Как да изберем подходящ снегорин

Публикувано: 2020-10-16 16:14:46
Категории: Полезни съвети

Разчистването на сняг може да бъде бърза и лесна процедура с добре подбран модел снегорин. Съвременните снегопочистващи машини са комфортни за управление, достатъчно мощни и маневрени. В Коледжиков ще откриете различни модели на световно доказани производители с традиции в производството на снегопочистваща техника.

За да ви бъдем максимално полезни, сме отговорили на няколко въпроса, които са важни при избор на подходяща за вашите нужди машина за снегопочистване.


Кои характеристики са важни при избора на машина за почистване на сняг?

Определяща характеристика на съвременните снегопочистващи машини е мощността. По нея може да се съди за възможностите на един или друг модел. Ако мощността е от 5 до 9 к.с., то тази машина за чистене на сняг е подходяща за площи от 500 до 2500 кв. м. За по-малки терени препоръчваме компактни машиви с по-ниска мощност. Те са и по-евтини.

Друга техническа характеристика, която е от значение, е работната ширина. Тя указва каква ще е ширината на разчистената ивица, когато минете веднъж. Колкото по-голяма е тя, толкова по-висока е производителността и работата ще върви по-бързо. Имайте предвид, че ако трябва да чистите със снегопочистваща техника тесни пътеки или площи с много дървета, маневрирането с голям модел ще е трудно.


Колко гориво разходва една машина за чистене на сняг?

Разходът на гориво се определя от мощността на двигателя и интензивността на работните задачи. Ако вашият снегорин е с 6 к.с., той ще има разход 0,8 л/час. Модел с 8,5 к.с. – до 2,2 л/час. Средният разход на гориво е 1-1,5 л/час.

Как да се грижим за снегорин

Преди да започнете работа с моторна машина за снегопочистване, трябва да проверите нивото на маслото и да долеете, ако е необходимо. След всяко използване почиствайте улея и шнековете. Щателно премахнете всичкия сняг, ако съхранявате машината в неотоплявано помещение. В противен случай рискувате горещият снегорин да разтопи снега, водата да попадне във вътрешността му, а след това при охлаждането му, тя да замръзне отново. Лед, покриващ шнеко-роторния механизъм, може да провокира повреда при следващото стартиране на машината.

Препоръчително е маслото да се сменя на всеки 50 часа работа. През пролетта, след дълго съхраняване на машината, смажете всички движещи се детайли, проверете налягането в шините и сменете запалителната свещ.


Как да стартираме нашата машина за почистване на сняг, когато навън е студено?

Всяка техника за почистване на сняг е снабдена с ръчен стартер с шнур. След няколко издърпвания, горивото постъпва в двигателя и е необходимо само още един път да дръпнете шнура, за да запалите мотора. През студените зимни дни тази процедура може да изисква повече усилия. Утвърдените производители на роторни снегорини ги снабдяват с електростартер. Той е абсолютно задължителен за мощните модели.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Предимства на притежаването на водоструйна машина


Правила за безопасност по време на работа с ел. снегорин с кабел:

Управлението на електрически модел машина за снегопочистване с кабел е изключително удобно и просто. За да бъде и безопасно, следва да спазвате няколко правила.

- Постоянно следете кабелът да не попадне в шнека или под колелата на машината;

- Избягвайте предмети и препятствия, които може да наранят целостта на кабела.


Защо да предпочетете моторен снегорин пред електрически?

В наши дни доста моторни машини за снегопочистване за домашна употреба са оборудвани със специални функции - ергономични дръжки, светлини, електрически старт и др.. Когато изберете домашен снегорин с бензинов двигател, не е необходимо да мислите за електрически кабели и зареждане на батерии (обичайна тревога на собствениците на електрически снегорини). Запалването му е лесно, а приятен бонус е икономичният разход на гориво.


Защо в характеристиките се посочва марката на двигателя на снегорина?


Качествените машини за почистване на сняг имат специални зимни двигатели. Важно е да се знае на кой производител са, тъй като технологията на изработка е от значение. Един моторен снегорин трябва да има качествен двигател, защото минусовите температури създават напълно различни работни условия, в които някои детайли са по-изложени на повреда. Затова някои компании влагат в своите машини двигатели, продукт на други производители, утвърдили се като водещи в производството на двигатели, например Honda. 


ВИЖТЕ ОЩЕ: Как се използва пистолет за боядисване на стени


Как стои въпросът с резервните части?


Фирма Коледжиков разполага с добър сервизен център, в който ще се погрижим за вашата снегопочистваща техника. Предлагаме абонаментно обслужване, гаранционен и следгаранционен сервиз. В нашите магазини може да закупите оригинални резервни части, консумативи и аксесоари.

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички