Търсите тример за трева на батерия? Имаме няколко предложения

Публикувано: 2023-07-10 06:42:13
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Тримери за трева Rss feed

Настъпването на лятото поставя началото на период, през който собствениците на градини и дворни пространства започват да отделят време за поддръжка на затревените площи. Активната работа продължава до късна есен и включва безкрайна борба с плевелите, които обичайно растат буйно и на непредвидими места. На помощ в тази ситуация идват тримерите за трева. Те се използват за дооформяне на градинските площи и са лесни за употреба. За да ви помогнем да изберете модел, който отговаря на потребностите ви, днес ще ви дадем няколко идеи за качествен тример за трева на батерия. 

Какво представлява акумулаторният тример?

Първо, нека разгледаме какво представлява акумулаторният тример. Накратко, той е просто и компактно устройство, с което може да подстригвате трева и да се борите с плевелите. За разлика от бензиновите и електрическите модели с кабел, акумулаторният тример за захранва от батерия. Основните му части включват режеща глава, щанга с ръкохватка и силов блок. 

акумулаторен тример

Тъй като тримерът на батерии не изисква наличие на източник на енергия, производителността му зависи от напрежението и капацитета на батерията. Като ориентир ще дадем няколко примерни показателя. Например батерия с капацитет 2 Ач осигурява около 30 минути непрекъсната работа. Тример с 4 Ач батерия ще работи около час в зависимост от интензивността, с която го използвате. Това време е предостатъчно, за да поддържате в добър вид неголям двор. На клиентите, които искат да разполагат с повече свобода на действие, препоръчваме да се снабдят с резервна батерия за тример. По този начин докато косят с едната, другата може да се презарежда. Тъй като много съвременни производители пускат на пазара съвместими батерии за своето оборудване, възможно е да си спестите допълнителен разход, ако вече имате градински уред на марката, която разглеждате.

Колкото до двигателя на акумулаторния тример, подобно на електрическия, неговото разположение зависи от мощността на модела. По-мощните и тежки двигатели се поставят в горната част на инструмента. Възможно е да попаднете и на акумулаторен тример с изнесен двигател, той се поставя в специална раница, предназначена за потребителя. 

Любопитен факт: Електрическите и акумулаторните тримери често са предпочитани от жените, тъй като са по-леки, компактни и тихи от бензиновите си еквиваленти. Освен това не изискват подготовка на горивна смес. 

тример на батерииПодробна информация за спецификите на различните модели, как да изберете мощността на тримера и режещия елемент, може да откриете в материала, който сме подготвили специално по темата: Тример за трева - как да го изберем, използваме и съхраняваме. Сега ще се насочим към различните тримери за трева на батерия, които си струва да имате предвид, ако ви предстои покупка.

Няколко предложения за тример за трева на батерия

Преди да ви насочим към няколко модела тримери за трева, нека напомним за какво точно е предназначен този градински уред. С него можете:

  • да косите трева в труднодостъпни зони - например под храсти, край стволовете на дървета и т.н.
  • да подстригвате систематично и да подравнявате краищата на моравата
  • да дооформите тревата след като я окосите с косачка 

Сега може да преминем към очертаването на основните характеристики и преимущества на едни от най-търсените тримери за трева на батерия на пазара. Започваме с:

Акумулаторен тример GreenWorks GD82BCB Set

Още от наименованието му трябва да ви стане ясно, че това е тример за трева с батерия и зарядно устройство в комплекта. Този модел на GreenWorks е с безчетков двигател, автоматично подаване на кордата, капацитет на батерията 3 Ач и напрежение 82V. Може да работи с кордова и ножова глава, като диаметърът на косене е 41 см. Общото тегло на машината достига 6 кг. Подходящ е за рязане на груби и гъсти растения. 

Акумулаторен тример за трева EGO Power+ ST1300E-S SOLO

Компанията EGO предлага продуктите си в 65 държави на няколко континента. Тримерите за трева на батерия са част от огромното й портфолио. Моделът EGO Power+ ST1300E-S SOLO се продава без батерия и зарядно, което означава, че при покупка трябва да ги добавите към кошницата, в случай че не разполагате с друга акумулаторна машина на марката. Тук вече разполагате с 33 см диаметър на косене и възможност да използвате уреда само с кордова глава. За удобство скоростта на косене може да се регулира. Напрежението на батерията е 56V. 

Акумулаторен тример за трева EGO Power+ ST1301E-S SET

EGO Power+ ST1301E-S SET е тример за трева с батерия и зарядно, с който може да косите в продължение на 70 минути. Диаметърът на косене с кордова глава е 33 см и отново може да регулирате скоростта. За защита на потребителя е осигурен предпазител, а подаващият механизъм на кордата Tap `n Go гарантира удобство по време на работа. Общото тегло е 3.9 кг. Това го прави удобен тример за трева за жена.

Акумулаторен тример HUSQVARNA 115iL

Друг тример, който се предлага в комплект с батерия и зарядно, е HUSQVARNA 115iL. Към него дори може да закупите по-мощна батерия, за да разполагате с машина, която най-пълно да отговаря на вашите нужди. 

HUSQVARNA 115iL работи с кордова глава и е снабден с телескопична тръба. Капацитетът на батерията му е 2.1 Aч. а напрежението - 36V. Този акумулаторен тример е предпочитан поради тихия си режим на работа. Може да се използва в зони с детски градини, жилищни комплекси и др. 

Акумулаторен тример RAIDER RD-GTL22

Ако търсите евтин тример за трева на батерия, марката RAIDER трябва да бъде взета предвид. Този модел се предлага обичайно без батерия и зарядно устройство, поради това препоръчваме да ги имате предвид, когато планирате бюджета си за покупка. Батерията му е с напрежение 18V. Тримерът коси с ножова глава с диаметър 25 см. Наличието на телескопична тръба помага за по-комфортна работа - може да адаптирате уреда спрямо спецификата на затревената зона. На разположение имате и допълнителна ръкохватка, която позиция може да се регулира. 

подрязване с тример за трева на батерия

Акумулаторен тример STIHL FSA 56

Германската марка Щил може да се похвали с това, че от 1971 г. насам продава най-много бензинови верижни триони в света. В продуктовия й асортимент има и доста тримери за трева на батерия, които заслужават да бъдат в градинския ви инвентар. Вземете като пример модела STIHL FSA 56. Причината да е популярен сред потребителите е комбинацията от цена и характеристики. Тримерът STIHL FSA 56 е снабден с кордова глава с диаметър 28 см, полуавтоматична система за подаване на кордата, батерия с капацитет 1.6 Ач и напрежение 18V и има ниски нива на шум. В зависимост от батерията, с която го оборудвате, може да разчитате на 20 до 40 минути интензивна работа. 

Заключителни думи 

Като търговец с дългогодишен опит в търговията с акумулаторни тримери и други градински инструменти можем дълго време да ви разказваме за всяка една машина. Затова препоръчваме, ако имате въпроси или търсите съвет, да не се колебаете да се свържете с нас. Ще се постараем да ви бъдем от максимална полза. 

Накрая ще ви посъветваме да подберете внимателно тримера за трева на батерия. Нека той е съобразен с големината на градината ви и типа растителност в нея. Напомняме, че ако ви предстои да косите мокра трева, тримерът трябва да е с двигател, разположен в горната част на машината. Колкото по-гъста е тревата, толкова по-мощен трябва да инструментът. 




Може би се интересувате още и от:

Защо да изберем Фирма Коледжиков?

Какъв бюджет да заделя за градинско оборудване?

Моторна коса Щил или Хускварна?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание