РЕВЮ: Акумулаторна косачка GreenWorks GD60LM51

Публикувано:
Категории: ВОДЕЩИ НОВИНИ И РЕВЮТА​

 

 

 

 

GreenWorks постига огромен успех с 40 V серията градински продукти, но също така, предлага на пазара машини със захранващо напрежение 24V, 60V, 80V, 82V. Това разнообразие сред техните продукти е резултат от работата им да предлагат решения за професионалисти и любители. Къде се вписва новата косачка за тревни площи GreenWorks GD60LM51? И по-важното е колко добре се представя? За да отговорим на този въпрос ще разгледаме набора от функции и колко добре се справя с косенето при различни условия.

 


Акумулаторно захранване

Косачка за тревни площи GreenWorks GD60LM51 работи със захранващо напрежение 60 V. Няма аналогичен продукт на пазара за момента. По наше мнение това е положителен ход. Така се премахва объркването по отношение съвместимостта на батериите. Могат да бъдат използвани акумулатори единствено от GreenWorks.

Тази косачка, както ясно заявява и производителя, е насочена към собствениците на жилища. Въпреки голямата си мощност и енергия за продължителна работа, косачка GreenWorks GD60LM51 не би мога да отговори на изискванията на професионалните озеленители.

Към GD60LM51 може да бъде закупена акумулаторна батерия с капацитет 4 Ah, осигуряваща електричество за непрекъснато косене до 70 минути.


 

 

Безчетко елктромотор

Годината е 2019 и ако все още купувате градинска техника с четков двигател, е време да се запитате защо. Косачка GreenWorks GD60LM51 е оборудвана с безчетков електромотор, който води до удължено време на експлоатация, продължителност на живот и Ви спестява необходимите нерви и разходи за подмяна на карбонови четки.

 


Три режима на косене

По някаква необяснима причина, много производители предлагат косачки с възможност за събиране в кош и мулчиране или събиране и странично изхвърляне. GreenWorks GD60LM51 е способна и на трите начина, което Ви дава свобода на избор според различните условия на работа.

 


Косилен апарат с 51-сантиметров нож

Косилния апарат е изработен от стомана. Това прави корпуса на косачка GreenWorks GD60LM51 устойчив на сблъсък с песъчинките и камъчетата при косене на песъчлива и камениста почва. Въпреки че е малко по-тежка от стандартните, тази машина за косене е снабдена с лагерни колелета, улесняващи задвижването.

Ножа с дължина 51 сантиметра е нещо като луксозна екстра в GreenWorks GD60LM51, защото повечето конкурентни модели разполагат с 45-сантиметрови остриета. А всеки допълнителен сантиметър означава по-голяма работна ширина, съответно и по-бързо приключване на работата.

 

 


Височина на косене

Можете да избирате между 7 степени на косене от 25 до 80 милимтера. Чрез лоста за преместване на цялата палуба нагоре и надолу адаптирате височината на косачка за зелени площи GreenWorks GD60LM51. Не е необходимо да губите време за регулиране на всяко колело поотделно.

 

 

Сгъваема дизайн

Дръжката на косачка GreenWorks GD60LM51 не е телескопична, но също заема много малко място при съхраняване. Чрез щифт, дръжката се освобождава и прибира към корпуса.

 


Производителност

При нашите тестове косачка GreenWorks GD60LM51 успя да се справи с трева с височина 15 сантиметра. През цялото време на работа чувахме и усещахме как безчетковия мотор се адаптира към ниското и високо натоварване в различните зони на поляната. Трудния терен определено се отрази на времето за косене, нито двигателя, нито акумулаторната батерия не достигнаха толкова висока температура, че да се задейства топлинната защита. За сравнение, акумулаторна косачка GreenWorks GD60LM51 се справи за същото време, колкото отнема и на бензинова косачка да окоси същата морава.

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички