Филтрирай
Цена
43лв.1069лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Акумулаторни пръскачки

Акумулаторни пръскачки ⋆ Електрически ⋆ Топ Цени ⋆ Коледжиков

Какво е акумулаторна пръскачка?

Акумулаторната пръскачка е електрическа машина на батерии. Тя е практичен избор за малки до средно големи стопанства, тъй като представляват подобрена версия на обикновените пръскачки. Модерните модели са снабдени с литиево-йонна батерия и осигуряват продължителна работа с едно зареждане. 

Те са снабдени с:

 • двигател
 • акумулаторна батерия
 • микропроцесор
 • резервоар
 • филтри. 

При тях ръчното изпомпване е заменено от електрически мотор, който задвижва помпа, нагнетяваща въздух. Самият процес на пръскане е облекчен, като са сведени до минимум физическите усилия и се пести време.

Характеристики

Съвременните пръскачки с литиево-йонни батерии се справят отлично с прецизното разпръскване на различни разтвори, предназначени за растителна защита и наторяване. Когато разглеждате характеристиките на една акумулаторна пръскачка, обърнете най-вече внимание на следното:

● обема на резервоара

● вида й

● батерията и дължината на щеката 

Вместимостта на резервоара традиционно е 12 или 14 литра, като най-предпочитани са 12-литровите модели, тъй като са по-леки и щадят физиката на оператора. Има пръскачки и с по-голяма вместимост на резервоара – те са предпочитани от хората, които са се захванали сериозно със земеделие.

Капацитетът на батерията, това дали е гелова или литиево-йонна и колко време е необходимо, за да се презареди, също са критерии от значение. Тези характеристики подсказват какви са възможностите на машината и колко време и усилия ще е необходимо да влагате, за да изпълните планираната задача.

Определящо за качествата на пръскачката на батерии е и времето, през което може да я използвате, без да е необходимо презареждане. Каква да бъде дължината на щеката трябва да прецените вие, тъй като тя е от значение в зависимост от културите, които пръскате, на какво разстояние искате да бъдете по време на процеса на пръскане или пък каква височина искате да достигате.

Видове

Акумулаторните пръскачки в наши дни имат олекотен дизайн и са лесни и удобни за употреба. Коледжиков предлага три вида:

 • на колела
 • раменни
 • гръбни 

Всеки един от тях има своите предимства и минуси.

Пръскачките на колела са лесни за придвижване. Снабдени са със стабилни и широки колела, подсилен маркуч и държач, на който след приключване на работата в градината да навиете маркуча. 

При този вид акумулаторни пръскачки не е от кой знае какво значение какъв ще бъде размерът на резервоара, тъй като тя ще стои на земята. Този вид е предпочитан от жени и възрастни хора или хора които не могат да да носят тежки предмети.

Гръбните акумулаторни пръскачки са снабдени с широки, меки и удобни презрамки с подплънки. При тях най-важно е равномерното разпределение на тежестта върху гърба и раменете. Закачането им става посредством карабинери към корпуса.

За какво са предназначени?

Градинската акумулаторна пръскачка е ценен актив за всеки човек, който се старае да обгрижва добре своите насаждения, независимо дали става дума за поливане на лозя, овошки, зеленчукови градини или пък храсти и цветя. Тя е предназначена за оптимално разпръскване на различни продукти за растителна защита, торове и други течности и разтвори. Може да се използва около дома, на двора и в градината.

Защо да купим акумулаторна пръскачка от Коледжиков?

Фирма Коледжиков има дългогодишен опит в търговията с градинска техника, включително акумулаторни пръскачки. В магазина ни ще откриете продукти на утвърдени марки като:

 • ELEFANT
 • MAROLEX
 • MATABI
 • STIHL
 • MILWAUKEE
 • RAIDER

Продуктовата ни гама постоянно се обновява с осъвременени модели, които отговарят на променящите се потребности на нашите клиенти и покриват различни приложения. Имаме пръскачки за лозе, за овощни и зеленчукови градини и др. в широк ценови диапазон. 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, регистрацията в сайта ни не е задължителна. Може да поръчате чрез опцията „Бърза поръчка без регистрация“ или като гост. Регистрация не е необходима и в случаите, когато заявявате поръчка по e-mail, телефон или в лично съобщение във Facebook-страницата ни.

Какви са начините за доставка?

Може да получите своята поръчка чрез наш разнос или от избран от Вас куриер до посочен от Вас адрес или офис на куриерската фирма.

Каква е цената за доставка?

Получавате безплатна доставка при поръчка над 250 лв. до посочен от Вас адрес, независимо от населеното място на територията на България. Изключение правят артикулите от раздел "Винарско оборудване" и тези в промоция. Конкретна информация за Вашата поръчка може да получите от нашите търговски консултанти. 

В какъв период ще получим продуктите?

Стандартният срок за доставка е от 1 до 3 работни дни от момента на потвърждаване на поръчката. За някои продукти, поради производствени специфики, този срок се удължава до 30 работни дни. Може да поискате по-точна информация от наш търговски консултант.

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Акумулаторни пръскачки"?

Евтините акумулаторни пръскачки се предлагат на цена около 100 лв. Имаме и модели за професионална употреба, чиято цена може да достигне 1000 лв.Вижте още:

Косачка робот без ограничителен кабел

Каналокопач за кабели

Градинска къща за инструменти

Акумулаторен аерозолен генератор - пръскачка RYOBI R18FGA SET
Аерозолен генератор RYOBI R18FGA е по-добър от традиционния пулверизатор - пръскачка, тъй като течността от него се пулверизира, т.е. се...
RYOBI
Редовна цена 764.00 лв. Цена 725.80 лв.
 • -5%
Акумулаторен аерозолен генератор - пръскачка RYOBI R18FGA 2.5 Ah
Пръскачка RYOBI R18FGA разпръсква равномерно и по-надалеч химически частици, дезинфектанти, инсектициди, пестициди и други. С този аерозолен...
RYOBI
Редовна цена 504.40 лв. Цена 479.18 лв.
 • -5%

Свързани статии


Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички