Защо да изберем акумулаторна пръскачка?

Публикувано: 2023-09-04 06:35:41
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Пръскачки Rss feed

Пръскачките на батерии стават все по-предпочитани поради отпадането на необходимостта от подготовка на горивна смес и все по-конкурентната им производителност. С тях значително може да облекчите разпръскването на вода, фунгициди, течни минерални торове и продукти за растителна защита. Преди да пристъпите към покупка на акумулаторна пръскачка с литиево-йонна батерия, струва си да се запознаете с нейните технически характеристики. Те ще ви подскажат какво може да очаквате от машината - кои са нейните предимства и недостатъци. 

Основни характеристики при избор на акумулаторна пръскачка

Всяка градинска техника има основни характеристики, които определят нейните възможности. При акумулаторните пръскачки те са няколко: 

Продължителност на работа 

Тя може да варира от няколко часа до 5-7 часа и повече. 

елефант пръскачка 18 литра акумулаторнаДалечина на разпръскване 

За бита може да изберете пръскачка на батерия, която разпръскване до 5-8 метра разстояние. Допълнително може да го увеличите с помощта на телескопичен шланг. 

Напрежение на батерията 

Колкото по-високо е напрежението, толкова по-високи са налягането в резервоара и производителността.

Дебит

Материал, от който са изработени

Качеството на вложените в пръскачката материали е определящо за безпроблемната работа с нея и продължителната й служба. Колкото по-издръжлива е конструкцията на машината, толкова по-висока е нейната цена.  

Обем на резервоара 

На пазара ще откриете акумулаторни пръскачки с различен работен обем. Едни от най-търсените модели са с вместимост 10-18 литра. Разгледайте като пример моделите STIHL SGA 85, RAIDER RD-BKMD03 и MATABI EVOLUTION 15 LTC. Евтина акумулаторна пръскачка е моделът ELEFANT PROCRAFT SE18L. На прилична цена тя ще ви осигури добро качество и издръжливост. 

Тегло

Теглото на акумулаторната пръскачка влияе върху продуктивността. Ако я носите на гръб или на ръка, по-тежък модел може да натовари сериозно физиката ви. 

милоуки пръскачка на батерии

Начин на пренасяне 

Пръскачките с неголямо тегло може да се пренасят на ръка или с раница. За по-големите модели се използват колички. 

Тип батерия

В магазин Коледжиков продаваме акумулаторни пръскачки на утвърдени марки на световния пазар. Повечето модели за битова употреба са снабдени с оловни батерии. По-качествените модели са с литиево-йонни батерии и се отличават с по-ниско тегло, издръжливост и възможност да се използват при минусови температури. 

акумулаторна пръскачка матаби 15 литраДопълнително удобство при работа с акумулаторна пръскачка осигуряват наличието на светодиодни индикатори за нивото на заряда на батерията, използването на защитна маска, регулирането на напрежението на въздуха, фиксатор за непрекъснато пръскане, меки уплътнение за презрамките и др. 

Съвет, който може да ви дадем, преди покупка на акумулаторна пръскачка, е да се уверите в надеждността на крепежните елементи, които фиксират колана към корпуса на машината. 

Коя акумулаторна пръскачка да купим? 

Широкият асортимент от акумулаторни пръскачки може да затрудни избора ви. Може да спестите време, като се допитате до опитен търговски консултант или да потърсите мнение от клиенти, които вече са работили с оборудването. В следващите редове ще ви дадем примерни модели, които да ви ориентират сред вариантите на пазара. 

Ако търсите евтина акумулаторна пръскачка за градината си, разгледайте моделите на ELEFANT, Raider и ProCraft. На цена под 100 лв. се предлагат PROCRAFT AS12L, ELEFANT SE18L и ELEFANT PROCRAFT SEM16L. Малко по-скъпи са пръскачките Райдер RD-BKMD03 и RDP-SBKMD20 SOLO. Когато сравнявате цените, не забравяйте да проверите дали в тях са включени батерията и зарядно. Както и дали може да използвате вече ваши батерии и зарядни устройства, продукт на същата марка. 

Практични акумулаторни пръскачки, които удобно може да носите в една ръка, пръскайки насажденията, са KARCHER PSU 4-18 и RYOBI OWS1880 SOLO. Те напълно отговарят на определението малка акумулаторна пръскачка. 

С бюджет около 200 лв. може да погледнете пръскачките на MATABI и GARDENA. Подходящи модели в този ценови диапазон са GARDENA EasyPump 5 l и MATABI EASY/PLUS. 

За сериозно натоварване, професионални цели и топ качество препоръчваме акумулаторните пръскачки MILWAUKEE M18 BPFPH, RYOBI RY18BPSA-0 и CLEANCRAFT ADSG 15. В онлайн магазина ни може да откриете още много от всяка една ценова категория. 

Заключение 

Съвременните акумулаторни пръскачки са удобни за употреба, със съобразен с нуждите на потребителя дизайн и позволяват да намалите разходите за експлоатация. За разлика от бензиновите те не изискват редовно техническо обслужване, както и профилактика. Достатъчно е да се запознаете с препоръките на производители, описани в книжката, която върви с машините, за да научите всичко необходимо за правилната работа с акумулаторна пръскачка. Ако имате допълнителни въпрос, винаги може да се обърнете към екипа на магазин Коледжиков. Ние ще ви помогнем да изберете качествен модел, който отговаря на вашите потребности. 



Може би се интересувате още и от:

Често задавани въпроси за акумулаторните пръскачки

RYOBI - акумулаторна техника за градината и дома

Защо да изберем фирма Коледжиков?

Какво представлява мулчирането и с какво е полезно?

Как да изберем акумулаторна ножица за трева?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание