Какъв модел косачка робот Navimow да избера?

Публикувано: 2023-04-10 06:10:22
Категории: Косачки за трева Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Роботи за косене на трева се предлагат на българския пазар вече поредна година. Те успяха да пожънат популярност, тъй като отговорят на потребността на мнозина от модерно и автономно решение за редовна поддръжка на тревните площи. В много случаи е достатъчно да програмирате веднъж режима на работа на косачката робот и оттам насетне не е необходимо да се ангажирате с процеса на косене. За потребителя остава като задължение да се грижи за машината и да й гарантира оптимални условия на работа. 

приложение navimowВ магазини Коледжиков продаваме широка гама косачки роботи. Може да избирате сред модели на марките GreenWorks, Husqvarna, Gardena, Egrobot, Stihl, Al-Ko и други, а от скоро и на Segway. Роботите за косене на трева Segway Navimow се отличават от обичайните модели по това, че те не изискват да бъдат полагани ограничителни кабели по периметъра на имота. Ориентират се с помощта на сателитни сигнали, като потребителят в няколко стъпки в приложението за смартфон обозначава виртуалните граници на зоната за косене. 

За да ви запознаем по-добре с технологията на работа на косачката робот Segway Navimow, днес ще отделим време да ви разкажем за нея. По този начин може да се ориентирате кой модел е подходящ за вашия имот

От какви условия има нужда косачката робот Segway Navimow? 

Типично изискване за всички косачки роботи на пазара е теренът да бъде равен, а тревата чиста - без камъни, паднали клони или отпадъци. По него не бива да има дупки или неравности. Допустимо е теренът да има наклон, като всеки производител залага свои параметри. Роботите за косене Navimow например се справят без проблем със зони, при които наклонът достига до 45%. 

За оптимални резултати косачката робот има нужда още от невисока трева. Принципът й на работа е да коси начесто и да отрязва по малко от върховете на всяко минаване. 

При Segway Navimow отпада едно от обичайните изисквания за роботите за косене - това са ограничителните кабели, познати още като периметърни. Такива се полагат по целия периметър и се свързват със зарядната станция. Segway Navimow обаче няма нужда от тях, което облекчава потребителя и прави излишно разкопаването на градината. Модерната косачка робот се ориентира по сателитни сигнали с помощта на антени

Има няколко препоръки, които е важно да имате предвид, за да се възползвате от интелигентността на машината. Затова препоръчваме, ако планирате да купувате косачка робот, да се консултирате с опитен търговец. Той ще ви помогне да изберете модел Navimow, който отговоря на вашите потребности, и ще ви даде ценни съвети за инсталацията и възможността да поставянето на допълнителни антени. Добра стъпка като начало е да направите и краткия тест за съвместимост с градината ви. 

тест на косачка робот navimow

Устройство и технически особености на робот косачка Navimow 

Всички модели роботи косачки Navimow са оборудвани с качествен и здрав корпус от пластмаса. Те се придвижват по поляната с помощта на колела. Защитени са срещу влага по стандарт IPX6 - това означава, че могат да бъдат мити с вода под високо налягане. Във вътрешността на косачките роботи има батерия, електродвигател, работни ножове и набор от датчици. GNSS антена отговаря за връзката със зарядната станция и прецизното позициониране на машината.

навимоу косачка роботОтличителна черта на Segway Navimow са изключително мощните литиево-йонни батерии. Според модела те може да бъдат от 5.2A до 10.4A при напрежение 21.6V. Качествените батерии на косачките роботи гарантират продължителна работа с едно зареждане (до 180 - 240 минути) и дълготрайност. 

За производителността и прецизността на Segway Navimow отговоря високотехнологична система, която може да управлява с лекота през смартфон приложението Navimow. “Мозъкът” на косачките е базиран на алгоритми с изкуствен интелект и набор от датчици и сензори, които гарантират точно изпълнение на зададения план на работа и високо ниво на безопасност за обитателите на дома - семейството, домашните любимци и гостите. 

Косачката робот Segway Navimow е снабдена със сензор за дъжд и сензор Blade Halt, който спира въртенето на ножовете в случай на засечен необозначен обект. На моделите Navimow H500E, H800E и H1500E може да се инсталира допълнително ултразвуков сензор, който подобрява още повече процеса на косене, правейки косачката за трева още по-интелигентна. Моделът H3000E се предлага с ултразвуков сензор. Ако искате да направите Segway Navimow още по-умен и бърз, препоръчваме да се запознаете с най-новия сензор на марката - VisionFence. Той е базиран на изкуствен интелект и гарантира оптимални резултати на терени с предизвикателни характеристики. 

За максимално удобство на потребителя косачките робот Segway Navimow се управляват дистанционно чрез приложение за смартфон. В реално време можете да коригирате настройките, да следите процеса на косене и да променяте графика. Приложението Navimow е важна част от системата Navimow. То е лесно и удобно за използване. С негова помощ може в няколко интерактивни стъпки да инсталирате робота и да създадете карта на работната зона. В него ще откриете и изчерпателна информация в помощ на потребителя. 

Какъв модел косачка робот Navimow е подходяща за имота ми? 

След като се запознахте с ключовите предимства на робота за косене на трева Navimow, време е да отговорим на въпроса - как да се ориентирате сред моделите. 

Всички косачки роботи са предвидени за косене на определена площ. Тя е указана в характеристиките. Характерно за Segway Navimow е, че ако не успеят да окосят наведнъж цялата морава, те се връщат автоматично на зарядната станция. След като батерията им се зареди до 85%, процесът на косене продължава от мястото, където е спрял. 

Таблицата може да ви ориентира какви са разликите между различните модели. Допълнителна информация за възможностите им може да получите на официалния сайт на Navimow България, както и контактите на оторизираните търговци в нашата партньорска мрежа. 






Може би се интересувате още и от: 

Да купя ли косачка робот? Предимства и недостатъци

Моторна косачка за трева - защо професионалистите я предпочитат

Как да косим тревата през лятото

EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn - акумулаторна косачка за трева на бъдещето

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание