

Преди да стартирате косачката робот, увеличете височината на косене. След това може да я намалите. Ако моравата е обрасла, препоръчваме първо до я окосите с обикновена косачка за трева. 

Трудни ли са за използване косачките роботи? 

Първоначално настройването и адаптирането към начина на работа изискват внимание и съобразителност. След това косачката робот ще работи самостоятелно, независимо дали сте наблизо, или в двуседмичен летен отпуск.  

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички