Филтрирай
Цена
1 лв. 51900 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Професионални Zero Turn косачки

Професионални Zero Turn косачки на Цени — Коледжиков

Косачка за райграс с нулев градус на завиване

Косачки Zero Turn не са като всички останали модели. Особеното при тях е нулевия ъгъл на завиване. Какво означава това? Това означава, че могат да се въртят около оста си, около едно от колелата или да описват окръжност с произволен радиус. Управлението се осъществява от два лоста вместо волан, с които се контролира скоростта на въртене и посоката на всяко задвижващо колело. Предимството е, че местоположението на ръцете води до по-малко умора при продължително косене. Различните марки и модели се задвижват по различни начини, но хидравличното управление на скоростта съчетано със самостоятелно задвижване на всяко от колело е най-разпространеният метод.

Косилният апарат е разположен пред машината, а не под нея както при традиционните модели. По този начин е възможно рязането на райграс под и около препятствия. Повечето модели са четириколесни - с две въртящи се колела отпред и две големи задвижващи колела отзад. Те са известни с маневреността и скоростта, която предлагат.

Как се извършва завиването при косачки за трева Zero Turn

Професионалните Zero Turn косачки не разполагат с волан. Вместо това те често имат два лоста, които управляват два мотора, съответно свързани към всяко задно колело. Управлението се извършва по следния начин. Натискането на двата лоста напред кара машината да се придвижва напред, докато дърпането им назад води до задвижване на заден ход. Колкото по-голям е ходът на лостове при натискане във всяка посока, толкова по-бързо се движите. За да завиете надясно, избутайте лявата дръжка по-напред от дясната и обратно, ако искате да завиете наляво. За да направите обратен завой, при който не оставя неокосена трева, избутайте правилният лост, докато другия държите неподвижен. По този начин ще предприемете нулев радиус на завиване. Можете също така да завъртите косачката около оста и като избутате единия лост максимално напред, а другия издърпате максимално назад. Този метод се нарича диференциално управление.

Какви са предимствата на косачки Zero Turn

Купете косачка с нулев радиус на завиване, ако имате голяма площ, която трябва да бъде окосена, но не разполагате с достатъчно време. В сравнение с традиционните, Zero Turn моделите спестяват много време при косене. Те съкращават времето за окосяване с до 70 процента в сравнеие с необходимото на градински трактор.

Косачките с нулево завиване помагат да спестите време, защото са лесни за работа, много маневрени и постоянно в действие. Плюс това режат отблизо до препятствия, около храсти и цветни лехи, като елиминират необходимостта от допълнителна употреба на моторна коса.

Ако се притеснявате от текущите разходи, ще откриете, че бензиновите модели са доста по-икономични в сравнение с тракторите за косене.

Модел на косене

Работата е по-ефективна, поради възможността за завиване на 180 градуса като достигнете края на моравата. По-широкият радиус на завиване на трактор оставя ивици неизрязана трева, която изисква неудобно маневриране, за да се достигне. Това неудобно маневриране може да създаде неефективен модел на косене, увеличавайки общото време, необходимо за извършване на работата.

Перфектно косене

Съществуват два типа монтаж на косилния апарат:

  • Среден монтаж – апарата е окачен под шасито на 4 колела;
  • Преден монтаж – апарата се намира пред машината.

Моделите с преден монтаж следват извивките на терена и осигуряват по-високо ниво на баланс, комфорт, безопасност и експлоатационни характеристики.

Концентрацията на препятствия и флорални характеристики във Вашата морава ще бъде фактор при определяне на косилния апарат. Ако е прекалено широк има вероятност да не достигнете всички кътчета в градината. Ако е прекалено малък, може да не постигнете желаната бързина на косене.

Допълнителни екстри към Zero Turn косачки

Съществуват редица различни приспособления, които допринасят за гъвкавостта на косачките Zero Turn. Една от популярните приставки е система, която Ви позволява да събирате изрезки. Можете също така да добавите мулчиращ комплект.

Всяка година се предлагат все повече и повече прикачени устройства. Налични са разнообразни системи за събиране на трева и комплекти за мулчиране. Налични да дори приспособления като разпръсквачи на торове и дори снегорини.

Системите за събиране могат да варират от страничен кош до монтирана отзад торба Мулчиращите системи включват модифициран косилен апарат и специализирани мулчиращи ножове.

По ефективни ли са косачки Zero Turn от другите модели

Размерът на Вашата тревна площ е ключов фактор за това дали ще бъде ефективна. За равни територии с площ поне един декар или повече, да разполагате с машина за косене Zero Turn ще Ви спести много време. Вече няма да се налага да слизате от машината, за да извършвате допълнително окосяване около дървета и прегради.

Ако стопанисвате малка поляна или голяма, но със стръмни склонове, не са много подходящи и дори биха могли да бъдат опасни. Този тип косачка може да се преобърне при наклон с ъгъл над 10-15 градуса. Също така не е удачна когато земята е мокра, тъй като може да се подхлъзне. Този тип тежки машини могат дори да повредят Вашата тревна площ, ако земята е твърде влажна, така че наистина трябва да обърнете внимание на указанията за безопасност, предоставени от производителя.

С какво Zero Turn косачките са по-добри от тракторите за косене

Предимствата на косачките с нулеви радиус на завиване пред тракторните са скоростта и маневреността. Косят площи по начин, по който тракторите за тревна площ не могат, главно да влязат в тесни пространства и да се доближат до препятствия. Zero Turn моделите също са прословуто бързи, способни да косят декари трева само за минути. Идеални са за поддръжка на спортни игрища или други равни затревени площи.

Zero Turn машините за косене обикновено струват повече от традиционния трактор за трева. Част от допълнителните разходи се дължи на факта, че имат две хидростатични трансмисии вместо една. Също така имат по-мощен двигател, по-голям косилен апарат и повече стомана в конструкцията си.

Машина за косене на трева с нулев радиус на завиване в koledzhikov.bg

FERRIS, GRILLO, KUBOTA, CUB CADET, HUSQVARNA и ТОRO са предлаганите от нас марки.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички