Предимствата на косачката с нулев радиус на завиване FERRIS ISX 800 Zero Turn

Публикувано: 2020-09-14 09:46:59
Категории: Косачки за трева Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Компанията FERRIS има страхотна серия от косачки с нулев радиус на завиване, така наречените Zero Turn. Марката винаги се е отличавала с дизайна на своите продукти. Това, което ги прави уникални, е специалното отношение към производителността, лекотата на използване и комфорта на машините. 

Компанията въвежда и собствена система за окачване на предните колела, която успява да се наложи и се използва и до днес. Пример за отличителен продукт на FERRIS е косачката ISX 800 Zero Turn, която е вдъхновена от нуждите на професионалистите. 

Днес ще разгледаме именно нея, за да ви помогнем да вземете информирано решение при закупуване на косяща машина

Мощност

Косачката с нулев радиус на завиване ISX 800 Zero Turn е снабдена с двигател Briggs&Stratton. Професионалният захранващ блок е с мощност 27 к.с. и V-образно разположение на двата цилиндъра. 

Обемът на двигателя е 810 куб. см. Комбиниран е с електрически стартер и трансмисия Hydro-Gear ZT3400 за по-голяма издръжливост и производителност. Благодарение на всичко това, косачката за трева FERRIS ISX 800 достига максимална скорост 16 км/ч

Двигателят, доставен от Briggs & Stratton, е снабден и с 5-степенна система за филтриране на прах и частици. Плаващото окачване на предните колела осигурява по-гладко придвижване и по-добро косене. Задвижването е двуремъчно, което означава по-дълъг експлоатационен живот, сравнено с едноремъчните модели.

За да добиете представа за възможностите на FERRIS ISX 800 Zero Turn, ще ви запознаем с още един модел косачка с нулев радиус на завиване - FERRIS IS 600Z Zero Turn

косачка Ферис с нулев градус на завиване

Тази машина е снабдена с качествен четиритактов двигател на Briggs&Stratton, но той е с по-малка мощност - 25 к.с. Обемът на двигателя е 724 куб. см, а максималната скорост на движение е 14.5 км/ч. 

FERRIS IS 600Z Zero Turn е компактна и е снабдена с патентована технология на очакване. Горивният й резервоар е 21 л, като производителят не е предоставил кош за събиране на окосената трева. Затова пък има функция мулчиране, благодарение на която може да наторявате земята икономично и по екологичен начин

За прецизни резултати на професионално ниво е предвидена възможност за регулиране на височината на косене от 38 до 114 мм. Тази косяща машина на FERRIS е с работна ширина 112 см и без проблем се справя със задачите си дори и на тесни терени. Отличава се с  маневреност и висока производителност

Здравина

Както вече казахме, FERRIS отделя специално внимание на дизайна на своите косачки за трева. Моделът FERRIS ISX 800 Zero Turn ще ви спечели със своята здравина и надеждност. 

Освен два задвижващи ремъка на косилния апарат, е добавена хидростатична трансмисия за още по-добра издръжливост. За да подкрепим твърдението си, ще ви дадем неограничена от работните часове двугодишна гаранция.

Комфорт

Косачките за трева на FERRIS винаги са били свързвани с комфортни условия за оператора. При ISX 800 Zero Turn разполагате с независимо окачване на предните и задните колела. 

Предвиден е и защитен прекъсвач, който се активира, когато при движение върху седалката не се оказва натиск. В този случай двигателят спира. Всичко това прави употребата на косачката с нулев ход на завиване истинско удоволствие.

Естетика

Комфортната работа с косачката за трева не е за сметка на външността на машината. Подобно на повечето косачки, изборът на червено-черно оцветяване с бели щрихи кара FERRIS ISX 800 Zero Turn да изпъква отдалеч. Големите задвижващи гуми осигуряват по-добра стабилност, като същевременно допринасят за по-добро сцепление

Цялото пространство, което дава шасито, е внимателно използвано, за да се осигури превъзходно позициониране на двигателя и оператора. Всички елементи, които служат за управляване на косачката за трева, са на една ръка разстояние. 

В допълнение към това в изработката на машината за косене са вложени качествени материали, което допринася за добрия естетически вид на FERRIS ISX 800 Zero Turn. 

косачка за трева с нулев радиус на завиване

Безопасност

Седалката е със 180-градусова защита срещу преобръщане и предпазен колан с автоматично прибиране. Това е най-добрият начин за протекция на оператора по време на работа, който се е доказал през годините. 

Косачката с нулев радиус на завиване FERRIS ISX 800 Zero Turn е оборудвана и с превключвател, задействащ се от седалката, който поддържа двигателя активен, само докато има оператор върху нея.

Функция мулчиране 

Косачките за трева с функция мулчиране, каквато е FERRIS ISX 800 Zero Turn, е способна да надробява окосената трева и да я разхвърля обратно върху терена. Този мулч има полезни свойства - защитава земята от изсъхване, а в процеса на гниене отделя ценни хранителни вещества. По този начин торите почвата по естествен път

Функцията мулчиране е полезна, но понякога не е желателно да бъде използвана. Например, когато тревата е твърде висока или когато е мокра заради росата или паднал дъжд. Експерти съветват, когато косите с косачка, която няма кош, в който да се събира автоматично окосената трева, да предприемете друг подход. 

Първо, с помощта на друга косачка намалете височината на тревата, а след това пристъпете към процеса на косене и мулчиране едновременно. В противен случай, минавайки с косачка за трева без кош, ще се наложи да събирате окосеното. 

косачка за трева с нулев радиус на завиване

 Регулиране на височината на косене 

Изрично посочваме възможността за регулиране на височината на косене като предимство, тъй като от нея зависи какъв вид ще придадете на своето дворно място. Височината на тревата е строго индивидуална за всеки терен

Тя зависи от типа й, релефа на земята и от резултата, който искате да постигнете. Може да се каже, че универсална височина на косене няма. Поради това системата за регулиране е много важна. 

Особености на бензиновите косачки със седалка 

Косачките със седалка позволяват да се справите със задачите ви вкосачка за трева с нулев радиус на завиване максимално кратък срок. Те предлагат няколко степени на регулиране на височината на косене и мулчират тревата, превръщайки я в органичен тор

За да ви служи възможно най-дълго, тази техника има нужда от редовно сервизно обслужване. Може да разчитате на нея и за изпълнението на други задачи, за което производителите предвиждат като опция различно прикачно оборудване. 

Накрая ще ви посъветваме, когато избирате косачка за трева, да не се ръководите единствено от мощността на нейния двигател. Ясно е, че той е определящ за бързината на работа, но има още един критерий, който е пряко свързан с продуктивността - това е ширината на косене. Колкото по-висок е този параметър, толкова по-малко заходи ще се налага да правите. 



Може би се интересувате още и от:

Тайната на красивата градина е използването на тракторна косачка 

Косете професионално с косачки за трева с дистанционно управление SPIDER

EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn - акумулаторна косачка за трева на бъдещето

SECO – тракторни косачки, произведени в Чехия!

Предимства на самоходната косачка за трева

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание