Класация на най-търсените газови калорифери

Публикувано: 2023-10-09 06:45:03
Категории: Отопление Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Използването на газов калорифер за отопление на помещения и мероприятия на открито е сред предпочитаните от години. Макар цените на газа да се повишиха, той все още остава добра алтернатива на централното отопление и това на ток. Тъй като търсенето на газови калорифери с понижаването на температурите традиционно расте, решихме да ви ориентираме сред най-предпочитаните модели. Интересът към тях е атестат за това, че са доказали качеството и ефективността си. В днешната класация ще включим калорифери на газ, които се предлагат в магазини Коледжиков. 

Сфери на приложение на газовия калорифер 

Преди да ви представим най-търсените газови калорифери, ще очертаем основните сфери на приложение на отоплителния уред. Тъй като е универсален, той се използва широко в:

  • строителството и ремонтните дейности 

Газовите калорифери се използват на строителните площадки и по време на ремонтни дейности на открито, където друг тип отопление не може да бъде осигурено. Предпочитани са за работилници, гаражи и други подобни обекти. 

  • складове и производствени помещения 

Отопляването на складове и производствени помещения е предизвикателство. Един от най-ефикасните начини е чрез мощни газови калорифери. С тях може да осигурите поддържане на оптимална среда за работа. 

  • събития на открито 

газов калориферЛесно може да се уверите в ефикасността на калориферите на газ следващия път, когато посетите събитие на открито през хладните дни от годината. Те са идеални за отопляване на такъв тип мероприятия. Намират широко приложение по време на спортни събития, концерти, фестивали, фермерски пазари, коледни базари и т.н. 

  • ресторанти и кафенета на открито

Газовите калорифери позволяват на доста ресторанти и кафенета от открит тип да продължат да работят, независимо че температурите навън са ниски. Може да ги откриете в заведения с външна градина или тераса. 

  • църкви

Отопление на пропан бутан може да видите и в много църкви. Отоплителният уред осигурява комфортна среда както за тези, които се грижат за храма, така и на вярващите. 

  • къмпинги и палаткови лагери

Газовият калорифер е практично решение за всеки, който се отправя на къмпинг или палатков лагер. Той ще осигури нужната топлина по време на студените вечери в планината или край море, река или друг водоем.

Най-търсените газови калорифери 

Класацията откриват два калорифера на газ, които съчетават качество и достъпна цена. Това са:

RAIDER RD-GH15

Този калорифер на газ на българската марка RAIDER е с компактни размери и тегло, което позволява да го пренасяте удобно до желана точка. Подходящ е за отопляване на пространства с площ до 116 кв. метра. Един от най-евтините на пазара е. 


Мощност: 15 kW

Консумация на газ: 0.675 - 0.875 кг/ч

Тегло: 4.6 кг 


CIMEX LPG30

Моделът CIMEX LPG30 е по-мощен от калорифера на Райдер. Снабден е с контролер на работната мощност и има корпус със специално покритие, което го предпазва от прекомерно загряване. Вграден предпазен клапан осигурява още по-добра защита. 


Мощност: 30 kW

Консумация на газ: 2.18 кг/ч

Тегло: 7.3 кг 


MASTER BLP 16

Ако търсите калорифер на газ с мощност 16kW и ниска консумация на гориво, популярен избор е този модел на Master. Има маркуч за газ с регулатор и защита срещу прегряване. 


Мощност: 16 kW

Консумация на газ: 1.07 кг/ч

Тегло: 5 кг


MASTER BLP 17 DC

калорифер райдерЗа офиси и малки помещения добро решение е калориферът на газ MASTER BLP 17 DC. С него може да разчитате на до 8 часа продължителност на работа и оптимално комфортна среда за живот. Може да бъде закупен в комплект със зарядно устройство и батерия или без тях, в случай че разполагате с батерия и зарядно устройство на BOSCH 14V. 


Мощност: 10 kW -16 kW

Консумация на газ: 1.16 кг/ч

Тегло: 6 кг


MASTER BLP 103ET

MASTER BLP 103ET е един от най-мощните газови калорифери в магазините ни. Предпочитан е от клиентите, които имат нужда от мигновено затопляне на големи затворени пространства и такива на открито. За да осигури високо ниво на защита, производителят го е снабдил с регулатор с предпазен клапан, който веднага спира подаването на пропан-бутан, ако има спукана тръба. За по-висока ефективност е препоръчително този модел да бъде оборудван с термостат, за да следите температурата в помещението. 


Мощност: 194 kW - 315 kW

Консумация на газ: 6.66 кг/ч

Тегло: 22.3 кг


MASTER BLP 33M

Отличителна черта на газовия калорифер MASTER BLP 33M е електронното запалване. Към него може да монтирате стаен термостат. Подобно на другите отоплители на марката, и този е снабден с издръжлив корпус и термозащита срещу прегряване. 


Мощност: 18 kW - 33 kW

Консумация на газ: 2.4 кг/ч

Тегло: 7.5 кг


ROTHENBERGER RoTurbo 12000

ROTHENBERGER е германска марка, създадена през 1949 г. Тя предлага качествени калорифери на газ, сред които популярен е моделът RoTurbo 12000. Той е предназначен за отопление на големи помещения, например пазарни щандове, оранжерии, промишлени помещения, халета и др. Използва се и на строителни площадки. Корпусът му е от неръждаема стомана и е снабден с удобна дръжка за транспортиране. 


Мощност: 13.3 kW

Консумация на газ: 0.970 кг/ч

Тегло: 6 кг


Заключителни думи 

Ако се колебаете какъв газов калорифер да купите, може да потърсите съвет и мнение за конкретен модел. Нашите търговски консултанти са готови да отделят време на всеки клиент. За да сме сигурни, че ще купите отоплител, който ще отговори на изискванията ви, възможно е да ви зададем няколко въпроса, отнасящи се до приложението на уреда. От нас ще получите и ценни съвети за безопасна употреба и съхранение на калорифера. За удобство на клиентите ни продаваме и газови бутилки с обем 5, 10, 15 и 20 литра.





Може би се интересувате още и от: 

Какъв калорифер да изберем - електрически, дизелов или газов?

Как да изберем влагоабсорбатор за дома?

Какво трябва да знаете при избор на генератор за ток на газ

Какво трябва да знаем, ако решим да купим конвектор за отопление?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание