Филтрирай по:
Категории
Покажи Повече Покажи По-малко
Цена
36 лв. 9710 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Оборудване за винарски изби

Филтри

Продукти на страница:

20 40 60
Показани са 1-20 от общо 80 артикул(а)
Оборудване за винарски изби на Топ Цени — Коледжиков

Оборудване за винарска изба

При нас ще намерите всичко необходимо, от което може да се нуждаете за своята винарна. Ние предлагаме машини и винарско оборудване за всеки един етап - от обирането на гроздето, през смачкване на плода и отделяне на чепките, до ферментация на сока, съхранение, транспортиране и филтриране на готовото вино. Нашият списък с продукти включва всякакъв вид винарско оборудване, което ще Ви е необходимо за Вашата малка винарна или домашно производство. Купете гроздомелачки, преси за плодове, съдове за съхранение на мъст, помпи и шихтови филтри, бутилиращи машини и още много други.

Принадлежности за производство, ферментация и съхранение на вино

Как третирате гроздето е от решаващо значение при винопроизводството. То трябва хубаво да е узряло, да се смачка и постави в подходящ съд. За да протече активна ферментация, са необходими време и специфични условия. С покупка на правилното винарско оборудване можете да контролирате много от факторите, които ще определят дали Вашето вино е висококачествено или не. Ефективният контрол произтича от уредите и инструментите, които използвате по време на производството. Ние Вие предлагаме висококачествено винарско оборудване, което ще Ви помогне в процеса за приготвяне на алкохолна гроздова напитка в домашни условия правилно и бързо.

Какво оборудване Ви е необходимо, за да направите вино у дома

Освен познания и опит, които могат да бъдат придобити от книги и практическа работа, най-важно е да притежавате правилното винарско оборудване. Подготвили сме списък с най-необходимото за закупуване, както и кратко обяснение, за да сте запознати с предназначението и ползите на различните принадлежности за винопроизводство.

Гроздомелачки и роначки

Поне една от тях е необходима във всяка винарна, тъй като те са устройствата, които смачкват и / или отделят гроздовете от стъблото на чепката. В зависимост от обема на работа, може да избирате между модели с ръчно и електрическо задвижване. Покупката на единия тип машина или другия трябва да зависи от максималното количество плодове, което искате да преработите за един ден. Разликата между гроздомелачка и роначка е в принципа на работа. Роначката отделя грозда от чепката, докато гроздомелачката мели и / или отделя чепките. Машините за мелене на грозде биват ръчни или електрически. Налични са гроздомелачки с и без помпа за транспорт на материала.

Преси за плодове

Една от най-фундаменталните процедури при винопроизводството е пресоването на гроздето. Въпреки че има стара традиция да се мачка с крака, пресите са най-ефективното винарско оборудване за изцеждане на сока от плода. Има няколко вида преси, но всички те функционират по подобен начин, упражнявайки контролиран натиск върху плодовете за извличане на сока. Този контрол е от първостепенно значение по време на процеса на пресоване, за да не се смачкат семките и по този начин да се въведат нежелани танини във винената напитка. Ако не планирате изстискване на голямо количество грозде, имате вариант за закупуване на кошова преса или хидропреса за плодове с различен максимален капацитет.

Съдове за вино

Резервоарите за гроздова мъст са големи киселиноустойчиви контейнери, които могат да бъдат направени от неръждаема стомана, дърво или специален полимер. Тъй като размерът и формата им могат да варират според Вашите изисквания, закупуването им е практично решение, ако трябва да използвате оптимално пространството си. Има съдове с различно предназначение, но като цяло можем да ги сортираме в две групи, тези, които съхраняват мъстта, и тези, които се използват за ферментация. Тези от неръждавейка са подходящи и за двете. В зависимост от предназначението си резервоарите имат различен капацитет от 100 до 1 700 литра . Съдовете за вино са важни за цялостния процес, за това, купете оборудване, притежаващо следните характеристики:

  • Плаващ капак;
  • Отдушник;
  • Термометър;
  • Кран за източване;
  • Поставка и други.

Помпи за вино

Всяка винарска изба или домашен производител трябва да разполага с помпа, за да прехвърля сока и мъстта между различни съдове. Помпите за мъст могат да се справят с транспорт на течност със съдържание на едри частици в нея. Винената помпа е малко по-мощна и се използва при филтриране и бутилиране.

Шихтови филтри

Премахването на примесите и суспендираните твърди вещества е от съществено значение за производството на бистро, привлекателно изглеждащо домашно вино. Времето може да бъде мощен и икономичен избистрящ агент, само ако разполагате с достатъчно търпение, за да се утаи по естествен начин. Купете шихтов филтър, с който да изчистите Вашата напитка много по-бързо и по-качествено, отколкото просто да чакате да се утаи. Един шихтов филтър е удобен и може да произвежда зашеметяващо бистри вина за по-кратко време. За това този вид винарско оборудване е подходяща инвестиция за всички домашни винопроизводители.

Основни съвети за производство на вино от професионални винопроизводители

Приготвянето на домашно вино може да бъде вълнуващо преживяване изпълнено с много вкус. Позволете на професионалните винари да Ви предоставят няколко основни съвета за по-успешно произвеждане в домашни условия:

  • Винаги - съдовете трябва да са пълни до горе, без място за въздух (изключение е по време на бурна ферментация). Следете количеството внимателно, тъй като има значителен обем изпарения и трябва да се допълва съда (всяка седмица или две);
  • Винаги - съхранявайте гроздовия сок в съд от стъкло, неръждаема стомана, специална пластмаса или подходяща дъбова бъчва. Никога не го дръжте за дълго в обикновен пластмасов съд;
  • Винаги - проверявайте дали няма някакъв възможен начин да се поправи неправилно ферментиралата мъст. Пропуските често могат да бъдат отстранени с различни техники, препарати или добавки;
  • Никога - не изхвърляйте мъстта, без първо да разберете какъв е възможният недостатък. Пропуските често могат да бъдат отстранени. Да, този момент е МНОГО важен, за това го споменаваме два пъти!

Какви са идеалните условия за съхраняване на вино

Идеалните условия включват прохладни места с равномерна температура, защита от пряка слънчева светлина, сравнително висока влажност и липса на неприятни миризми. Такова място може да бъде Вашето мазе, след като се постараете то максимално да покрие необходимите изисквания. Изключително важно е температурата в помещението да не надвишава 26°C.

От къде да купя винарско оборудване

Ние сме вносител на принадлежности на италианската марка GRIFO. Италия е страна с традиции в енологията за това може да разчитате на високо качество от тяхното винарско оборудване.

Коледжиков предлага надеждно оборудване за винарски изби предназначено за интензивна употреба

Ние сме дистрибутор на първокласни винарски принадлежности с марка ENOITALIA, ROVER POMPE и TM INOX.

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички