Как да изберем ръчна пръскачка за поливане?

Публикувано: 2023-02-13 06:50:49
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Пръскачки Rss feed

Поддържането на градината е умение, което се развива във времето. С натрупването на опит всеки градинар осъзнава, че работата му, която мнозина определят като терапия, върви леко, когато разполага с точните инструменти. Един от тези инструменти е ръчната пръскачка. С нея може да се грижите за различни растителни видове и да овлажнявате въздуха, когато е необходимо. 

В магазини Коледжиков предлагаме широка гама градински пръскачки - пулверизатори, ръчни, акумулаторни, моторни, гръбни, професионални и за прикачване на трактор. Покупката на модел има своите специфики, независимо дали сте хоби градинар, или озеленител. В този ред на мисли винаги са полза няколко съвета за избор на ръчна пръскачка за поливане. Този базов градински инструмент е незаменим и намира приложение почти целогодишно. При нас ще откриете богат асортимент на ръчни пръскачки за градината на утвърдени марки като Elefant, Gardena, Marolex, Matabi, Mesto и Stihl

Критерии при избор на ръчна пръскачка за поливане

Като опитен градинар знаете колко усилия и време изисква поддръжката на тревата, цветята, храстите и дърветата. Това трябва да бъде ваша отправна точка, когато търсите градинска пръскачка за поливане или ръчна пръскачка за вар (филтрирана). Преценете внимателно обема на работа и честотата й, както и какъв бюджет може да отделите. След това потърсете мнения за пръскачките, които се предлагат на пазара. Разнообразието е голямо - както като обеми и качество на материалите, така и като специфики на работа. По този начин ще избегнете най-често срещаните грешки. 

Всяка пръскачка се състои от резервоар и прът с ръкохватка. Обемът на резервоара варира между 1 и 25 литра. Много често клиентите търсят модели с конкретна вместимост. Например такива са ръчна пръскачка 2 литра (MAROLEX Master Ergo 2000), ръчна пръскачка 5 литра (MAROLEX PROFESSION 5) или пък ръчна пръскачка 16 литра. В последния случай препоръчваме да разгледате гръбните модели - такава тежест е препоръчително да се носи добре разпределена върху гърба. Подходящи гръбни пръскачки с вместимост 16 литра са MATABI SUPER GREEN 16, MAROLEX TITAN 16, MATABI EVOLUTION 16 и др. 

маролекс пръскачкаДокато разглеждате асортимента, обърнете внимание на параметри като: 

Качество на материалите 

Ако търсите пръскачка за агресивни разтвори (за борба с вредни насекоми или за пръскане с торове), резервоарът трябва да бъде изработен от материал, който е устойчив на химикали. В много случаи производителите залагат на ABS пластмаса. Тя не се поврежда под въздействието на магнезий, калций и други елементи, които традиционно влизат в състава на торовете. Качеството на материала, от който е изработена пръскачката, е важно и за издръжливостта му на нагряване. Високите температури може да доведат до размекване на корпуса. 

Обем на резервоара 

За домашната градина може да ви е напълно достатъчна пръскачка с обем 1-2 литра. Тя не тежи много и позволява да третирате достатъчно много цветя. За цветни градини разгледайте разнообразието от качествени пръскачки, с които може да разпръсквате торове и продукти за растителна защита. За зеленчукови градини, овошки и лозя търсени са много моделите с вместимост 10-15 литра

Пръскачки за градината и дома 

Едни от най-търсените пръскачки за поливане на градина за хоби нужди са ръчните и гръбните. Ръчните модели са предназначени за пръскане на различни растителни видове - от цветя в саксии и кашпи до дребни храсти. Към възможните задачи може да се причисли и пръскането на листата срещу вредители. Някои клиенти използват пулверизатори или малки пръскачки, за да мият стъклата на оранжериите

Тъй като повечето ръчни модели са предвидени за държане в длан, те са с оптимална форма и повърхност, която е приятна на допир. Обичайно теглото им е минимално - от 100 грама до 2 кг. По този начин ръцете не се натоварват сериозно. 

гръбна пръскачка

За по-големи площи от цветя и храсти препоръчваме да разгледате гръбните модели. С увеличаването на обема работа все по-добре е да разгледате акумулаторните и гръбните градински пръскачки. Те са конструкция, която гарантира продължителна работа и комфорт. С тях може да обработвате овошки, оранжерийни култури и насаждения на открито. Резервоарите им са по-големи. Често те варират от 10 до 25 литра. Наличието на меки презрамки е гаранция, че тежестта на уреда няма да травмира вашите гръб и ръце. 

В онлайн магазин Коледжиков може да разгледате и богатия асортимент от моторни пръскачки. Те са предпочитани от ръчна пръскачка за градинапрофесионалистите и се открояват със силата на своята струя. Имат по-голяма мощност, по-широк периметър на пръскане и сериозна вместимост. Бензиновите пръскачки традиционно са само гръбни. С тях може да разпръсквате течности, разтвори и сухи торове. Постарали сме се да предложим максимално голям избор от марки - Bronto, Cifarelli, Oleo Mac, ProGarden, Raider, Solo и Stihl

Ръчни пръскачки за поливане - цени и сервизно обслужване 

Качеството е фактор, който е определящ за всеки тип стоки. Когато обновявате градинската техника, помислете от какъв клас машина имате нужда. Невинаги професионалните продукти са необходими. Те обикновено са с висока цена. Тя отразява не само реномето на производителя, но и гарантира някои предимства - резервни части, гаранционно обслужване, наличност на допълнителен инвентар и т.н. 

Когато избирате своята нова ръчна пръскачка, потърсете мнението на опитен консултант. То ще ви бъде от полза - не само, защото ще се ориентирате сред огромния асортимент, който понякога изглежда еднотипен. Познанията на търговеца ще ви позволят да прецените каква цена е разумна за модела, от който имате нужда. Те ще ви спестят излишни разходи в два случая. Първо, ще избегнете купуването на скъпо оборудване, от чийто потенциал не може да се възползвате. Второ, ще пропуснете често допускана грешка - да купите твърде евтина пръскачка, която няма да ви служи дълго време. 




Може би се интересувате още и от: 

Често задавани въпроси за акумулаторните пръскачки

Идеалната моторна пръскачка за лозе, овошки, култури и срещу комари

Как и къде да съхраняваме градинската техника?

Нашият съвет при избор на уред за събиране на плодове

Ръчна количка за градината и строителството: Критерии при избор

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание