Филтрирай
Цена
0лв.58700лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Професионални Zero Turn косачки

Професионални Zero Turn косачки на Цени — Коледжиков

Какво е професионална Zero Turn косачка и как работи?

Косачки Zero Turn не са като всички останали модели. Особеното при тях е нулевият ъгъл на завиване. Какво означава това? Това означава, че могат да се въртят около оста си, около едно от колелата или да описват окръжност с произволен радиус. Управлението се осъществява от два лоста вместо волан, с които се контролира скоростта на въртене и посоката на всяко задвижващо колело.

Предимство е, че местоположението на ръцете води до по-малко умора при продължително косене. Различните марки и модели се задвижват по различни начини, но хидравличното управление на скоростта съчетано със самостоятелно задвижване на всяко от колело е най-разпространеният метод.

Косилният апарат е разположен пред машината, а не под нея, както при традиционните косачки за трева. По този начин е възможно косенето на райграс под и около препятствия. 

Повечето модели са четириколесни - с две въртящи се колела отпред и две големи задвижващи колела отзад. Те са известни с маневреността и скоростта, която предлагат.

Как се извършва завиването при косачки за трева Zero Turn?

Професионалните Zero Turn косачки не разполагат с волан. Вместо това те често имат два лоста, които управляват два мотора, съответно свързани към всяко задно колело. Управлението се извършва по следния начин. 

Натискането на двата лоста напред кара машината да се придвижва напред, докато дърпането им назад води до задвижване на заден ход. Колкото по-голям е ходът на лостове при натискане във всяка посока, толкова по-бързо се движите. 

За да завиете надясно, избутайте лявата дръжка по-напред от дясната и обратно, ако искате да завиете наляво. За да направите обратен завой, при който не оставя неокосена трева, избутайте правилният лост, докато другия държите неподвижен

По този начин ще предприемете нулев радиус на завиване. Можете също така да завъртите косачката около оста и като избутате единия лост максимално напред, а другия издърпате максимално назад. Този метод се нарича диференциално управление.

Предимства на косачките Zero Turn

Препоръчваме косачка с нулев радиус на завиване, ако имате голяма площ, която трябва да бъде окосена, но не разполагате с достатъчно време. В сравнение с традиционните Zero Turn моделите спестяват много време при косене. 

Например те съкращават времето за окосяване с до 70%, сравнено с градински трактор. Плюс това режат отблизо до препятствия, около храсти и цветни лехи, като елиминират необходимостта от допълнителна употреба на моторна коса.

Ако се притеснявате от текущите разходи, ще откриете, че бензиновите модели са доста по-икономични в сравнение с тракторите за косене.

Работата с косачка Zero Turn е по-ефективна поради възможността да завивате на 180 градуса, когато достигнете края на моравата. По-широкият радиус на завиване на един трактор оставя ивици неизрязана трева, която изисква неудобно маневриране, за да се достигне.

Перфектно косене

Съществуват два типа монтаж на косилния апарат:

  • Среден монтаж – апарата е окачен под шасито на 4 колела
  • Преден монтаж – апарата се намира пред машината.

Моделите с преден монтаж следват извивките на терена и осигуряват по-високо ниво на баланс, комфорт, безопасност и експлоатационни характеристики.

Концентрацията на препятствия и флорални характеристики на вашата морава е фактор при определяне на косилния апарат. Ако е прекалено широк, има вероятност да не достигнете всички кътчета в градината. Ако е прекалено малък, може да не постигнете желаната бързина на косене.

Допълнителни екстри към Zero Turn косачки

Съществуват редица различни приспособления, които допринасят за гъвкавостта на косачките Zero Turn. Една от популярните приставки е система, която ви позволява да събирате изрезки. Можете също така да добавите мулчиращ комплект.

Всяка година се предлагат все повече и повече прикачени устройства. Налични са разнообразни системи за събиране на трева и комплекти за мулчиране, както и приспособления като разпръсквачи на торове и дори снегорини.

Системите за събиране могат да варират от страничен кош до монтирана отзад торба Мулчиращите системи включват модифициран косилен апарат и специализирани мулчиращи ножове.

По-ефективни ли са косачки Zero Turn от другите косачки за трева?

Размерът на вашата тревна площ е ключов фактор за това дали косачката Zero Turo ще бъде ефективна. За равни територии с площ поне един декар или повече да разполагате с такава машина за косене означава пестене на много време. Вече няма да се налага да извършвате допълнително окосяване около дървета и прегради.

Ако стопанисвате малка или голяма поляна, но със стръмни склонове, Zero Turn моделите не са много подходящи и дори биха могли да бъдат опасни. Този тип косачка може да се преобърне при наклон с ъгъл над 10-15 градуса. Също така не е удачен избор, когато земята е мокра, тъй като машината може да се подхлъзне. 

С какво Zero Turn косачките са по-добри от тракторите за косене?

Предимствата на косачките с нулеви радиус на завиване пред тракторните са скоростта и маневреността. Косят площи по начин, по който тракторите за тревна площ не могат - главно да навлязат в тесни пространства и да се доближат до препятствия. Zero Turn моделите също са прословуто бързи, способни да косят декари трева само за минути. Идеални са за поддръжка на спортни игрища или други равни затревени площи.

Zero Turn косачките обикновено струват повече от традиционния трактор за косене на трева. Част от допълнителните разходи се дължи на факта, че имат две хидростатични трансмисии вместо една. Също така имат по-мощен двигател, по-голям косилен апарат и повече стомана в конструкцията си.

Защо да купим Zero Turn косачка от Коледжиков? 

Фирмата ни разполага с 30-годишен опит на пазара за градинска, горска и комунална техника. Може да ни се доверите за професионален съвет и сервизно обслужване. Препоръчваме косачките Zero Turn на FERRIS, GRILLO, KUBOTA, CUB CADET, HUSQVARNA и ТОRO. С тях ще постигнете оптимален резултат в поддръжката на тревните площи. 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, в онлайн магазина може да пазарувате като гост или да използвате опцията “Бърза поръчка”, която не изисква създаване на профил, а само въвеждане на вашите имена и телефонен номер. Поръчка може да направите също така по имейл или с лично съобщение във Facebook-страницата ни. 

Какви са начините за доставка?

Може да вземете продуктите от наш физически магазин или да заявите доставка с куриер. 

Каква е цената за доставка?

Получавате безплатна доставка при поръчка над 250 лв. до посочен от Вас адрес, независимо от населеното място на територията на България. Изключение правят артикулите от раздел "Винарско оборудване" и тези в промоция. Конкретна информация за Вашата поръчка може да получите от нашите търговски консултанти.

В какъв период ще получим продуктите? 

Стандартният срок за доставка на потвърдена поръчка е от 1 до 3 работни дни. Той не важи за продуктите, за които е необходимо производствено време. Тогава може да очаквате поръчката си до 30 работни дни. Конкретна информация за даден продукт може да получите от наш консултант. 

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Професионални Zero Turn косачки"? 

Предлагаме професионални косачки на цени от 5600 до 150 000 лв. 

Как и кога можем да се свържем с вас?

Може да се свържете с нас по телефон, имейл или във Facebook-страницата ни. Работното ни време от понеделник до петък е от 9:00 до 18:00 часа и в събота от 9:00 до 14:00 часа.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички