Избор на подходяща бетонобъркачка

Публикувано:
Категории: ВОДЕЩИ НОВИНИ И РЕВЮТА​

 

 

Бетонобъркачка е машина, която хомогенно смесва цимент и агрегати като пясък или чакъл и вода, за да образува бетон. Днешните бетонобъркачки използват въртящ се барабан за смесване на суровините. Когато е необходимо производството на по-малко количество бетон на строителната площадка, често се използват мобилни бетонобъркачки. По този начин работниците разполагат с достатъчно време за работа, преди да се втвърди материала.

 

Как да изберем миксер за бетон?

 

Обикновено, електрически бетонобъркачки притежават двигател, барабан, колело във формата на волан или дръжка за въртене. Смесителят е оборудван с фиксирани, спираловидни остриета, които смесват материалите, за да се получи хомогенна смес. Двигателят може да бъде електрически, горивен или хидравличен.

 

За да изберете правилния миксер за бетон, според Вашите нужди, първо трябва да определите количеството готов материал, от което се нуждаете. Важно е да се знае, че барабанът може да се напълни до определен максимум. Когато производителят определя обема на смесителя, това означава да се пълни до 80 %.

 

 

 

 

Колко често ще я използвате?

 

Рядка употреба (за малки строителни площадки). Ако имате нужда от бетонобъркачка за едно работно място, Ви е достатъчен 60-литров барабан. За тази цел може да изберете електрическа бетонобъркачка.

Честа употреба (за средни работни площадки). Тук обикновено е достатъчна 120-литрова бетонобъркачка. В зависимост от размера на задачата, може да Ви трябва обем до 160 или 190 литра. Ако работите на места, където достъпът до електричество е сигурен, изберете електрическа бетонобъркачка.

Редовна или интензивна употреба (професионални работни места). Ако имате нужда от голямо количество бетон, всеки ден ще трябва да изберете по-голям смесител, поне 250 литра. За тази цел използвайте миксер за бетон с двигател с вътрешно горене, за да избегнете проблеми, свързани с електрозахранването.

 

 

Защо да изберете електрическа бетонобъркачка?

 

Електрически миксери за бетон са с много предимства. Имат минимални разходи за поддръжка, ниска продажна цена и нямат нужда от масло или гориво, за да работят. Те са независими от околната температура и могат да започнат работа веднага. Благодарение на компактните им размери, те са лесни за използване в закрити помещения. Ел бетонобъркачки са по-леки и по-маневрени от тези с двигател с вътрешно горене. Миксери за бетон с електрически двигател са икономични, имат монофазен или трифазен мотор, с мощност от 300 до към 1500 W.

 

 

 

Защо да изберете бетонобъркачка с двигател с вътрешно горене?

Миксер за бетон с двигател с вътрешно горене се използва при интензивна работа, на големи строителни обекти. Те са по-шумни и по-тежки от бетонобъркачки с електрически двигател, но имат и повече предимства.

 

Автономни са и имат бензинов или дизелов двигател, така че не зависят от електрозахранването.

Двигателите с вътрешно горене са по-мощни и по-здрави от електрическите двигатели.

Имат по-дълъг експлоатационен живот.

Лесни са за преместване, защото обикновено са снабдени с надуваеми гуми.

 

 

Тук Ви предлагаме нашата селекция от подбрани бетонобъркачки IMER, само кликнете върху снимката.

 

 

 

 

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички