Филтрирай
Цена
19950 лв. 100900 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Косачки с дистанционно управление

Косачки с дистанционно управление → Онлайн цени — Коледжиков

Косачки с дистанционно управление за отдалечен контрол

Дистанционно управляеми косачки за трева са специализирани в косене на склонове и недостъпни за други машини или хора зони. Косят без усилие територии, за които някога е бил нужен голям екип и специализирана техника. Отличават се с нисък център на тежестта за по-добра стабилност и маневреност. Това позволява окосяване на много стръмни терени с наклон до 50°, докато оператора е на безопасно и сигурно място. Способни са да косят от фина до по-груба трева. Имат висока производителност, както на наклонен, така и на равен терен, независимо от метеорологичните условия. Косят там, където никой друг не може. Задвижват се от електрически или бензинов двигател, а придвижването е колесно или верижно.

Преимущества на дистанционно управляеми косачки

 • Няма риск от преобръщане на машината;
 • Без рисковете от употреба на конвенционално оборудване;
 • Отдалечен контрол на повече от 300 метра;
 • Ниска консумация на гориво / електричество;
 • Тиха работа;
 • Лека конструкция.

Косачка с радиоуправление осигурява безброй предимства, включително ниска цена за експлоатация и несравнима безопасност за професионално окосени стръмни склонове. Специално проектирана система за задвижване позволява лесна смяна на посоката без сложно маневриране. С колела или вериги, те могат да завиват на 360°. Основна характеристика, която отличава тази машина от всеки друг робот за косене е дистанционното управление. Джойстикът е интуитивен и лесен за овладяване. Налични са бутони и лостчета, с които се оказва посоката, скоростта и височината на косене. Възможна е персонализация на чувствителността на контролите, за да съответства на личните предпочитания. Максималният обхват на дистанционното е 800 метра, но на такова разстояние няма как да виждате машината. Препоръчителния ефективен и безопасен контрол, който посочват производителите е 150 метра, но при равен терен с добра видимост не пречи да изпратите косящата машина на 300 и повече метра.

На какви места се използват косачки с радиоуправление

Това са универсални машини за косене на трева, които нямат почти никакви ограничения относно зоната на работа. Ето кои са най-удачните места за работа:

 • Екстремни склонове

По склоновете, по които хората едва могат да вървят, те се чувстват като у дома си. Ако наклонът надвишава 40 °, използването на стабилизираща лебедка позволява работа без проблем чак до 55 °.

 • Пътища и магистрали

Едно от многото места на приложение са пътните банкети. Тези зони са доста опасни и затова те да идеално решение, тъй като може да се управляват от безопасно разстояние с помощта на дистанционното управление.

 • Пресечена местност

Нито високата трева нито храсти са пречка за тях.

 • Железопътни линии

Наклонените площи с ограничено пространство за маневриране по протежение на ЦП линии са мястото, където могат бързо и надеждно да помогнат при поддържането на зелени площи.

 • Паркове и градини

Скоростта, лекотата на работа, качеството на рязане, ниският шум и ефективността са основни аспекти за поддържането на паркове и градини.

 • Спортни терени

Поради ниското тегло и маневреността са удачни за поддръжка на спортни съоръжения.

 • Язовирни стени, речни брегове

Благодарение на стабилизираща лебедка, позволяват косене на язовирни стени или речни брегове със стръмни склонове и хлъзгав терен.

 • Голф игрища

С висока скорост на ножа постигат отлично качество на рязане. Затова са идеално допълнение към асортимента за поддръжка на голф игрища.

Защо да закупим косачка за трева с дистанционно управление

Роботи за косене с радио управление значително увеличават безопасността, ефективността и удобството, като същевременно осигуряват най-добрия начин за окосяване на тревата от склонове и канавки. Тези машини елиминират често срещани злополуки, които могат да настъпят при косене от неопитни работници или употреба на неподходящо оборудване.

Косачките с дистанционно управление могат да изкачват много по-стръмен наклон, от колкото всеки друг вид комунална техника. Това се дължи на високото сцепление, нисък център на тежестта и факта, че няма оператор на борда. Те осигуряват възможност за по-бързо обслужване на стръмни склонове.

Как да изберем правилната косачка с дистанционно управление

Вече знаете, че значението на оборудването за косене на наклони е нещо, което улеснява вашата работа. Така че това ще бъде наистина най-добрата инвестиция, но трябва да сте сигурни, че покупката Ви ще е просто страхотна. Тъй като ще вложите голямо сума, трябва да знаете какъв е правилният начин за избор на косачка с дистанционно управление.

Първото нещо с което трябва да се запознаете са спецификациите на съответната машина. Трябва да се убедите че тя е способна на нещата, които искате да правите с нея. Така че, се информирайте добре когато избирате. Не забравяйте да обърнете внимание на допълнителната окомплектовка. Не на последно място, необходимо е да се запознаете с технологията на косене и задвижване.

Безопасността трябва да е сред приоритетите. Трябва да предвидите наклона на зоната, която ще косите. Машината трябва да е способно да се изкачи и да остане стабилна по време на работа.

Със сигурност се информирайте за производителността. Скоростта на косене определя какво количество работа може да извършите за единица време. Това е важно ако използвате оборудването за извършване на комунални услуги.

Времето за работа с едно зареждане на резервоара или батериите са от съществено значение. Няма да бъде добре по средата на работа горивото или зарядът да свършат. Знайте това, за да предвидите резервно количество бензин или втора акумулаторна батерия, ако косите продължително време.

От къде да закупим косачка с дистанционно управление

След като знаете критериите по които да изберете посетете koledzhikov.bg или елата в нашите физически магазини София и Варна, където ви очаква най-доброто оборудване. Така че, не губете време а ни посетете, за да научите повече за косачките с дистанционно управление.

Производители на косачки с радиоуправление

Марки PERUZZO и SPIDER са сред топ производителите.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички