Филтрирай
Цена
66лв.874лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Акумулаторни пръскачки

Акумулаторни пръскачки ⋆ Топ Цени ⋆ Коледжиков

Какво представлява акумулаторната пръскачка и как работи?

Акумулаторните пръскачки са отличен избор за малки до средно големи стопанства, тъй като представляват подобрена версия на обикновените пръскачки

Те са снабдени с:

● двигател

● акумулаторна батерия

● микропроцесор

● резервоар

● филтри. 

При тях ръчното изпомпване е заменено от електрически мотор, който задвижва помпа, нагнетяваща въздух. Самият процес на пръскане е облекчен, като са сведени до минимум физическите усилия и се пести време.

Характеристики

Съвременните пръскачки се справят отлично с прецизното разпръскване на различни разтвори, предназначени за растителна защита и наторяване. Когато разглеждате характеристиките на една акумулаторна пръскачка, обърнете най-вече внимание на следното:

● обема на резервоара

● вида й

● батерията и дължината на щеката 

Вместимостта на резервоара традиционно е 12 или 14 литра, като най-предпочитани са 12-литровите модели, тъй като са по-леки и щадят физиката на оператора. Има пръскачки и с по-голяма вместимост на резервоара – те са предпочитани от хората, които са се захванали сериозно със земеделие.

Капацитетът на батерията, това дали е гелова или литиево-йонна и колко време е необходимо, за да се презареди, също са критерии от значение. Тези характеристики подсказват какви са възможностите на машината и колко време и усилия ще е необходимо да влагате, за да изпълните планираната задача.

Определящо за качествата на пръскачката на батерии е и времето, през което може да я използвате, без да е необходимо презареждане. Каква да бъде дължината на щеката трябва да прецените вие, тъй като тя е от значение в зависимост от културите, които пръскате, на какво разстояние искате да бъдете по време на процеса на пръскане или пък каква височина искате да достигате.

Видове

Акумулаторните пръскачки в наши дни имат олекотен дизайн и са лесни и удобни за употреба. Коледжиков ЕООД предлага три вида:

● на колела

● раменни

● гръбни. 

Всеки един от тях има своите предимства и минуси.

Пръскачките на колела са лесни за придвижване. Снабдени са със стабилни и широки колела, подсилен маркуч и държач, на който след приключване на работата в градината да навиете маркуча. 

При този вид акумулаторни пръскачки не е от кой знае какво значение какъв ще бъде размерът на резервоара, тъй като тя ще стои на земята. Този вид е предпочитан от жени и възрастни хора или хора които не могат да да носят тежки предмети.

Гръбните акумулаторни пръскачки са снабдени с широки, меки и удобни презрамки с подплънки. При тях най-важно е равномерното разпределение на тежестта върху гърба и раменете. Закачането им става посредством карабинери към корпуса.

За какво са предназначени?

Градинската акумулаторна пръскачка е ценен актив за всеки човек, който се старае да обгрижва добре своите насаждения, независимо дали става дума за овошки, зеленчукови градини или пък храсти и цветя. Тя е предназначена за оптимално разпръскване на различни продукти за растителна защита, торове и други течности и разтвори. Може да се използва около дома, на двора и в градината.

Защо да ги закупим от Коледжиков?

Фирма Коледжиков има дългогодишен опит в търговията с градинска техника, включително акумулаторни пръскачки. В магазина ни ще откриете продукти на утвърдени марки като:

● ELEFANT

● MAROLEX

● MATABI

● STIHL

● MILWAUKEE

● RAIDER. 

Продуктовата ни гама постоянно се обновява с осъвременени модели, които отговарят на променящите се потребности на нашите клиенти и покриват различни приложения. Имаме пръскачки за лозе, за овощни и зеленчукови градини и др. в широк ценови диапазон. 

    Продуктът е добавен към желани продукти
    Виж Всички Любими
    Продуктът е добавен за сравнение.
    Виж Всички