Най-полезната градинска техника през есента (втора част)

Публикувано: 2020-10-05 10:43:09
Категории: Полезни съвети

В предишната ни публикация ви разказахме за шест градински уреда, които ще ви помогнат в поддържането на есенната градина. В тази втора част допълваме списъка от задачи и препоръки за градинска техника, за да ви улесним в работата на двора и да ви покажем как градинските задачи могат да бъдат отметнати за по-кратко време и с по-малко усилия. 

7. Електрожени

След като сте се погрижили добре за тревата, дърветата, храстите и почвата, сега е време да се заемете с укрепването на всички огради, съоръжения и асмалъка. За целта ще ви послужи удобен и надежден електрожен - машина, с която може да заварявате различни материали и да подсилите постройките и конструкциите за задаващата се зима. 

8. Дъмпери

Когато вече сте се уверили, че всичко на двора е здраво закрепено и в отлично състояние, огледайте се дали има нещо за прибиране? Опитният градинар знае как да щади своята енергия за важните неща. Затова ви препоръчваме да използвате дъмпер в гаража си. Той представлява супер практична градинска моторна количка, с която може да пренесете каквото решите – пръст, камъни, тухли, градински отпадъци и т.н.

9. Резачки за дърва

Всичко, което не сме сложили в нашата дробилка за клони, предвидливо сме оставили за дърва за огрев. С качествена резачка за дърва и клони обработването на сухи дървета е детска игра. Съвременните дърворезачки могат да бъдат електрически, акумулаторни и бензинови. Моделите варират от супер компактни до такива за професионална употреба.

10. Храсторези

Една от най-приятните и занимателни задачи за повечето градинари е внимателното оформяне на живия плет. За целта препоръчваме да си набавите подходящ за вас модел храсторез, който може да използвате за различни задачи. Идеалната ножица за храсти е удобна за използване, лека, има меки ръкохватки и куп полезни функции. Може да избирате между различни варианти спрямо вашите нужди - електрически, акумулаторни или бензинови храсторези.

11. Аератори

Аераторът, познат още като скарификатор за трева, е градинска машина, която се грижи за добрия вид на моравата и има многобройни ползи. Освен, че подобрява усвояването на хранителни вещества от почвата и въздушния обмен, аераторът също стимулира укрепването на кореновата система и повишава толерантността към топлина и суша. Благодарение на тази машина може да превърнете несъвършената трева на двора ви в красив, здрав и мек зелен килим. 

12. Моторни коси и тримери

Стигаме до последната точка от плана – прецизно оформяне на краищата на градината. Един от вариантите е да направите това с моторна коса. Съвременните модели са удобни за употреба, сравнително леки и с добра производителност. Ако дворът ви не е голям и ви предстои да обработите по-малка площ, работа ще ви свърши и тример, който също достига онези места, които са недостъпни за една колесна косачка.

Есента ни предоставя възможност да реализираме всички наши замисли. Ако сте чакали да свърши лятото, за да ги започнете, сега е моментът да се въоръжите с нужния градински инвентар, за да бъде работата спорна. Не се бойте да експериментирате и да пробвате нещо ново. В Коледжиков сме в готовност да ви помогнем с професионален съвет. 

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички