Новата Navimow косачка робот ще надмине очакванията ви

Публикувано: 2024-01-16 13:21:29
Категории: Новини Rss feed

NAVIMOW i108E косачка робот

Новата серия Navimow косачки роботи съвсем скоро ще бъде на пазара. Само няколко седмици ни делят от премиерата ѝ.

Следващото поколение роботи за косене, подобно на предшествениците си без ограничителен кабел, използва RTK позициониране, базирано на малка базова станция, с помощта на която се коригират всякакви GPS грешки при навигирането по двора за косене. То разполага с актуализирано "зрение", което не му позволява да продължи по маршрута за косене, ако не улавя GPS сигнал. Освен това може да разпознава и избягва повече обекти. 

Най-важното за новата косачка робот без ограничителен кабел на Segway 

Модификацията NAVIMOW i108E е предназначена за косене на терени с площ до 800 кв. метра. Тя ще се предлага на по-ниска цена, тъй като е предназначена за по-малки дворове и може да се справи само с наклони до 30%. Същевременно NAVIMOW i108E има подобрено RTK позициониране и когато е на открито, ще разчита предимно на GPS. Когато се движи покрай дърветата, ще използва своето усъвършенствано зрение, за да избягва препятствия. Това нововъведение преодолява един от най-сериозните проблеми при базираните на GPS ориентиране роботи косачки. Сега NAVIMOW i108E няма да има нужда от ясна видимост към небето, което го прави подходящ за по-широк кръг потребители.

NAVIMOW i108E косачка робот без ограничителен кабелновата косачка робот NAVIMOW i108E

Косачката робот също така ще бъде по-ефективна за по-малки дворове или където има по-голям потенциал за блокиране на сигнала от кулата към косачката, отбелязват от Segway. 

Функцията VisionFence на серията i може да открие повече от 20 препятствия, включително дървета, бордюри, тичащи деца и дребни животни. 

Към това трябва да добавим усъвършенстваното приложение Navimow. То използва AI (изкуствен интелект), за да ви помогне да създадете карта на имота си. С него косачката автоматично ще открива границите и ръбовете на поляната. 



Очаквайте скоро още подробности!

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание