Как да изберем жираф за шлайфане?

Публикувано: 2023-05-22 06:07:33
Категории: Електро и пневматични инструменти Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed , Строителна техника Rss feed

Жирафът за шлайфане е важна част от строителството и ремонтните дейности. На практика от шлайфането и почистването на стените и таваните започва същинската трансформация на всяко едно помещение. След това майсторът може да пристъпи към следващия етап от ремонта. На пазара ще откриете различни машини за шлайфане и поради това е важно да знаете каква е разликата между тях. Богатият избор е съобразен с нуждите на клиентите, спецификата на работата, честотата, с която ще бъде използван инструментът, и други фактори. 

жираф за шлайфане Метабо LSV 5-225 COMFORT

Какво трябва да знаете, за да изберете правилно жираф за шлайфане? 

Машините за шлайфане може да бъдат лентови, вибрационни и орбитални (ексцентър). Най-популярни обаче, а и най-ефективни, са моделите роторен тип, които са с кръгла работна повърхност. Те са идеални за сухо шлайфане и имат прост принцип на работа. Тъй като вибрациите са минимални, качеството на обработка на повърхността е много високо. Така достигаме и до първата характеристики, която трябва да вземете под внимание, когато планирате да купувате жираф за шлайфане. 

Мощност

От мощността зависят три неща: колко дълго може да работите без прекъсване, общият ресурс на машината и производителността, т.е. колко материал може да свалите от повърхността. В магазини Коледжиков предлагаме шлайф машини за стени и тавани за професионалисти и за майстори любители. Професионалните модели са с мощност над 0,5 киловата и са подходящи за обработка на големи площи. 

Диаметър на шкуркатажираф за шлайфане Райдер RD-DS06

Съвременният жираф за шкурене обикновено е с диаметър на шкурката 150 до 225 мм. Колкото по-голям е диаметърът, толкова по-голяма площ ще обработвате за единица време. Повечето модели на пазара позволяват лесна смяна на абразивните дискове. Последните може да бъдат различни според задачите, които искате да изпълните. Те може да са с различна зърнистост и да имат или не перфорации. 

Комплект жираф с прахосмукачка

Всеки майстор знае колко прах се вдига по време на шлайфоване на стени и тавани. Затова мнозина предпочитат да купят машина тип прахосмукачка. Тя е снабдена с механизъм за улавяне на праха. Така може да поддържате чистата средата, в която да работите, и да си спестите време за последващото почистване. Жирафът за шлайфане METABO LSV 5-225 COMFORT е подходящ за свързване с прахосмукачка за строителни материали. Струва си да разгледате този вариант, както и модели като RAIDER RD-DS06. Този уред за шлайфане на стени и тавани е оборудван със самозасмукваща функция. 

Жираф за шлайфане тип прахосмукачка със светодиоди

жираф за шлайфане на стени Прокрафт EX1050Друго икономично и практично решение, което може да откриете в онлайн магазин koledzhikov.bg, е жирафът за шлайфане PROCRAFT EX1050. Той е снабден със система за улавяне на прах и едновременно с това е оборудван с мощни светодиоди, които осигуряват по-добра видимост върху работната повърхност. 

Ръчна машина за шлайфане - най-добрият модел за еднократна или рядка употреба

В ниския ценови клас ще откриете и машината за шлайфане на стени PROCRAFT EX950EL. Тя е модел без дръжка, има компактни размери и ще улесни работата по ремонта на вашия дом. Основното предимство на този електрически инструмент се крие в неговата производителност и лекота на използване. Захранва се с монофазна ел. енергия и е с мощност от 950W. Способен е да поддържа максимална скорост на шлифовъчния диск до 2500 об/мин

машина за шлайфане Прокрафт EX950EL

Ръчните машини за шлайфане, тип ръкохватка, не позволяват да се обработват отдалечени повърхности без използването на спомагателна стълба например. Същевременно са леки и с малки размери. Незаменими са при работа в ограничено пространство. 

Полезни принадлежности и аксесоари при работа с жираф за шлайфане 

Шлайфането на големи повърхности може да изисква наличието на допълнителни принадлежности и аксесоари. Например такъв е удължителят. всеки производител предлага свои модели, с чиято помощ може да увеличите работната височина от стандартните 2,6 метра до 3,5 метра. 

За удобство и щадене на физиката някои марки предлагат жилетки с колан. Те позволяват да шлайфате тавани по-дълго време, без да трупате бързо умора. 

Колкото до аксесоарите, тук полезен е опитът на професионалните майстори. Работейки често с жирафи за шлайфане, те знаят колко важно е да разполагат с машини с различен диаметър. Набор от три модела: 

  • жираф за шлайфане с диаметър 225 мм
  • жираф за шлайфане с диаметър 125-150 мм
  • и няколко ръчни машини за шлайфане

ще ви даде възможност да постигнете завидна производителност и да се адаптирате бързо към различните като специфика задачи. 

Колкото до прахосмукачката за строителен прах, добре е да я имате предвид. Ако не планирате да купувате машина за шлайфане на стени и тавани с механизъм за изсмукване на прах, уверете се, че моделът, който ще изберете, е пригоден за използване с прахосмукачка. Някои майстори препоръчват тя да бъде с вместимост над 30 литра. Ако искате по-точно мнение и то за конкретна машина, може да се допитате до нашите търговски консултанти. Техният опит ще ви бъде от полза, за да се сдобиете с най-добрия жираф за шлайфане спрямо вашите нужди и изисквания. 




Полезно четиво:

Акумулаторна отвертка - с какъв въртящ момент да бъде?

Перфоратор или ударна бормашина, какво да изберем?

Да изберем ъглошлайф - характеристики и съвети

Как да изберем оберфреза?

Как да изберем вибратор за бетон?

Какво е виброшлайф и как да го изберем?

Как да изберем машина за рязане на плочки?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание