Филтрирай
Цена
241лв.1289лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Моторни пръскачки

Моторни и Бензинови пръскачки → Цени — Коледжиков

Какво е моторна пръскачка?

Работата в градината е немислима без използването на специална градинска техника, каквато е пръскачката. С това устройство може да отмятате редица задачи. На пазара се предлагат различни видове, като най-популярни са моторните пръскачки.

Всяка една градинска пръскачка с бензинов двигател представлява автономна система, с помощта на която може да дозирате разпръскването на течности. Тя се състои още от резервоар, дозираща система и система за управление.

Съвременните модели предлагат на оператора лека и приятна работа, тъй като те конструктивно му осигуряват максимално удобство при употреба и различни режими. Предвидени са ергономични дръжки за насочване на пръскането, лесно регулиране на интензивността на пръскане, двигатели с понижено ниво на шума и удобни презрамки.

Характеристики

Основните характеристики при избора на моторна пръскачка са надеждност, качество и срок на служба. Качествените моторни пръскачки се отличават с висока производителност и позволяват да се третират големи площи. Благодарение на конструкцията им, можете прецизно да разпръсквате специални разтвори и да достигате до труднодостъпни места.

Сред важните характеристики при избора на моторна пръскачка са:

  • мощност
  • периметър на пръскане
  • вместимост на резервоарите за течности и гориво
  • дебит на въздуха
  • разход на гориво
  • тегло 

Вместимостта на резервоара за гориво е определяща за големината на площите, които може да обработвате без презареждане. Същевременно теглото на машината е фактор, с който трябва да се съобразите, тъй като натоварването върху оператора може да се окаже преголямо и да доведе до бърза преумора.

По време на работа с моторна пръскачка е задължително използването на респиратор или предпазна маска, защитни очила, ръкавици и специални обувки. Това са мерки за безопасност, които намаляват риска от попадане под въздействието на вредни за организма химични вещества.

Преди да пристъпите към окончателен избор на моторна пръскачка, трябва добре да прецените площите, които ще третирате с нея, за да купите модел, който ще изпълни поставените му задачи.  

Видове

Тъй като бензиновите пръскачки са снабдени традиционно с големи резервоари, те биват само гръбни. Делят се условно според своето предназначение. С тях може да се разпръскват различни течности, разтвори, а също така сухи торове под формата на гранули и семена.

За какво са предназначени?

С помощта на гръбна пръскачка с бензинов двигател може да поливате растения, да пръскате култури с препарати за растителна защита срещу вредители и болести или пък да ги торите. Тази техника може да намери приложение в дворове, градини, около дома и в малки и средно големи ферми. 

Тъй като машината позволява да разпръсквате прахообразни веществата, сферите на приложение са по-големи. Може да сеете семена, да осъществявате обезпаразитяване и дезинфекция.

За ниски култури, декоративни растения, млади овошки и храсти е препоръчително да използвате ръчна пръскачка. Моторната ще ви свърши оптимална работа при по-високи зеленчукови насаждения, лозя, храсти и дървета, тъй като при нея двигателят създава въздушен поток, който завихря листата. Дозирането на течностите става във въздушния поток и по този начин пръскате не само горните листа, но и долните.

Някои модели моторни пръскачки позволяват към тях да бъде поставена допълнително помпа за увеличаване на налягането, което води до по-силно нагнетяване на струята и възможност операторът да пръска хоризонтално или на по-високо.

Чрез органите за управление може да регулирате разстоянието, на което се изхвърля препаратът.

Защо да ги закупим от Коледжиков?

Фирма Коледжиков има дългогодишен опит в търговията с градинска техника и добре обучени търговски консултанти, които ще ви помогнат да изберете най-подходящата за вас моторна градинска пръскачка. Пазарът предлага богато разнообразие от модели. Компетентното познаване на машините гарантира пресяване на неудачните варианти и намирате на най-доброто решение.

Компанията разполага с физически магазини в София и Варна и онлайн магазин със съвременен и интуитивен дизайн, в който може да филтрирате продуктите според вашите предпочитания – по марка, вид и цена.

В категорията Моторни пръскачки предлагаме машини на утвърдени на международния пазар производители - CIFARELLI, MAKITA, OLEO MAC, RAIDER, SOLO и STIHL, които ще удовлетворят и най-взискателния градинар.

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

В онлайн магазин Коледжиков може да направите поръчка без регистрация като гост и чрез „Бърза поръчка“.

Какви са начините за доставка?

Може да доставим поръчаните от вас продукти чрез личен разнос или с избран от вас куриер до посочен адрес или офис на куриерската фирма.

В какъв период ще получим продуктите?

Стандартното време за доставяне на поръчки е от 1 до 3 работни дни. Изключение правят всички машини и оборудване, за които е необходимо производствено време.

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Моторни пръскачки"?

Цените на бюджетните ни модели моторни пръскачки стартират от 200 лв., а на тези за професионална употреба стигат до 1500 лв.
Вижте още:

Мини дъмпер

Тример за трева на батерии

Ръчна косачка за трева

Свързани статии


Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички