Професионални машини за премахване на остатъци след фугиране PERGO

Публикувано:
Категории: ВОДЕЩИ НОВИНИ И РЕВЮТА​

 

 

 

При строителство на сгради, тротоари и алеи се използват различни видове плочи или павета за настилка. Те се подреждат едно до друго покривайки цялата повърхност, но между тях остава малко разстояние, наречено фуги. За здрава подовата настилка, се използва фугираща смес, наричана още фугопълнител, която запълва тези тесните процепи. За да попадне във фугите, сместа се нанася върху цялата повърхност и се разстила чрез инструменти и машини, като по този начин необходимото количество фугопълнител попада между плочките и паветата и така запечатва празнините и споява здраво отделните елементи, образувайки се здрава подова настилка. Но освен във фугите, след фугиране цялата площ е покрита от остатъчна фугираща смес, която трябва да се почисти бързо преди да засъхне, но и внимателно, така че да не се наруши целостта на все още незасъхналите фуги.

 

 

 

 

 

 

Добре познат и сигурен метод е използването на вода и гъба. Гъбата се намокря, след което коленичейки работника започва да бърше остатъка след фугиране, като е внимателен да не развали фугите. Процесът е бавен, защото се изисква многократно изпиране и изстискване на гъбата, а и повишеното внимание забавя процеса. Не след дълго работника е уморена, поради неудобната поза. Коленете, гърба и ръцете го болят, а има толкова много работа. Разбирате че, почистването на ръка е удачно за домашен ремонт но не и в професионалното строителство, където се третират стотици квадратни метри площ всеки ден. За щастие PERGO предлагат машини за почистване, справящи се до 10 пъти по-бързо със задачата.

 

 

Професионални машини за премахване на остатъци след фугиране са иновативни продукти за почистване на огромни настилки с плочи или паваж. Могат се използват на открито или закрито за изчистване след редене на тротоарни плочки, павирани алеи, подови настилки в сгради и помещения. Предлагат се в различни размери, така че да са удобни за всяка задача. Налични са във вариант с бензинов или електрически двигател, за да работите както на улицата, където няма електрозахранване, така и на закрито, където изгорелите газове са неприемливи. Техния метод на работа съкращава необходимото време за почистване от  6 до 10 пъти в зависимост от размера на машината и условията.

 

 

Почистването на излишната фугираща смес, покриваща настилката, става по следния начин с машини за премахване на остатъци след фугиране PERGO. Голяма гъба под формата на широка и дълга лента, се задвижва от конвейерна лента. Гъбата се върти и обира от плочите ненужната смес, без да засяга пълнежа във фугите, като абсорбира дори зърна с размер до 4 милиметра. След, като вече е изцапана, гъбата продължава пътя си, отправяйки се към съд със съдържание на чиста вода. Задвижващия механизъм за прекарва през водата, за да падне излишната мръсотия и утайка. Над водния съд е разположен механизъм от ролки, които слъжат за изстискване на гъбата, като по този начин тя вече е чиста и готова да премине отново през изцапаната настилка. Цикъла е непрекъснат и продължава дълго преди да е необходима пауза за подмяна на водата. Чрез винтов механизъм, които се намира в задната страна на машини за премахване на остатъци след фугиране PERGO височината на гъбата и контактния натиск, които оказва върху настилката могат да се регулират безстепенно. Придвижването се осъществява на колел, разположени зад почистващата зона, така че не остават следи от гуми след преминаване.

 

 

 

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички