Ако търсите помощ в избора на гроздомелачка, тогава сте на правилното място!

Публикувано:
Категории: ВОДЕЩИ НОВИНИ И РЕВЮТА​

 

 

За да се направи вкусно вино, гроздето трябва да премине през различни етапи на преработка. След като се събере, то трябва да бъде добре измито, преди да се пристъпи към следващия етап, който е мелене. Преди години, единственият начин да се извърши смилане на грозде е бил ръчния. Това прави процеса на винопроизводство много по-дълъг, отколкото е сега. Днес има различни механични и електрически устройства, които да Ви помогнат да превърнете гроздето във вино. 

 

Как работят днешните мелачки за грозде?

След като се уверите, че Вашата гроздомелачка е почистена и готова за работа, я напълнете с грозде, стъбла и всичко останало. Стартирайте машина за мелене на грозде. Цилиндърът трябва да се върти достатъчно бързо, за да смачка добре гроздето. Когато плодът се смачка, стъблата ще изпаднат в друго отделение, за да се гарантира, че те не остават през останалата част от процеса. Когато процесът по смилане на грозде е завършен, изходния продукт вече е готов за създаване на Вашето вино. Той съдържа бъдещия му вкус.

 

 

 

 

 

Когато става въпрос за избор на подходяща машина за мелене на грозде, първото нещо, което трябва да се определи, е какво количество плод ще обработвате. 

 

За малки количества Ви предлагаме ръчна гроздомелачка GRIFO PG 800. Практична и проста в работата си, тя е изработена от устойчиви на работа материали, внимателно проектирана във всички детайли, което я прави практична и лесна за работа. Задвижването и се осъществява, чрез ръкохватка, прикрепена към полимерен диск. Подходяща е за домашна употреба за обработване на грозде по механичен начин. Способна е да обработи до 800 килограма грозде в рамките на 60 минути.

 

 

Ако търсите нещо с по-голяма производителност и същевременно на ниска цена, може да се насочите към електрическа гроздомелачка GRIFO DMS 18. Задвижване ѝ се осъществява от електромотмотор, монтиран върху механизма за мелене на грозде, позволявайки да се задействат всички налични компоненти. Подвижната решетка е изработена от неръждаема стомана, а предавките и ролките са изцяло от полимер. Устойчивостта и дългия живот на тази гроздомелачка са гарантирани от материалите използвани за изработката ѝ. С нея може да смелите до 1 500 килограма грозде, за час време.

 

 

За професионалистите имаме гроздомелачка GRIFO DVEP30I със стилно тяло, изработено от неръждаема стомана. Способна е да обработи до 3 000 килограма грозде за 1 час. Големият и съдържател за плод позволява лесно зареждане. Тази мелачка на грозде е оборудвана с високопроизводителна помпа, за лесно изпомпване към съда за съхранение. Има мощен 1839 W мотор, който кара всички вътрешни механизми да се движат плавно и леко.

 

 

 

 

Изберете мелачка за производство на вино от някоя от нашите категории за винарско оборудване.

 

Ръчни гроздомелачки 

Електрически гроздомелачки 

Електрически гроздомелачки с помпи

Плодорезачки и плодомелачи

 

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички