Верижен снегорин или на колела. Как да направим избор?

Публикувано: 2022-11-07 06:43:16
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Почистващи машини Rss feed , Снегорини Rss feed

Всеки зимен сезон идва с виелици, ниски температури и снеговалежи. Макар през последните години зимите в България да не са от най-суровите, нужда от качествена снегопочистваща машина винаги има. С нея удобно и в максимално кратки срокове може да привеждате в ред прилежащите на къщата зони, алеите, тротоарите и други пространства.

Добре разчистеният от сняг терен е удобство, което заслужавате. След като разчистите, можете например без излишен риск да се разхождате и да продължите да използвате оптимално двора.

Критерии при избор на снегорин

Грамотният избор на качествен снегорин е определящ за приложението му и вашето удовлетворение от възможностите му. Затова е много важно да се допитате до опитен търговец и да изясните всеки въпрос, който ви вълнува.

На съвременния пазар ще откриете голям избор на производители, всеки от които се стреми да отговори на очакванията на конкретна група потребители. Това обяснява богатото разнообразие от модели, ценови класове и наличието на резервни части и сервизно обслужване.

снегорин хускварна

Основно машините за почистване на сняг се различават по това - дали са верижни, или на колела. Оттам насетне те може да са бензинови, акумулаторни или електрически. Други важни характеристики са мощност, производителност и конструкция. На тях обаче може да обърнете внимание по-късно. Преди това трябва да изясните как ще се придвижва машината - верижно или на колела.

Верижен снегорин или на колела?

Когато разглеждаме начина на задвижване на снегорина, не е коректно да питаме кой от двата варианта е най-добър. Причината се крие в това, че и двата вида се справят отлично с почистването на снега (предвид конкретните технически параметри на модела). Всеки един от тях изпълнява своето предназначение.

Вижте още: 

Как да изберем снегорин?

Най-добрите снегорини за сезон 2022/2023 за дома и вилата

Как да използваме снега в градината

Двата вида имат своите преимущества и недостатъци.

От магазин Коледжиков може да закупите снегопочистваща машина според специфичните характеристики на терена - релеф, площ, планировка и т.н. Например, ако ще почиствате площ със сложен терен, но голям и без препятствия и труднодостъпни зони, препоръчваме да изберете верижен снегорин.

Машините от този вид се отличават с проходимост и са по-добри в преодоляването на падини и хълмове. Осигуряват отлично сцепление, когато почиствате заледени участъци. Самоходната им система на придвижване свежда до минимум необходимостта да полагате физически усилия по време на почистването.

верижен снегоринРоторен снегорин на колела може да купите за участъци, които не са големи и са равни. Той е по-маневрен и се движи по-бързо, което го прави удачен за почистването на тесни зони със завои (например, пътеки и алеи).

Ако имате нужда от евтин снегорин, който е лек и компактен, защото възнамерявате да го използвате на неголям терен, разгледайте асортимента ни от колесни машини. Преди да направите окончателен избор, помислете дали искате машината да бъде с или без самоход, а също така - дали да бъде моторен, електрически или акумулаторен. Колесните снегорини може да бъдат предназначени за битова или професионална употреба.

Колкото до верижния снегорин, той винаги е със самоход. Теглото му е по-голямо и обикновено е доста по-мощен от колесния.  

Предимства и недостатъци

За да ви помогнем да си създадете по-ясна представа за възможностите и приложенията на снегорините, ще ви посочим накратко кои са ключовите предимства и недостатъци на моделите с верижно задвижване и тези с колела.

Верижни снегорини

Преимущества:

  • Отлично сцепление с терена, дори да е заледен
  • Висока проходимост
  • Минимални усилия от страна на оператора
  • Възможност да почистване на по-високи преспи


Недостатъци:

  • По-бавна скорост на движение
  • Понижена маневреност
  • Висока цена

Снегорини на колела

Преимущества:

  • Отлична маневреност
  • Висока скорост на придвижване
  • Просто управление и обслужване
  • Широк ценови диапазон

качествен снегорин


Недостатъци:

  • Слаба проходимост по сложни терени
  • Неподходящ за употреба по хлъзгави и заледени участъци

В магазин Коледжиков предлагаме колесни и верижни снегорини на утвърдени марки от цял свят. На Ваше разположение сме за въпроси и разясняване на техническите характеристика и принципа на работа на всяка машина.

Разглеждайки магазина ни, ще откриете богат избор на снегопочистващи машини в няколко ценови класа според обема на работа и вложените материали.

Качествени снегорини на достъпна цена

В продуктовия ни асортимент може да се запознаете с последните тенденции в производството на снегорини. За да откриете модел според бюджета ви, сортирайте продуктите по цена.

Стараем се да предложим достъпна цена и организираме редовно промоционални кампании.

Магазин Коледжиков е търговец с дългогодишен опит в продажбата и сервизирането на снегопочистваща машина. Може да разчитате на нас за практични съвети, с които да поддържате техниката в оптимална форма и да сте готови за началото на зимния сезон.



Може би се интересувате още и от:

Как да съхраняваме снегорина след зимния сезон?

Градинска техника втора употреба - за и против

Blue Bird Industries - Италианска марка за градината и земеделие

Как да обслужваме електрически снегорин?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание